בית המשפט המחוזי בחיפה
פש"ר 10313-06-15 דכוור נ' כונס נכסים רישמי מחוז חיפה והצפון ואח'
תיק חצוני:
בפני
כב' השופט שמואל מנדלבום
בעיניין:
פקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980
להלן: "הפקודה"
בעיניין:
דכוור אליאס, ת"ז 53699237
להלן: "החייב"
ובעניין:
הכונס הרישמי מחוז חיפה
להלן: "הכונ"ר"
ובעניין:
עו"ד עופר גבריאלי
להלן: "המנהל המיוחד"
פסק דין
באשר לחובת תום הלב נקבע בין היתר כי "כחלק מחובת תום הלב המוטלת על המערער, עליו לעמוד במיגבלות שהוטלו עליו, לשלם את התשלומים שהושתו עליו במסגרת ההליך ולשתף פעולה עם בעל התפקיד שמונה בעיניינו... מיגבלות אלו נועדו, בין היתר, למנוע מן החייב ליצור חובות חדשים בעיצומו של הליך חידלות פרעון, שעשויים לבטא כשלעצמם חוסר תום לב מצד החייב" (ע"א 4174/21 טואפרה חוסיין נ' עו"ד גבריאלי עופר (22.06.21), פסקה 7).
בהמשך ניתנה כאמור החלטה על ידי ביום 11.03.21 ובה נידרש החייב פעם נוספת להמציא למנהל המיוחד את המסמכים שאותם הוא דרש דהיינו: דוח מיסלקה פנסיונית, חוזה שכירות של המסעדה שאותה פתח החייב (גם אם למספר ימים כטענת החייב), וכן מסמכים הנוגעים להוריו המנוחים, וכן נידרש החייב להגיש לתיק אישור של המנהל המיוחד בדבר המצאת המסמכים.
על האמור לעיל יש להוסיף מחדלים מהותיים נוספים של החייב, אשר פתח מסעדה תוך כדי ההליך ללא קבלת רשות מבית המשפט.
זאת ועוד, מבקשות החייב לקבלת אישור לפתיחת תיק עוסק מורשה עלה במרומז כי החייב מנהל פעילות משפטית כזאת או אחרת כעו"ד (ראו הצהרותיו בדיון ביום 30.12.19) ואולם גם בעיניין זה לא נימסרו נתונים ספציפיים בדבר השירותים שנתנו והקף ההכנסות שצבר החייב מפעילות זו, וכיצד מתיישבת פעילות זו עם השעייתו של החייב מעיסוקו כעו"ד.
סיכומו של דבר, השתכנתי כי יש לדחות את טענות החייב כלפי המנהל המיוחד אשר מילא את תפקידו והצביע בצדק, על מחדליו המרובים של החייב וניצולו את הליך הפש"ר. יותר מכך, השתכנעתי כי האשמותיו של החייב נועדו לחפות על מחדליו המרובים כפי שבאו לידי ביטוי באי הגשת דוחות, אי המצאת מסמכים, יצירת חובות חדשים בחסות ההליך, פתיחת עסק ללא אישור בית המשפט, ובצוע תשלומים שהנם בגדר העדפת נושים, ואי הצגת תמונה עובדתית מלאה ושלמה בפני בית המשפט.
...
ואם לא די בכל האמור לעיל, הסתבכויותיו החוזרות ונשנות של החייב בעבירות משמעת שהובילו להשעייתו מלשכת עוה"ד, אף בהן יש כדי להעיד על חוסר תום לב בהתנהלותו של החייב בשלב יצירת החובות.
זאת ועוד, מבקשות החייב לקבלת אישור לפתיחת תיק עוסק מורשה עלה במרומז כי החייב מנהל פעילות משפטית כזאת או אחרת כעו"ד (ראו הצהרותיו בדיון ביום 30.12.19) ואולם גם בעניין זה לא נמסרו נתונים ספציפיים בדבר השירותים שנתנו והיקף ההכנסות שצבר החייב מפעילות זו, וכיצד מתיישבת פעילות זו עם השעייתו של החייב מעיסוקו כעו"ד.
סיכומו של דבר, השתכנתי כי יש לדחות את טענות החייב כלפי המנהל המיוחד אשר מילא את תפקידו והצביע בצדק, על מחדליו המרובים של החייב וניצולו את הליך הפש"ר. יותר מכך, השתכנעתי כי האשמותיו של החייב נועדו לחפות על מחדליו המרובים כפי שבאו לידי ביטוי באי הגשת דוחות, אי המצאת מסמכים, יצירת חובות חדשים בחסות ההליך, פתיחת עסק ללא אישור בית המשפט, וביצוע תשלומים שהינם בגדר העדפת נושים, ואי הצגת תמונה עובדתית מלאה ושלמה בפני בית המשפט.
אני ער לגילו של החייב ולעובדה כי הוא סובל מבעיות בריאותיות מסוימות, אך בשים לב לחומרת מחדליו ולהתכחשותו העקבית לקיומם, תוך הצגת מצגי שווא בפני בית המשפט, ובשים לב לשנים הרבות שבהן זכה החייב להגנתו של ההליך למעשה ללא הצדקה, יש מקום להורות על ביטולו של ההליך ואין בעובדת עמידת החייב בתשלום המינימלי שהוטל עליו בצו התשלומים כדי לשנות מסקנה זו.
לפיכך, אני מורה על מחיקת הבקשה לפשיטת רגל על כל השלכותיה.