מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על החלטת ועדת ערר בכביש אגרה

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

פתח דבר זוהי בקשת רשות ערעור על החלטת ועדת הערר לפי חוק כבישי אגרה (מינהרות הכרמל), התשנ"ה-1995 (להלן בהתאמה-"ועדת הערר" ו-"החוק"), מיום 3.9.17, לדחות ערר שהגיש המבקש ביום 24.9.15 (ערר מס' 79/4015) ובמסגרתו עתר לביטול פיצוי והחזר הוצאות שהתווספו לנסיעות שביצע בכבישי מינהרות הכרמל ברכב המצוי בבעלותו מסוג טויוטה מספר רשוי 4871032 (להלן-"הרכב החדש") בין החודשים מאי-יולי 2015 (להלן-"ההחלטה").
...
גם לגופו של עניין, המשיבה טענה כי דין הערר להידחות מאחר וחיוב המבקש בתשלום פיצוי והוצאות נעשה בהתאם להוראות החוק החלות במקרה שאדם נוסע בכבישי מנהרות הכרמל ללא הסכם מנוי ומבלי ששולם התשלום בכניסה לכבישי מנהרות הכרמל או ביציאה מהם.
" ויודגש כי האמור לעיל נאמר אמנם באמרת אגב אך יש בו כדי להצביע על עמדתו של בית המשפט העליון, בשאלת סמכותם של גופי כגון ועדת הערר שבפנינו שעליה חל כאמור חוק בתי דין מינהליים , לדון גם בטענות הבאות לתקוף את תוקפם וסבירותן של תקנות , ולפיכך אינני מקבל את קביעת ועדת הערר לפיה אין היא מוסמכת לדון בשאלות אלו.
בנסיבות אלה,וגם אם היה מתקיים דיון בטענותיו של המבקש בועדת הערר דין טענותיו היה להידחות , ולפיכך אינני מוצא מקום להחזרת הדיון לועדת הערר.
לפיכך ולאור כל האמור לעיל , אני דוחה את בקשת רשות הערעור של המבקש , והמבקש ישא בהוצאות המשיבה אך בשיעור מתון בנסיבות הענין בסך של 2,000 ₪ אשר ישולמו מתוך הפקדון אותו הפקיד המבקש , ויתרת הפיקדון תוחזר לידי המבקש.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על החלטת ועדת הערר לפי חוק כביש אגרה (כביש חוצה ישראל), תשנ"ה – 1995 (להלן: "החוק"), מיום 20.04.2020 בתיק ערר 147/18 ולפיה הורתה על דחיית עררו של המבקש על חיובים בשל נסיעה בכביש 6 לטובת המשיבה.
...
לאחר שעיינתי בבקשה על נספחיה, מצאתי כי יש להורות על דחיית הבקשה ללא צורך בתשובה וזאת בהתאם לתקנה 406(א) לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד- 1984.
דיון לאחר עיון בבקשה על נספחיה, מסקנתי הינה שדין הבקשה להידחות.
בענייננו, לא מצאתי טעם המצדיק התערבות בקביעת הוועדה לפיה המבקש הצטרף כמנוי אצל המשיבה, ואף אני סבור כועדת הערר בקושי העומד בפני המבקש ולפיו פרטי כרטיס האשראי נשמרו במערכת המשיבה וככל ואלו נשמרו עת המבקש שילם למשיבה לצורך נסיעות בודדות, הדבר אינו מתיישב עם המצב שבו המבקש לא דרש את חדילת המשיבה מלחייב את כרטיס האשראי שלו במשך כל התקופה החלה מהצטרפות למנוי בשנת 2007 ועד למועד מכירת הרכב.
לפיכך, אני מורה על דחיית בקשת רשות הערעור.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בפניי בקשת רשות ערעור על החלטת ועדת הערר (להלן: "הועדה") לפי חוק כביש אגרה (כביש ארצי לישראל), התשנ"ה-1995 (להלן: "החוק") [בעיניין זיכיון כביש 6 המקטע הצפוני יקנעם-סומך] תיק ערר מס' 25/5021, לפיו נדחה הערר שהגיש המבקש כנגד חיובו בתשלום סך כולל של 601.59 ₪ (נכון לתאריך 2.3.21) בהתאם לתיק הוצל"פ מס' 505926-11-20 שהגישה כנגדו המשיבה ביום 8.11.20 בגין אי-תשלום ארבע חשבוניות עבור נסיעותיו בכביש הנ"ל, שהוא כביש אגרה.
...
בפניי בקשת רשות ערעור על החלטת ועדת הערר (להלן: "הוועדה") לפי חוק כביש אגרה (כביש ארצי לישראל), התשנ"ה-1995 (להלן: "החוק") [בעניין זיכיון כביש 6 המקטע הצפוני יקנעם-סומך] תיק ערר מס' 25/5021, לפיו נדחה הערר שהגיש המבקש כנגד חיובו בתשלום סך כולל של 601.59 ₪ (נכון לתאריך 2.3.21) בהתאם לתיק הוצל"פ מס' 505926-11-20 שהגישה כנגדו המשיבה ביום 8.11.20 בגין אי-תשלום ארבע חשבוניות עבור נסיעותיו בכביש הנ"ל, שהוא כביש אגרה.
כאמור כבר לעיל, הכלל הוא, שאין ערכאת הערעור מתערבת במִמצא שבעובדה, במיוחד מקום בו התקיים דיון פרונטלי בפני הוועדה, ולא שוכנעתי שקיימות בענייננו נסיבות שיהא בהן כדי להצדיק חריגה מכלל זה. הסיבה שבגינה הגעתי לכלל מסקנה, לפיה יש לקבל את הערעור חלקית היא הפגם שנפל בהמצאת החשבון ע"ס 40.95 ₪ (חשבונית 920000007200) מיום 17.1.20 בגין פיצוי והחזר הוצאות, נוכח אי-פירעון שלוש החשבוניות הקודמות שנשלחו למבקש בגין אגרת הנסיעה בכביש.
התוצאה מן האמור לעיל היא, שאני מקבל את הערעור באופן חלקי, ומורה שמסכום הקרן של החוב יש להפחית את סכום של פיצוי והחזר ההוצאות בסך 40.95 ₪, ולפיכך סכום קרן החוב יעמוד על 19.69 ₪ בלבד.
נוכח כל האמור לעיל, אני מורה שעל המבקש לשאת רק בתשלום המגיע בגין שלוש החשבוניות הראשונות שפירטתי לעיל (בסכום קרן של 19.69 ₪) ואילו החיוב בגין פיצוי והחזר הוצאות מבוטל.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על "החלטה סופית בערר" של ועדת הערר לפי חוק כביש אגרה (כביש ארצי לישראל), התשנ"ה – 1995 (להלן: "ועדת הערר" ו-"חוק כביש אגרה" בהתאמה) מיום 5.12.16 בערר 1259/10, במסגרתה נדחה עררו של המבקש.
...
כן הודגש שאין במסקנה דלעיל כדי להטיל דופי בהליך הפיענוח של המשיבה כפי שהוצג לועדה.
בנסיבות אלו ולאור האמור לעיל, דין בקשת רשות הערעור להידחות.
לסיכום: א) בקשת רשות הערעור – נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בפניי בקשת רשות ערעור על החלטתה של וועדת הערר (להלן: "הועדה") לפי חוק כביש אגרה (כביש ארצי לישראל), התשנ"ה-1995 (להלן: "חוק כביש אגרה"), זיכיון כביש 6, המקטע הצפוני (יקנעם-סומך) מיום 2.1.2022 בערר מס' 213/5021, לפיו היתקבל הערר שהגישה המשיבה במובן זה, שהועדה הורתה למבקשת להחזיר למשיבה את הכספים שנגבו ממנה במסגרת תיק ההוצאה לפועל בסך 1,091.43 ₪, וכמו כן חויבה המבקשת לשלם למשיבה שכר טירחת עו"ד בסכום של 300 ₪.
...
סבורני, שבנסיבות העניין לא ניתן להסתפק בכך שהוועדה קיבלה את גרסתה של המשיבה כגרסה מהימנה על-יסוד הטיעונים שהועלו בפניה על ידי ב"כ המשיבה, שהרי מדובר, כפי שכבר הערתי, בבירור עובדות חיוניות המצויות בידיעתה האישית של המשיבה (כגון שאלת ידיעתה על החוב, השאלה האם קיבלה את דברי הדואר ובהם החשבוניות, האם חתמה על קבלת דבר הדואר הרשום, ועוד).
התוצאה מכל האמור לעיל היא, שאני דן בבקשת רשות הערעור כאילו ניתנה הרשות והוגש הערעור על-פי הרשות שניתנה.
אני מקבל את הערעור במובן זה שאני מורה שהתיק יוחזר בפני הוועדה, על-מנת שייקבע בתוך 45 יום ממתן פסק דין זה מועד לדיון בפני הוועדה שבו תופיע המשיבה על-מנת להיחקר בחקירה נגדית על תצהירה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו