מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט מחוזי בדבר אי-המצאת דו"ח מסלקה

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה פש"ר 10313-06-15 דכוור נ' כונס נכסים רישמי מחוז חיפה והצפון ואח' תיק חצוני: בפני כב' השופט שמואל מנדלבום בעיניין: פקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980 להלן: "הפקודה" בעיניין: דכוור אליאס, ת"ז 53699237 להלן: "החייב" ובעניין: הכונס הרישמי מחוז חיפה להלן: "הכונ"ר" ובעניין: עו"ד עופר גבריאלי להלן: "המנהל המיוחד" פסק דין
באשר לחובת תום הלב נקבע בין היתר כי "כחלק מחובת תום הלב המוטלת על המערער, עליו לעמוד במיגבלות שהוטלו עליו, לשלם את התשלומים שהושתו עליו במסגרת ההליך ולשתף פעולה עם בעל התפקיד שמונה בעיניינו... מיגבלות אלו נועדו, בין היתר, למנוע מן החייב ליצור חובות חדשים בעיצומו של הליך חידלות פרעון, שעשויים לבטא כשלעצמם חוסר תום לב מצד החייב" (ע"א 4174/21 טואפרה חוסיין נ' עו"ד גבריאלי עופר (22.06.21), פסקה 7).
בהמשך ניתנה כאמור החלטה על ידי ביום 11.03.21 ובה נידרש החייב פעם נוספת להמציא למנהל המיוחד את המסמכים שאותם הוא דרש דהיינו: דוח מיסלקה פנסיונית, חוזה שכירות של המסעדה שאותה פתח החייב (גם אם למספר ימים כטענת החייב), וכן מסמכים הנוגעים להוריו המנוחים, וכן נידרש החייב להגיש לתיק אישור של המנהל המיוחד בדבר המצאת המסמכים.
על האמור לעיל יש להוסיף מחדלים מהותיים נוספים של החייב, אשר פתח מסעדה תוך כדי ההליך ללא קבלת רשות מבית המשפט.
זאת ועוד, מבקשות החייב לקבלת אישור לפתיחת תיק עוסק מורשה עלה במרומז כי החייב מנהל פעילות משפטית כזאת או אחרת כעו"ד (ראו הצהרותיו בדיון ביום 30.12.19) ואולם גם בעיניין זה לא נימסרו נתונים ספציפיים בדבר השירותים שנתנו והקף ההכנסות שצבר החייב מפעילות זו, וכיצד מתיישבת פעילות זו עם השעייתו של החייב מעיסוקו כעו"ד. סיכומו של דבר, השתכנתי כי יש לדחות את טענות החייב כלפי המנהל המיוחד אשר מילא את תפקידו והצביע בצדק, על מחדליו המרובים של החייב וניצולו את הליך הפש"ר. יותר מכך, השתכנעתי כי האשמותיו של החייב נועדו לחפות על מחדליו המרובים כפי שבאו לידי ביטוי באי הגשת דוחות, אי המצאת מסמכים, יצירת חובות חדשים בחסות ההליך, פתיחת עסק ללא אישור בית המשפט, ובצוע תשלומים שהנם בגדר העדפת נושים, ואי הצגת תמונה עובדתית מלאה ושלמה בפני בית המשפט.
...
ואם לא די בכל האמור לעיל, הסתבכויותיו החוזרות ונשנות של החייב בעבירות משמעת שהובילו להשעייתו מלשכת עוה"ד, אף בהן יש כדי להעיד על חוסר תום לב בהתנהלותו של החייב בשלב יצירת החובות.
זאת ועוד, מבקשות החייב לקבלת אישור לפתיחת תיק עוסק מורשה עלה במרומז כי החייב מנהל פעילות משפטית כזאת או אחרת כעו"ד (ראו הצהרותיו בדיון ביום 30.12.19) ואולם גם בעניין זה לא נמסרו נתונים ספציפיים בדבר השירותים שנתנו והיקף ההכנסות שצבר החייב מפעילות זו, וכיצד מתיישבת פעילות זו עם השעייתו של החייב מעיסוקו כעו"ד. סיכומו של דבר, השתכנתי כי יש לדחות את טענות החייב כלפי המנהל המיוחד אשר מילא את תפקידו והצביע בצדק, על מחדליו המרובים של החייב וניצולו את הליך הפש"ר. יותר מכך, השתכנעתי כי האשמותיו של החייב נועדו לחפות על מחדליו המרובים כפי שבאו לידי ביטוי באי הגשת דוחות, אי המצאת מסמכים, יצירת חובות חדשים בחסות ההליך, פתיחת עסק ללא אישור בית המשפט, וביצוע תשלומים שהינם בגדר העדפת נושים, ואי הצגת תמונה עובדתית מלאה ושלמה בפני בית המשפט.
אני ער לגילו של החייב ולעובדה כי הוא סובל מבעיות בריאותיות מסוימות, אך בשים לב לחומרת מחדליו ולהתכחשותו העקבית לקיומם, תוך הצגת מצגי שווא בפני בית המשפט, ובשים לב לשנים הרבות שבהן זכה החייב להגנתו של ההליך למעשה ללא הצדקה, יש מקום להורות על ביטולו של ההליך ואין בעובדת עמידת החייב בתשלום המינימלי שהוטל עליו בצו התשלומים כדי לשנות מסקנה זו. לפיכך, אני מורה על מחיקת הבקשה לפשיטת רגל על כל השלכותיה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

][] לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בבאר-שבע (כב' השופט עמית כהן) בפש"ר 22499-11-17 מיום 17.11.2020, במסגרתה נדחתה בקשת המבקש, חייב המצוי בהליך פשיטת רגל, לעיון חוזר בהחלטה אשר הורתה לו להמציא למנהלת המיוחדת שמונתה לנכסיו מסמכים הקשורים לנכסי וירושת אביו המנוח.
במעמד מתן צו הכנוס, הושת על החייב צו תשלומים ראשוני בסך חודשי של 250 ש"ח. על רקע שורה של מחדלים בהתנהלות החייב במסגרת ההליך, והזדמנויות שניתנו לו להסרתם, הגישה המנהלת המיוחדת ביום 30.6.2020, דו"ח מסכם בעיניינו של החייב, בו התבקש בית המשפט ליתן בידי החייב היזדמנות "אחרונה בהחלט" להסרת המחדלים הבאים: אי-המצאת אסמכתות לדוחותיו החודשיים; צבירת חוב פיגורים בסך של 1,000 ש"ח; ואי-המצאת שורה של מסמכים הנוגעים לאביו המנוח, ביניהם צו ירושה, מסמכים הנוגעים לנכס מסוים שהיה בבעלות האב, ודו"ח מיסלקה פנסיונית.
למעלה מן הצורך, אציין כי אף לגופם של דברים איני רואה מקום להתערבות בהחלטתו של בית המשפט קמא.
...
בתגובותיהם, הן הכונס הרשמי (להלן: הכנ"ר) והן המנהלת המיוחדת טענו כי יש לדחות את הבקשה לעיון חוזר – הן על הסף והן לגופה.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור על נספחיה, הגעתי למסקנה כי דינה להידחות, וזאת אף מבלי להידרש לתשובות המשיבים.
סוף דבר: הבקשה נדחית איפוא.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בחיפה חדל"פ 19392-10-21 טולדנו נ' ממונה על חידלות פרעון – מחוז חיפה והצפון ואח' תיק חצוני: 346030_4 בפני כבוד השופטת מירב קלמפנר נבון יחיד גל טולדנו, ת"ז 037691789 משיבים 1. ממונה על חידלות פרעון – מחוז חיפה והצפון 2. עו"ד אביתר כהן (נאמן) 3. בנק לאומי לישראל בעמ (נושה) פסק דין
כן, התגלה כי ליחיד יש תיק עוסק פעיל על שמו ברשויות המס ואישורי ניהול בתוקף יחד עם רעייתו.
בהמשך ובחודש 12/22 היחיד ערער על החלטת הממונה.
לטענת ב"כ היחיד הטענות באשר להתנהלות היחיד בחוסר תום לב הן "רדיפה ועלילות" כלשונה וכי הדברים אינם מדויקים.
היתנהלותו חסרת תום הלב שזורה לכל אורכו של ההליך, לא רק באמצעות מסירת מידע כוזב אלא גם בהתנהלותו בפועל בהליך, כאשר צבר לחובותו חוב פיגורים, לא המציא מסמכים נדרשים ולא סיפק אסמכתות לגורל כספי תמורת מכר ביתו.
נכסים הנכללים בקופת הנשייה ואופן ממושם  - בהתאם להצעת הממונה, אלו הם נכסי היחיד אשר יש לממש במסגרת ההליך – כספים בלתי מוגנים הקנויים ליחיד בהתאם לדו"ח מיסלקה פנסיונית.
הממונה יפנה לבית המשפט בכל בקשה נידרשת במקרה של הפרת הצוו על ידי היחיד.
5129371לחילופין, הממונה יגיש דו"ח מסכם לבית המשפט לצורך מתן הפטר בתום תקופת התשלומים.
...
הערעור נדחה ביום 5/2/23 בהתאם להסכמה דיונית של הצדדים לפיה צו התשלומים יעמוד ע"ס 3,000 ₪ בחודשים 2-3/23 ומחודש 4/23 ישוב צו התשלומים לעמוד על כנו.
נוכח כל האמור והמפורט לעיל, טענה ב"כ הממונה כי מתחילתו של ההליך מסר היחיד דיווחים כוזבים ביחס למקום מגוריו, עיסוקיו ואף ביחס למצבו המשפחתי.
לאור עמדת הממונה והנאמן, עמדת היחיד במעמד הדיון בהעדר התנגדות מטעם הנושים, אשר לא התייצבו לישיבת בית המשפט, ובכפוף להסרת המחדלים המפורטים בהצעת הממונה - אני מקבלת את הצעת הממונה ומורה על מתן צו לשיקום כלכלי בהתאם לסעיף 163 (ד) לחוק ובהתאם לתנאים כדלקמן.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

" כאמור, מלשון התקנה ניתן להסיק כי הכלל הוא כי הגשת ערעור על החלטה אינו מעכב את ביצועה בהכרח, אלא כי החריג לכלל הוא כי בית המשפט יורה על עיכוב ביצוע ההחלטה בתנאים שייראו לו (ראו לעניין זה: חדל"פ (שלום נצרת) 56279-10-21 רינה וקס נ' ממונה על חידלות פרעון מחוז חיפה והצפון (פורסם בנבו 04.03.2023)(להלן: "עניין וקס")).
כך עולה גם מפסק דינו של כב' השופט ע' גרוסקופף ב-ע"א 4790/19 מדינת ישראל - רשות מקרקעי ישראל נ' עיזבון המנוח עבדללה דעיבס יורשיו (פורסם בנבו, 24.12.2019), בזו הלשון: "16. ... שניים הם השיקולים שנקבעו בפסיקת בית משפט זה לעיכוב ביצוע פסק דין עד להכרעה בעירעור: (א) סיכוי העירעור הם טובים; (ב) מאזן הנוחות נוטה לטובת מבקש העיכוב, במובן זה שביצוע פסק הדין יגרום לו נזק בלתי הפיך או כי יהיה קושי ממשי להשיב את המצב לקדמותו ככל שיזכה בעירעור ופסק הדין יבוטל. בין שני השיקולים הללו מיתקיים יחס של מקבילית כוחות, לפיו ככל שסכויי העירעור גבוהים יותר כך ניתן להקל בדרישת מאזן הנוחות, ולהיפך (ע"א 1881/14 שומרז חברה לבנין ופתוח בע"מ נ' שמריז, [פורסם בנבו] פסקה 12 (13.4.2014); ע"א 5432/16 סמואל נ' אליהו, [פורסם בנבו] פסקה 13 (18.1.2017))." בתיק דנן, המבקש לא טען דבר לעניין סכויי עירעורו אלא הסתפק בטענה כי הסכויים כי העירעור יתקבל הנם גבוהים.
בשים לב כי אין זכות מוקנית להגשת ערעור על פסק דינו של בית המשפט בשבתו כבית משפט לתביעות קטנות, אלא שיש לבקש רשות לכך מבית משפט מחוזי, ובשים לב כי המגמה בפסיקה היא אי העתרות לבקשת רשות ערעור למעט במקרים חריגים ויוצאי דופן, הרי שמלכתחילה סכוייו של המבקש אינם גבוהים (סעיף 64 לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984 ; חמי בן נון וטל חבקין , העירעור האזרחי, מהדורה שלישית, עמ' 548-552).
דא עקא, המבקש אשר טוען כי הוא עצמאי לא המציא דו"חות כספיים עדכניים להוכחת טענותיו לא צירף אישור להעדר נכסים, דו"ח מיסלקה פנסיונית, אסמכתות לגבי העידר פנסיה/קופת גמל, אסמכתות מהבנק המעידות על העידר חיסכונות ופקדונות או כל מיסמך אחר המעיד על חוסר היכולת הכלכלית של המבקש.
...
נקבע בפסק דינו של בית המשפט העליון בעניין רע"א 9130/15 אבי תם נ' אלירן (אליהו) אלול (פורסם בנבו, 24.01.2016), כי: "11. ... אחת הדוגמאות המובהקות לבכירותו של שיקול מאזן הנוחות היא ההלכה הפסוקה ביחס לבקשות לעיכוב ביצועו של פסק דין כספי. בקשות אלו נדחות ברוב המקרים, וזאת מאחר שמימוש פסק דין לתשלום כסף הוא בדרך כלל הפיך על דרך ההשבה. על בעל דין המבקש עיכוב ביצוע סעד כספי מוטל אפוא להראות כי מאזן הנוחות נוטה לטובתו, כך שאם יזכה בערעור לא יוכל לגבות בחזרה מן התובע את כספו (ע"א 7679/15 קרית ספר (דיור מודיעין) בע"מ נ' ארלבוים, [פורסם בנבו] פסקה 6 וההפניות שם (15.12.2015); ע"א 8441/15 פ. נעאמנה לשיווק ומסחר בע"מ נ' קייזרמן ושות' בע"מ, [פורסם בנבו] פסקה 6 וההפניות שם (5.1.2016) (להלן: "עניין נעאמנה"); ע"א 8776/15 איילון חברה לביטוח בע"מ נ' מליבו חברה לבנייה בע"מ, [פורסם בנבו] פסקה 7 (14.1.2016); ע"א 6360/15 אבו זהרייה נ' סלאמן, [פורסם בנבו] פסקה 7 וההפניות שם (30.11.2015).
לעניין פסק דין כספי, יפים דבריה של כב' השופטת סיגל דוידוב-מוטולה בפסק דינה בתיק ע"ע (ארצי) 57382-09-22 דלישס מרכולים בע"מ - פרנק מנחם כהן, פס' 24 (פורסם בנבו, 08.12.2022): "24. כאשר מדובר בפסק דין כספי, כמו במקרה הנדון, הנטייה בפסיקה היא שלא להיעתר לבקשות עיכוב ביצוע, מכיוון שעל פי רוב סכום פסק הדין ניתן להשבה לזוכה (ע"א 7729/18 רכבת ישראל בע"מ נ' בי-בי כבישים עפר ופיתוח בע"מ [פורסם בנבו] (7.1.2019); רע"א 9130/15 תם נ' אלול [פורסם בנבו] (24.1.2016)). בית הדין ייטה לעכב את ביצוע פסק הדין אם הוכח כי המשיב נתון בקשיים כלכליים וכי קיים חשש של ממש שלא יוכל להשיב את כספי פסק הדין, או כאשר מדובר בסכום גבוה, וקיים חשש שהמשיב יכלה לפחות את חלקו ויתקשה להשיבו למבקש, או אם הוכח שדחיית הבקשה תגרום לנזק כלכלי רב למבקש, העולה על הנזק שעשוי להיגרם למשיב (ע"ע (ארצי) 6159-02-20 פוליאורטן בע"מ - ג'דיר מוניב [פורסם בנבו] (3.3.2020); בש"א 7637/06 כלל חברה לביטוח בע"מ נ' פלוני [פורסם בנבו] (13.11.2006); בן-נון וחבקין, עמ' 372 והאסמכתאות שם)." לפיכך, עת עסקינן בפסק דין כספי, המגמה בפסיקה היא לא להיעתר לבקשת עיכוב הביצוע מאחר וסכום פסק הדין ניתן לרוב להשבה לידי המבקש ככל והערעור יתקבל.
אשר על כן, אני דוחה את הבקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין ללא צו להוצאות.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בחיפה חדל"פ 64298-08-21 פרנקל נ' ממונה על חידלות פרעון – מחוז חיפה והצפון ואח' תיק חצוני: 344195_4 בפני כבוד השופטת מירב קלמפנר נבון יחיד לב פרנקל, ת"ז 311876304 משיבים 1. ממונה על חידלות פרעון – מחוז חיפה והצפון 2. עו"ד גיל אורי (נאמן) 3. בנק מזרחי טפחות בעמ (נושה) 4. בנק מזרחי טפחות בע"מ 422 מרכז עסקים נתניה (נושה) 5. ש. א. ח. פ. הנדסה (1979) בע"מ (נושה) 6. בנק לאומי - 953 חדרה פסק דין
מהצעת הממונה עולה כי לא הומצאו אישורי מסירה לכלל הנושים, בידי היחיד ואף משום כך, לא הושלמה בדיקת מסת הנשייה במלואה, על אף פרק הזמן בו מצוי היחיד בהליך.
על אף החלטת בית המשפט ולפיה יש להשיב הכספים אל קופת הנשייה, הללו טרם הושבו.
מהדו"חות עולה כי היחיד נושא בתשלומי קנסות לרשות המיסים ומופקדים בחשבונות הבנק שלו כספים עליהם הוא אינו מדווח בדו"חות הדו חודשיים בסכומים לא מבוטלים.
עוד טען הממונה כי כעולה מבקשת היחיד אשר הוגשה אל בית המשפט, היחיד מסר פנקסי שיקים שלמים וריקים, חתומים על ידו ובקש כי נושים אשר יפנו בבקשה לפרוע שיקים אלו יכללו בהפטר.
היחיד היתנגד לגיבוש תכנית שקום שכזו וטען כי היות ותביעות החוב טרם הוכרעו במלואן ואף לא הפכו חלוטות, בכוונתו להגיש ערעור על החלטות הנאמן בכמה מהן.
בהתאם יש לקבל הצעת בעלי התפקיד כי תנתן ליחיד כבר כעת תכנית שקום במסגרתה ישלם תשלום חודשי בהתאם ליכולתו הכלכלית, בה בעת תושלם בדיקת תביעות החוב וכן תנתן ליחיד האפשרות לממש בעצמו את זכויותיו במקרקעין, כך שישולם לנושיו בסופו של דבר, מלוא חובם בתוספת הוצאות ההליך.
נכסים הנכללים בקופת הנשייה ואופן ממושם  - בהתאם להצעת הממונה, אלו הם נכסי היחיד  אשר יש לממש במסגרת ההליך – כספים בלתי מוגנים הקנויים ליחיד בהתאם לדו"ח מיסלקה פנסיונית.
129371לחילופין, הממונה תגיש דו"ח מסכם לבית המשפט לצורך מתן הפטר בתום תקופת התשלומים.
...
בהתאם יש לקבל הצעת בעלי התפקיד כי תינתן ליחיד כבר כעת תכנית שיקום במסגרתה ישלם תשלום חודשי בהתאם ליכולתו הכלכלית, בה בעת תושלם בדיקת תביעות החוב וכן תינתן ליחיד האפשרות לממש בעצמו את זכויותיו במקרקעין, כך שישולם לנושיו בסופו של דבר, מלוא חובם בתוספת הוצאות ההליך.
סבורני כי אין להתעלם מאותם העברות במזומן בסכומים של אלפי שקלים ואף לא מן העובדה כי ליחיד הכנסה נוספת מעוסק מורשה עליה הוא אינו מדווח , ברם בהעדר ידיעה ברורה מהי הכנסתו המדוייקת של היחיד, התשלום החודשי יועמד ע"ס 1,800 ₪, בהתאם לנתונים הידועים כבר כעת.
  לאור כל המפורט לעיל, עמדת הממונה והנאמן, בהעדר התנגדות מטעם הנושים, אשר לא התייצבו לישיבת בית המשפט, ובכפוף להסרת המחדלים המפורטים בהצעת הממונה - אני מקבלת את הצעת בעלי התפקיד ומורה על מתן צו לשיקום כלכלי בהתאם לסעיף 161 לחוק ובהתאם לתנאים כדלקמן.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו