מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על החלטת רשם הוצל"פ בעניין סגירת תיק הוצל"פ

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

ככזו, הבקשה המצ"ב היא ניסיונה של המבקשת (המודעת לכך שהדרך להשיג על החלטות בתיק ההוצאה לפועל היא במסלול העירעור/הרשות לערער על החלטות רשם ההוצאה לפועל בטענות לפהן תיק ההוצל"פ ניפתח שלא כדין – שכן היא טוענת שהיא פועלת במסלול זה), לפתוח בבקשה שבפני מסלול מקביל ונוסף להתערבות בהחלטת רשם ההוצל"פ בטענותיה בענין אי-תקינות פתיחת תיק ההוצל"פ, בתקווה להגביר את ההסתברות לקבלת החלטה בענין שהיא לרוחה.
ראוי לציין גם כן: כאמור, בפסק הדין בעירעור שהגישה ב.ס.ט על החלטת רשם ההוצאה לפועל, ציין בית משפט השלום בתל אביב כי בקשת ב.ס.ט לסגירת תיק ההוצל"פ לא נדונה לגופה, וכי היא יכולה להגיש לרשם ההוצאה לפועל בקשה בטענת "פרעתי" תוך העלאת טענות בענין סגירת התיק או בקשה נפרדת לסגירת התיק.
...
הבקשה נדחית.
בענין שכר טרחת עורך דין: מצד אחד, ב.ס.ט הועילה להסכים לסכם ללא צורך בדיון על-פה. מצד שני, מקובלת עלי טענת לבן לפיה יש להתחשב בפסיקת הוצאות התנהגותה הדיונית של ב.ס.ט כמפורט לעיל.
הנני קובע כי המבקשים, אגודת ב.ס.ט – אגודה חקלאית שיתופית בע"מ ומר מרדכי פליבה (אשר צורף כמבקש בבקשה למקרה ש-ב.ס.ט תחויב בהוצאות ועל מנת לחסוך הכרעה בבקשה לחייב את ב.ס.ט בהפקדת ערובה), יחד ולחוד, ישלמו למשיבה שכר טרחת עורך דין בסך של 13,000 ₪.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בתל אביב - יפו (כב' הרשם הבכיר אריה דורני – דורון) מיום 31.8.21 בתא"ק 1462-07-12 ולפיה נדחתה בקשת המבקש – הנתבע להארכת מועד להגשת בקשה לביטול פסק דין שניתן בהיעדר הגנה ביום 23.6.2013 ונדחתה הבקשה לביטול פסק דין.
הדגישה, כי במשך למעלה משנה וחצי – החל מיום 18.11.19, מעסיקים המבקש ובא כוחו את ראש ההוצל"פ, את בית המשפט המחוזי ואת בית משפט השלום בענייננו (כערכאת ערעור על רשם הוצל"פ), ועכשיו מבוקש ביטול פסק דין משנת 2013 כאשר החלטת רשם ההוצל"פ שלא לסגור את התיק כבר הפכה חלוטה 7 חודשים קודם לכן.
אין "לעקוף" את החלטות רשם ההוצל"פ ובית משפט השלום בעירעור עליו בנוגע לכך שאין לסגור את תיק ההוצל"פ. החלטת רשם ההוצל"פ מיום 1.12.20 ולפיה החוב בתיק ההוצל"פ מוחרג מתחולת צו ההפטר שניתן בתיק הפש"ר היא החלטה חלוטה ומהוה מעשה בית דין.
...
כאשר על פני הדברים יש פגם במסירה ונראה כי פסק דין צריך להיות מבוטל מחובת הצדק, אזי אין מנוס מביטול פסק דין גם כאשר יהיה קושי לנהל ההליך לגופו בחלוף שנים, אולם במקרה שלפנינו אין סיבה לקבוע כי היה צריך לבטל את פסק הדין מחובת הצדק.
לפיכך, החלטת בית משפט קמא ונימוקיה מקובלים עלי ודין הערעור להידחות.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, ניתנת רשות ערעור והערעור נדחה.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2022 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על החלטות כב' רשמת ההוצל"פ (כלנית שפירא) שניתנו בתיק ההוצאה לפועל שמספרו 503575-02-19 (להלן: "תיק ההוצל"פ").
בנסיבות אלה, ומקום בו החלטות רשמת ההוצאה לפועל לסגירת התיק ניתנו כדין ולאחר שהמבקש במחדליו לא פעל בהתאם להחלטות הרשמת, ובשים לב כי לגובה החוב, סבורני כי עקרון סופיות הדיון גובר על אינטרס המבקש כי ההחלטה על סגירת התיק תבוטל ויתקיים דיון לגופו של עניין.
כב' השופט אלדד נבו אף הבהיר בהחלטותיו מיום 4.2.2019 כי ההחלטה לעניין עיכוב הבצוע ניתנה ביחס לבקשת חברת דלתא קפיטל וקבע מפורשות כי הוא אינו נעתר לבקשת המשיבה (כאן) לעיכוב ביצוע פסק הדין בנוגע לחיובה בהוצאות המבקש (כאן) מאחר וממילא היא מתעתדת להגיש ערעור בתוך מספר ימים.
...
לעניין ההוצאות, הגם שהבקשה נדחתה, החלטתי לחייב את המבקש בהוצאות מתונות בלבד.
כב' השופט אלדד נבו אף הבהיר בהחלטותיו מיום 4.2.2019 כי ההחלטה לעניין עיכוב הביצוע ניתנה ביחס לבקשת חברת דלתא קפיטל וקבע מפורשות כי הוא אינו נעתר לבקשת המשיבה (כאן) לעיכוב ביצוע פסק הדין בנוגע לחיובה בהוצאות המבקש (כאן) מאחר וממילא היא מתעתדת להגיש ערעור בתוך מספר ימים.
בשקלול מכלול השיקולים, אני מחייבת את המבקש בהוצאות המשיבה בסך של 2,500 ₪ שישולמו בתוך 30 יום מיום המצאת החלטתי זו. המזכירות תמציא ההחלטה לצדדים.

בהליך רשות ערעור על הוצאה לפועל (רצ"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של ביהמ"ש השלום בתל אביב – יפו (כב' סג"נ השופט אבי שליו) מיום 18.6.2023 ברער"צ 6914-22-22 לפיו נדחתה בקשת רשות ערעור על החלטת כב' רשמת ההוצאה לפועל חן לוי מיום 16.1.2022 בתיק הוצל"פ 01-06704-88-9 (להלן: "תיק ההוצל"פ").
ביחס להחלטת הרשמת בנוגע להפחתת הריביות נקבע: "הרשמת פעלה בהתאם לסמכויותיה בסעיף 81 א4 לחוק ההוצאה לפועל ומשהתרשמה כמפורט בסעיף 24 להחלטה כי לא ננקטו הליכים מספקים משך 30 שנה בה היתנהל תיק ההוצל"פ לרבות אי נקיטת הליכים בין השנים 2015 ועד 2019, ובהתאם להלכות הידועות בדבר תיק ההוצל"פ שאינו מהוה תכנית חיסכון (פסק דין אגוזי), קבעה בדין כי יש להפחית 90% מהריביות שנצברו ממועד פיזור תיק האחוד". לא התקבלה טענת ב"כ המבקשים ביחס לפעולת הרשמת בנוגע להסרת משיבים 2 -4 כמסייעים ונקבע כי היתנהלותה בעיניין זה סבירה והיא מוסמכת לפעול כך גם מיוזמתה.
כמו כן בימ"ש קמא היתעלם מהוראות כב' הרשמת ביחס לסגירת תיק ההוצל"פ. המבקשים טוענים גם שיש לבטל את קביעת כב' הרשמת שהורתה על הפחתת 90% מהריביות בתיק מאז בוטל תיק האיחוד, תוך הפחתה של הריבית מיום 24.1.19 (המועד האחרון בו ננקט הליך בתיק).
...
אציין כי אני נותנת החלטתי זו כדן יחיד, בהתחשב בכך שלא מצאתי לנכון ליתן רשות לערער וזאת עפ"י ההלכה ברע"א 5797/14 דוד נ' אהרון, סעיפים 12 ו- 15 לפסק דינו של כב' הש' צ' זילברטל (14.5.15).
  בנוסף, שוכנעתי כי דחיית הבקשה לא תגרום עיוות דין ממשי המצדיק מתן רשות ערעור.
טענות המבקשים נדונו ונבחנו ע"י בימ"ש השלום ונדחו באופן מנומק ומשכנע ולא מצאתי כל טעם להתערב בפסק דינו זו. לסיכום: לאור האמור לעיל, דין בקשת רשות הערעור להידחות.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 24.10.23 דחה רשם ההוצל"פ את בקשתה ללא צורך בתגובה, שם קבע כי המשיב לא השתהה בניסיון למימוש זכויותיו, ולעניין הערת האזהרה- מדובר בחיוב שלוב: החלטת הוצל"פ זו הנה "גילגול ראשון". ביום 13.1.22 הגישה המבקשת בקשת רשות ערעור על החלטת רשם ההוצל"פ מיום 24.10.22.
בארבע החלטתו נפרדות נקבע כי גובה החוב בתיק ההוצל"פ נקבע בתיק ההוצל"פ ולא על ידי בית המשפט בשבתו כערכאת ערעור על החלטה הדוחה את בקשת המבקשת להורות על סגירת התיק.
ככל והמבקשת סברה כי הסכום בתיק אינו משקף את תחשיבו נכון, עליה היה להגיש בקשה מתאימה בעיניין זה. משמעותם של חיובים שלובים הנו כי יש לבצעם במקביל.
...
[הערה: ההדגשות בציטוטים שיובאו בפסה"ד להלן, אינן במקור ונועדו לשם ההדגשה בלבד] לאחר עיון בבקשת רשות הערעור על נספחיה ובתיק קמא, ומכח סמכותי על פי תקנות 138(א)(1)(5) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018 (להלן: "התקנות"), שוכנעתי לדחות את הבקשה אף ללא צורך בתשובה, מהטעמים שיפורטו.
רקע: בין הצדדים התנהל הליך אזרחי בבית המשפט המחוזי בשנת 2012, כאשר ביום 15.4.12 נתן בית המשפט את פסק דינו בת"א 649/07 (להלן: "פסק הדין המחוזי") במסגרתו נקבע: הסכם הקומבינציה בוטל כדין על ידי הנתבעים מחמת הפרה יסודית של התובע, ותביעתו של התובע לאכיפתו נדחית בזה.
ביום 6.6.23 נתן בית משפט קמא את פסק דינו לאחר שעיין בכל החומר המונח בפניו, שמע את טיעוני הצדדים בע"פ והגיע למסקנה כי דין בקשת רשות הערעור להידחות מהטעמים הבאים: הסכום הראשוני שננקב בהחלטתו הראשונה מיום 10.12.22 אכן היה שגוי, זאת מאחר והשגיאה מקורה באי מסירת מידע נכון בידי המבקשת.
לעניינינו, לסיכום, המבקשת טוענת כי שגה בית משפט קמא כאשר ראשית, נתן החלטות סותרות לסכום ההפקדה, שנית, טענות שונות ורבות שהמשיב היה במספר הליכי פש"ר ולכן לא יכל לבצע את המוטל עליו בפסק הדין המחוזי, שלישית, בימ"ש לא דן בטענה המרכזית לעניין החיובים השלובים ורביעית, טענות שיהוי וריבויות.
" בקשת רשות הערעור שבפניי אינה מעלה כל "שאלה משפטית או עקרונית החורגת מגדר הסכסוך שבין הצדדים להליך" ואיננו מקרה "מעורר תחושת צדק חזקה במיוחד", על כן אני מורה על דחיית בקשת רשות הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו