מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על הרשעה בעבירת חניה במקום אסור לרכב נכה

בהליך חנייה (ח"נ) שהוגש בשנת 2022 בעניינים מקומיים חדרה נפסק כדקלמן:

סעיף 3 לחוק מונה שורה של סייגים מנדאטוריים להיתר החניה הנ"ל, דהיינו מקומות שחניה בהם אסורה גם לנכים: מבלי לגרוע מן האמור בסעיף 2(א)(3) ו-(4), לא יחול ההיתר שבסעיף 2 על חניה (1) בתוך צומת או בתחום שנים-עשר מטרים ממנו, פרט לקטע שסימנה רשות תימרור, בתמרור או בסימון על אבני השפה, שמותר לחנות בו; (2) במקום כניסה לשטח המיועד לחניית כלי רכב; (3) בתוך מעבר חציה או בתחום שנים-עשר מטרים לפניו; (4) בנתיב שיועד לתחבורה ציבורית ובתחום תחנת אוטובוסים המוגדר על ידי סימון על פני כביש, ובאין סימון כאמור – בתוך עשרים מטרים לפני תמרור "תחנת אוטובוסים" ועשרים מטרים אחריו, בשני צדי הדרך, ובילבד שמותר להחנות את הרכב בצד הדרך שממול לסימון על פני הכביש או ממול לתמרור, אם רוחב הכביש באותו מקום הוא שנים-עשר מטרים או יותר; (5) בתוך תחום תחנת מוניות המסומן בתמרור שהוצב או סומן; (6) בתחום שני מטרים מברז כיבוי (הידרנט) כאשר התחום מסומן בסימון על המדרכה או על שולי הכביש או על שניהם, כפי שקבעה רשות התימרור המרכזית; (7) בצד רכב אחר העומד או חונה בצדה של הדרך; (8) בשטח פריקה וטעינה שסומן בתמרור (להלן – שטח פריקה וטעינה), במועדים שיועדו לכך בהתאם לתמרור;(תיקון מס' 6) תשע"ז-2017 (9) במקום חניה שהוקצה לרכב מסוים של נכה וסומן בתמרור שבו צוינו פרטי הרכב, ואם צוינו בתמרור ימים או שעות מסוימים – רק בימים או בשעות שצוינו בתמרור.
בעפ"א 58765-05-16 רוימי נ' מדינת ישראל (29.9.16) החליט בית המשפט המחוזי בבאר שבע (כב' השופט י' אקסלרד) לזכות את המערער, אשר לא היה בעל תג נכה וחנה בנתיב הימני בשדרה כאשר בכיוון נסיעתו שני נתיבים שקו מקווקו מפריד ביניהם, תוך שקבע – "על מנת להרשיע בעבירה הנידונה, על המאשימה לעמוד בנטל שאינו פשוט, והוא להראות כי בנסיבות הספציפיות של המקרה, הועמד הרכב באופן שעלול היה להפריע לתנועה... באין ראיה ממש על הפרעה או יכולת הפרעה, בנתוני השטח ובמועד ביצוע העבירה הנטענת, הרי לא היתקיימו דרישות הסעיף לצורך הרשעה. יתכן שבנסיבות אחרות, היה בהעמדת הרכב במקום כדי להפריע לתנועה. הדברים צריכים להבחן במועד ביצוע העבירה, על כלל הנסיבות והנתונים במקום. על כל אלה על המאשימה להציג ראיות. לעניין זה, אני מקבל את טענת המערער כי עצם העובדה שנהג אחר, הנוסע בנתיב הימני, צריך לעבור לנתיב השמאלי כדי להמשיך בנסיעה, אינה הפרעה לתנועה. אין זאת הפרעה אלא נסיעה שגרתית ותו לו. במהלך נסיעה, נהג מתאים עצמו לנתוני הדרך, עובר נתיב כאשר הדבר נידרש, למשל, כאשר רכב חונה בצד ימין צמוד למדרכה. אין אלה בגדר עיכובים או הפרעות אלא זאת נהיגה רגילה. הצורך לשנות נתיב אינו מצביע בהכרח על כך שהייתה הפרעה לתנועה ונדמה שאם כך נאמר, הרי כל נהג הנוסע במהירות נמוכה מזה שמבקש לנסוע נהג הרכב שאחריו, הרי הוא בגדר מפריע לתנועה שהרי "מאלץ" הוא את האחר לעקוף (הגם שלא על ידי העמדת הרכב).
ברע"פ 7386/14 ****י נ' מדינת ישראל (11.11.14) שאף אליו הפניתה המשיבה, נדחתה בקשת רשות ערעור על הרשעה בגין חניית נכה ב'אדום-לבן' כביש בו מצויים מספר נתיבים בדומה לענייננו, אולם העירעור ובקשת רשות העירעור נדחו מהטעם שאין מקום להתערב במימצא העובדתי של הערכאה הראשונה באשר לקיומה של הפרעה ממשית לתנועה.
...
לעניין זה, אני סבורה כי ניתן להיעזר באמות המידה שקבע המחוקק בסעיף 3 לחוק, כאשר סעיף קטן 3(1) מתייחס לחניה בסמוך לצומת (הכניסה לחניון הקניון היא למעשה צומת) ואוסר על חניה במרחק 12 מטרים מצומת; וסעיף קטן 3(4) עניינו תחום תחנת אוטובוס.
לאור כל האמור לעיל, בנסיבות המקרה שבפניי, כאשר מדובר בחניה בכביש רחב שבו שלושה נתיבים לאותו כיוון ולכן עקיפת הרכב החונה אינה מקימה כל חשש לעצירת כלי רכב בנתיב הנגדי, במרחק גדול בהרבה מ-12 מטר מצומת הכניסה לחניון ובמרחק מספק מתחנת האוטובוס, מצאתי כי המאשימה לא הרימה את נטל ההוכחה, מעבר לכל ספק סביר, כי מתקיימת אחת הנסיבות לאי-תחולת ההיתר הקבוע בסעיף 2 לחוק.
בהתחשב במכלול הנסיבות הללו, אני סבורה כי היה על הפקחים להפעיל שיקול דעת ולהימנע ממתן דו"ח במקרה זה. סוף דבר, החלטתי לזכות את הנאשם מהעבירה שיוחסה לו בכתב האישום.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"פ 1669/23 לפני: כבוד השופט ח' כבוב המבקש: שלום דראב נ ג ד המשיבה: מדינת ישראל בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד מיום 29.01.2023 בעפמ"ק 28633-11-22 על ידי כבוד השופט ע' דרויאן-גמליאל בשם המבקש: בעצמו ][]החלטה
חלף תשלום הקנס, בחר המבקש להשפט בגין עבירה זו. ביום 18.10.2022, לאחר ניהול הליך הוכחות, הורשע המבקש במיוחס לו. המבקש לא חלק על עצם התקיימות היסוד העובדתי של הארוע, אלא טען שלא מדובר בעבירה, מתוקף היותו אדם עם נכות והיות רכבו נושא תג חניה לנכה.
נימוקי הבקשה בשים לב לאמור לעיל בדבר הדיון שהתקיים בבית המשפט המחוזי, ופסק הדין שניתן בתום הדיון, יוער כבר עתה כי לטענת המבקש, המייצג את עצמו, בנגוד לעולה מפרוטוקול הדיון הלה לא ביקש למחוק את העירעור אלא "היסס לגבי הצורך בהוספת נימוקי כבוד השופט להחלטתו. ומשראה כבוד השופט כך, הוא החליט – ברוב הגינותו – לדחות את העירעור, על מנת לאפשר את רשות העירעור". לגופו של עניין, המבקש, שאינו מיוצג, שב בפעם השלישית על שלוש טענותיו כפי שפורטו לפני בית משפט השלום ובית המשפט המחוזי: כי קיומו של משטח הדשא מאפשר "מעבר חופשי" לעוברי הדרך, כנדרש מסעיף 2(א)(3) לחוק חניה לנכים; כי ראוי לקבוע פרק זמן במסגרתו קיים היתר לנכה לחנות במקום שאינו עומד בתנאי חוק חניה לנכים; וכי נפל פגם במתן הודעת הקנס בשל העדר צירוף תצלום של הרכב.
חרף האיצטלה העקרונית אותה ניסה המבקש לשוות לבקשתו, טענותיו הנוגעות להגדרת "מעבר חופשי", ולמשך הזמן בו רשאי אדם עם נכות להחנות את רכבו במקום אסור לחניה – נטועות שתיהן בעיניינו הפרטני ואינן מעוררות שאלה עקרונית.
...
דיון והכרעה לאחר עיון בבקשה ובנספחיה, באתי לכלל מסקנה כי דינה להידחות.
כפי שנקבע בערכאות קמא, חנייתו של המבקש הובילה לחסימת מלוא רוחב המדרכה, ובוודאי שלא אפשרה מעבר חופשי בה. לפיכך, ובשים לב שסעיפים 2 ו-3 לחוק חניה לנכים "מבטאים איזון בין ההגנה על זכותו של נכה לחניה נגישה לבין האינטרס הציבורי שבשמירה על הסדר הציבורי בכבישים ובמדרכות" ([רע"פ 4819/10](http://www.nevo.co.il/case/5978023) רחמים נ' מדינת ישראל (22.7.2010); רע"פ 5273/12 גיא נ' מדינת ישראל, פסקאות כ-כב (09.05.2013)), אין בידי לקבל את טענת המבקש לפיה חניתו אפשרה "מעבר חופשי", כנדרש בסייג העולה בסעיף 2(א)(3).
אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (השופט עמית צ' קאפח) ב-עפמ"ק 68872-06-23 מיום 13.7.2023, שבמסגרתו נדחה ערעור המבקש על הכרעת דינו וגזר דינו של בית המשפט לעניינים מקומיים בתל אביב-יפו (השופטת צ' גילוני (גז)) ב-ח"נ 17861-02-22 מיום 16.1.2023.
ביום 7.5.2021 נרשמה לחובת המבקש הודעת תשלום קנס בסך 500 ש"ח בגין העמדת/החנית רכבו על מדרכה ברחוב בעיר תל אביב-יפו, המהוה עבירה לפי סעיף 6(ד)(2א) לחוק עזר לתל אביב-יפו (העמדת רכב וחנייתו), התשמ"ד-1983.
בית המשפט לעניינים מקומיים הרשיע את המבקש במיוחס לו בכתב האישום לאחר שמיעת ראיות, בהסתמך על עדות הפקח, דו"ח שערך בזמן אמת ותמונות שצילם במקום.
המבקש, שלרכבו תו נכה, נקנס על כך שהעמיד את רכבו במקום אסור לחניה, באופן שאינו מאפשר מעבר חופשי רחב דיו על המדרכה ויוצר "הפרעה ממשית" למשתמשי הדרך.
...
דין הבקשה להידחות.
בהינתן אמות מידה אלה, ניכר כי יש לדחות את הבקשה שלפניי.
אשר על כן, הבקשה נדחית.

בהליך מ"ח (מ"ח) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

לפני בקשה להורות על משפט חוזר בעיניינו של המבקש לפי סעיף 31(א) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984 (להלן: החוק), אשר לחובתו נרשמו דו"חות חנייה רבים על-ידי עריית ירושלים, בגין חניית רכבו במקום אסור, וזאת בנגוד להוראות סעיף 5(ה)(1) לחוק עזר לירושלים (העמדת רכב וחנייתו), התשכ"א-1961 (להלן: חוק העזר), וכן בגין חניה במקום בו היא נאסרה על-ידי תמרור (לפי סעיף 5(א) לחוק העזר).
בגזר הדין, השית בית המשפט על המבקש עונש קנס בסך של 1,800 ש"ח וכן תשלום הוצאות משפט בסך של 1,500 ש"ח. ערעור שהגיש המבקש לבית המשפט המחוזי בירושלים – נדחה (ע"פ 22680-10-12), ואף בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי נדחתה בידי בית משפט זה (ראו: רע"פ 751/13 ניצן נ' מדינת ישראל (21.02.2013) (להלן: רע"פ 751/13)).
לאחר ניהול הליך ההוכחות, בית המשפט לעניינים מקומיים הרשיע את המבקש, בתאריך 07.04.2016, בעבירות שיוחסו לו בהליך השני, תוך שנקבע כי מהתמונות שהוגשו עולה בבירור כי האופן בו המבקש החנה את רכבו גרם להפרעה ממשית לתנועה, ורכבים שנסעו בסמוך נאלצו לסטות ממסלולם כדי לעקוף את רכבו.
אמנם, פקחי הערייה העידו בפני הערכאה המבררת כי הם נמנעים מלתת דו"חות לרכבי נכים ולהורים של תלמידיפ הלומדים בבית הספר שברחוב (אשר נוהגים לחנות במקום לזמן קצר), אך כך הם נוהגים רק כאשר אין המחנים גורמים להפרעה ממשית לתנועה, דבר שאיננו מיתקיים בעיניינו של המבקש.
...
אף טענת המבקש לקיומה של הפליה פסולה באכיפת חוק העזר על רכבים אחרים שחנו באזור – דינה להידחות.
קביעה זו לא הופרכה בידי המבקש, ואין בטענותיו כדי לבסס טיעון שמדובר בהפליה ולא באבחנה מותרת, או שיש לסטות בענייננו מחזקת החוקיות, ממנה נהנית הרשות המינהלית המבקשת לאכוף את החוק – ומכאן שאין בידי להידרש לטענותיו אף בעניין זה. במצב הדברים הנ"ל – שוכנעתי כי לא עלה בידי המבקש להראות שנתעורר בעניינו חשש ממשי כי נגרם לו עיוות דין המצדיק קיומו של משפט חוזר.
נוכח כל האמור לעיל – הבקשה למשפט חוזר נדחית בזאת.

בהליך רשות ערעור פלילי (רע"פ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"פ 8852/23 לפני: כבוד השופט ח' כבוב המבקשת: שפי – תעשיות אופטיקה בע"מ נ ג ד המשיבה: מדינת ישראל – עריית חיפה בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי חיפה (כבוד הנשיא ר' שפירא) מיום 30.11.2023 ב-עפ"א 7262-09-23 תאריך הישיבה: כ"ז באדר א' התשפ"ד (7.3.2024) בשם המבקשת: עו"ד מרלן שחאדה בשם המשיבה: עו"ד יערה קליינברגר ][]החלטה
בהתאם לכל האמור, נפסק כי על אף "ההבנה לטענות הנאשמת [המבקשת – ח' כ'] בדבר מצוקת החנייה במקום והרצון לספק חנייה ללקוחותיה", הרי "[ש]הדרך לעשות זאת אינה על ידי הישתלטות על מקומות חנייה בהעמדת הקלנועיות". לפיכך, בית המשפט לעניינים מקומיים הרשיע את המבקשת במיוחס לה. להשלמת התמונה יצוין, כי ביום 22.06.2023 נגזר דינה של המבקשת, כך שהוטל עליה קנס בסך של 8,000 ש"ח בגין כלל האישומים.
בקשת רשות העירעור והתשובה לה המבקשת טענה כי בקשתה מעוררת שאלה משפטית עקרונית החורגת מענייננו אנו, אשר טרם זכתה לליבון על ידי בית משפט זה; כך, נטען, כי אין כל הוראת דין האוסרת על חניית רכב מנועי, כהגדרתו בתקנות התעבורה, במקום חנייה צבורי.
משכך, נטען כי הפרקטיקה בה נהגה המבקשת, מקיימת את כלל יסודות העבירה הקבועה בסעיף זה. המשיבה הוסיפה וציינה כי על אף שאין לחנות קלנועית במקום חנייה המיועד לכלי הרכב, שכן היא אינה כלי רכב, "אלא אביזר ניידות", הרי ש"התשובה היכן יש להציב את קלנועיות תיגזר מנסיבותיו של כל מקרה ומקרה ספציפי, ובכללן – האם יש מדרכה במקום אם לאו, האם מידותיה או מצבה של המדרכה מאפשרים הצבת קלנועית וכד'".
מצידי, הבעתי את הקושי העולה בעמדת המשיבה, לפיו אדם נכה או מבוגר עשוי להזקק לחנות בחנייה ציבורית, מקום בו, למשל, חנייה על המדרכה אינה אפשרית מסיבות שונות.
...
זוהי בקשה למתן רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בחיפה (כבוד הנשיא ר' שפירא) בעפ"א 7262-09-23 מיום 30.11.2023, בגדרו נדחה ערעורה של המבקשת על פסק דינו של בית המשפט לעניינים מקומיים בחיפה (כבוד השופט א' קאופמן) בחע"מ 32299-01-22, בחע"מ 18875-05-22, בחע"מ 46469-04-22, בחע"מ 28684-03-22 ובחע"מ 6536-02-22 מיום 01.05.2023 (הכרעת דין) ומיום 22.06.2023 (גזר דין).
סוף דבר כאמור בפתח דבריי, בענייננו – אין כל מחלוקת עובדתית בין הצדדים.
בסופו של דבר, עם כל ההבנה למצוקת החנייה השוררת בקרבת החנות שבבעלות המבקשת – לא זו הדרך; שהרי, "אי אפשר שכל גורם יקבע לעצמו כללי התנהגות ברשות הרבים" (עניין טויטו, בעמוד 783), באופן שימנע מעוברי דרך אחרים לעשות שימוש בנחלת הכלל.
בכפוף לאמור בפסקאות 39-38 שלעיל, הבקשה נדחית בזאת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו