מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על החלטת רשמת הוצל"פ בדבר מינוי מומחה

בהליך רשות ערעור על הוצאה לפועל (רצ"פ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

השופט ישעיהו שנלר, סג"נ: בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט השלום בתל אביב-יפו (כב' השופט העמית משה סובל-שלום) מיום 23.7.18 (רע"צ 5502-06-18) שניתן בבקשת רשות ערעור שהגישו המשיבים (להלן: החייבים) על החלטת רשמת ההוצל"פ (הילה דקל צמח) (להלן: הרשמת) מיום 14.5.18, לפיה נדחתה בקשת החייבים לביטול עיקול שהוטל על פקדון בחשבון הבנק שלהם בבנק הפועלים (להלן: הפקדון).
תמצית הרקע העובדתי: ביום 10.9.15 ניתן פסק דין בבית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (המחלקה הכלכלית) לפיו חייב בית המשפט את החייבים לרכוש את מניות המבקש (להלן: הזוכה) וזאת תוך 30 יום לאחר שייקבע שוויין על ידי מומחית שמינה בית המשפט.
ראשית, על פני הדברים הדיון בפני הרשמת נסוב, ודוקא לפי גישת החייבים במסגרת טיעוניהם בבקשת רשות העירעור שהגישו לבית משפט השלום, בשאלת היכולת הכלכלית וטענתם כי הרשמת נימנעה מלקיים דיון, דיון הנצרך נוכח טענות אלו.
...
טענות החייבים: בהתאם להחלטת כב' השופטת אביגיל כהן, הגישו החייבים תשובתם לבקשת רשות הערעור, בה טענו כי יש לדחות את בקשת הזוכה מעת שהבקשה אינה עומדת בנדרש להתערבות ב"גלגול שלישי", לרבות מעת שלכל היותר, אם בכלל, מדובר בטעות ביישום הדין, וכאשר כוונת הזוכה להותיר על כנו חוב מופרך בתיק ההוצל"פ, תוך שהזוכה פועל בחוסר תום לב. יתר על כן, אין בפסק הדין להשפיע על צדדים אחרים מעבר לצדדים דנן וכאשר גם הטענה ל"עיוות דין קיצוני" לא פורטה ולא בכדי.
לאור כל האמור וכמפורט לעיל, דין הערעור להתקבל, ובאופן שהקביעות של בית משפט קמא בהתייחס לגובה החוב, לרבות האמור בפסקאות 8 ו-9 רישא לפסק הדין בטלות ויבוטל אותו עדכון שבוצע בעקבות פסק דין קמא.
מודגש ומובהר כי כאמור אין בפסק דין זה משום קביעה לכאן או לכאן, בכל הקשור לשאלת גובה החוב וכך גם אין בהוראה לביטול העדכון, משום קביעה בנושא זה. המשיבים ישלמו למערער שכ"ט עו"ד בסך 10,000 ₪.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על שתי החלטות של בית משפט השלום בראשון לציון (כב' הרשמת הבכירה ד' אסטרייכר בתא"מ 63119-09-16): האחת, מיום 24.9.20 לפיה נדחתה בקשה לזימון מר אסף מנחם למתן עדות וזאת "נוכח הוראות החסיון בתקנות בתי המשפט (גישור) תשנ"ג-1993"; השנייה, מיום 15.10.20 לפיה נדחתה הבקשה לעיון חוזר בהחלטה מיום 24.9.20, תוך שנקבע כי מדובר בזימון מגשר למתן עדות אשר מבוקש כי יחשוף ויעיד את הנאמר בהליך הגישור וככזה חל עליו החיסיון הקבוע עפ"י דין.
תחילה, הוגשה התביעה- כתביעה לסכום קצוב- בלישכת ההוצל"פ, ובהתאם להחלטת רשמת ההוצל"פ מיום 22.9.16 ההליך הועבר לבימ"ש קמא.
בנוסף, מונתה מומחית מטעם ביהמ"ש לבחינת חתימתו של המשיב ע"ג הסכם השותפות שצורף לכתב התביעה, אשר הגיעה למסקנה כי קיימת "סבירות" שהחתימה שבמחלוקת זויפה ולא נכתבה ע"י המשיב.
מנגד טען המשיב, בתמצית, כי יש לדחות את הבקשה: ההחלטה נכונה ואין להתערב בה; בחוות דעתה של המומחית מטעם ביהמ"ש נקבע כי הסכם השותפות זוייף; הבקשה לזימון העד לא הוגשה במועד הנידרש ואין כל רלוואנטיות לעדות זו; העד שימש כמגשר והליך הגישור חסוי.
בנסיבות אלו, לא ברורה דיה טענת המבקש כיום, לפיה הטענה בדבר "הליך גישורי" הועלתה לראשונה ע"י בימ"ש קמא, כאשר המבקש טען בבקשתו, כאמור, כי המדובר בבקשה לזימון מגשר, כך גם טען בכתב תביעתו (ר' סע' 3 לכתב התביעה) ואף המשיב היתייחס לסוגיה זו בבקשת רשות להיתגונן.
...
בנוסף, מונתה מומחית מטעם ביהמ"ש לבחינת חתימתו של המשיב ע"ג הסכם השותפות שצורף לכתב התביעה, אשר הגיעה למסקנה כי קיימת "סבירות" שהחתימה שבמחלוקת זויפה ולא נכתבה ע"י המשיב.
מנגד טען המשיב, בתמצית, כי יש לדחות את הבקשה: ההחלטה נכונה ואין להתערב בה; בחוות דעתה של המומחית מטעם ביהמ"ש נקבע כי הסכם השותפות זוייף; הבקשה לזימון העד לא הוגשה במועד הנדרש ואין כל רלוונטיות לעדות זו; העד שימש כמגשר והליך הגישור חסוי.
לאחר שעיינתי בבקשת רשות ערעור ובתגובות לה, מצאתי כי דין הבקשה להידחות.
בכפוף לאמור לעיל, בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2020 בשלום צפת נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת כב' רשמת ההוצאה לפועל מלכה עזאם מיום 15/2/20 (להלן: "ההחלטה") אשר ניתנה במסגרת תיק הוצאה לפועל מס' 06-12062-1 (להלן: "תיק ההוצל"פ/התיק").
כקבוע בהחלטה ולאחר שקילת מכלול השיקולים ולרבות טענות המבקש למינוי מומחה מפענח תצלומי אויר, החליטה כב' רשמת ההוצאה לפועל כי לא מצאה מקום למינוי מומחה נוסף, כי היא מקבלת מסקנות המומחה סטרולוביץ' בנוגע למיקום גבול השטח המועבר וכי אין מקום להכריע בעיניין העברת שטח אחר, שכן שאלה זו הוכרעה במסגרת החלטת רשמת ההוצאה לפועל מיום 12/2/14 ואין להעלותה שנית.
עיון בהחלטת בית המשפט מיום 27/7/12 (כב' השופט גולדקורן, נספח 5 לבקשה, בסעיף 4) מעלה כי מומחה קודם שמונה, סוהיל סאבא, הודיע כי לצורך זהוי "קיר הבטון" נידרשת בדיקת מומחה תצ"א וכי הדבר איננו בתחום מומחיותו.
...
סוף דבר: טענות המבקש לעניין מינוי מומחה נוסף, מתקבלות.
אני מורה לכב' רשמת ההוצאה לפועל למנות מומחה נוסף, מומחה פענוח תצ"א, אשר יקבע מיקום "קיר הבטון" נשוא ההסכם לאחר שיפענח תצ"א ממועד מוקדם ליום 15.1.99.
טענות המבקש בנוגע לזכותו לשטח חליפי, נדחות.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת כב' רשמת ההוצאה לפועל, הגב' אביגיל סלע, מיום 13.4.22 בתיק הוצל"פ 02-43624-08-9, במסגרתה נדחתה בקשת המבקשת לחיוב המשיב בהפקדת ערובה כתנאי לעיכוב ההליכים בתיק עד להכרעה בבקשת המשיב בטענת 'פרעתי'.
בהחלטה נוספת שניתנה ע"י כב' הרשמת ביום 13.10.21 בעיניין בקשת המשיב בטענת 'פרעתי' ציינה כב' הרשמת את כוונתה להורות על מינוי מומחים, אף הורתה כי "עיכוב ההליכים יוותר על כנו", תוך שהיא מציינת כי על הזוכה "להתאזר בסבלנות" (לשון ההחלטה; נספח 5 לבקשה שלפניי) וזאת לאור בקשות רבות המוגשות על ידה.
המשיב אף טען לפניי לגופם של דברים מדוע מצבו אינו מצדיק חיובו בהפקדת ערובה.
...
בהעדר הנמקה, לא ניתן לדעת מה היו השיקולים של הערכאה המבררת ומהם הטעמים שהביאו אותה למסקנה אליה הגיעה.
6.5 אני סבורה כי בנסיבות העניין, לא ניתן לראות בהחלטות שניתנו ביום 17.6.21 או ביום 13.10.21 כהחלטות שלא ניתן לתקוף עוד; בהחלטה מיום 17.6.21 נרשם במפורש כי עיכוב ההליכים נעשה "בשלב זה", קביעה אשר יכולה ללמד את הצדדים כי ייתכן ותשתנה בהמשך ותוך כדי התקדמות ההליך.
אשר על כן, ועל יסוד כל המפורט לעיל, אני מקבלת את הבקשה והערעור, ומורה לכב' הרשמת לנמק, על יסוד טיעונים שיוגשו ע"י הצדדים בעניין זה וכן על יסודה של כל הוראה נוספת שתמצא כב' הרשמת לתת (ככל שתמצא), מדוע לא תופקד ערובה בידי המשיב בהתאם להוראות סע' 19 (ב) לחוק.

בהליך רשות ערעור על הוצאה לפועל (רצ"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

השופט שאול שוחט, סגן נשיא, אב"ד: ההליך בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט השלום (כב' הש' עמית יריב בתיק 10908-10-21), מיום 23.10.21, שדחתה את בקשת המבקשת לעיין מחדש בהחלטתו מיום 17.10.21 במסגרתה נדחתה בקשת רשות ערעור שהגישה על החלטת רשם ההוצאה לפועל מיום 13.9.2021.
ההחלטה מושא הבקשה סובבת סביב החלטה של רשם ההוצאה לפועל לדחות בקשה לפסילת מומחה שמונה על ידו להערכת שווי מקרקעין.
עם זאת, שניים מבין שלשת הנימוקים שנתן בית משפט קמא, בהחלטתו מיום 17.10.21, לדחות את בקשת רשות העירעור שהגישה המבקשת, האחד אינו נכון עובדתית והשני, בין אם נכון ובין אם לא נכון עובדתית, אינו מספיק לדחיית הבקשה (ככל שהתצהיר לא היה מאומת ראוי היה להורות על תקונו ונראה שהדבר נעשה על ידי המבקשת עצמאית גם ללא החלטה).
השמאי פעל במשוא פנים לטענת המבקשת מהתכתבות של השמאי עם ב"כ המשיבה עולה כי הוא פנה אליה בבקשה להבהרת ההחלטה בדבר מינויו במקום לפנות לרשם ההוצל"פ בעיניין.
...
דיון והכרעה לאחר שנתנו את דעתנו על טענות המבקשת הן בכתב הן על פה, בישיבת יום 26.12.22 אנו מחליטים לתת רשות ערעור, לדון בבקשה כבערעור עצמו ולדחות את הערעור.
לא מצאנובבקשת רשות הערעור שלפנינו התמודדות ראויה, אם בכלל, עם נימוקי רשם ההוצאה לפועל לדחיית הטענה.
לא מצאנו מקום להתערב בכך, בוודאי לא בגלגול שלישי.
סוף דבר אשר על כן ניתנת רשות ערעור, הערעור נדחה והמבקשת תישא בהוצאות המשיבה ושכר טרחת עורך דינה כדי סך של 10,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו