עסקינן בבקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט לעינייני מישפחה בחיפה (כב' השופטת ענבל קצב-קרן) שניתנה ביום 26.4.2023 בתיק ת"ע 49767-09-20 (להלן בהתאמה: "ההחלטה קמא" ו- "התיק קמא"), אשר חייבה את המבקשים, כיורשיה של המנוחה א', להשיב כספים לקופת עיזבון המנוחה ל. ל, והכל כפי שיפורט להלן.
א' וקרן רוטרי ערערו על פסק הדין קמא בבית משפט זה (עמ"ש 27682-06-21), ובדיון בעירעור שהתקיים ביום 21.10.2021 ניתן פסק דין לאחר שהצדדים קיבלו את הצעת בית המשפט כדלקמן:
א' התמנתה כמנהלת עזבון המנוחה לתקופה קצובה של שלושה חודשים מיום מתן פסק הדין בעירעור, ובמסגרת זו נימסרו לה מלוא הסמכויות לשם ניהול העזבון בתקופה זו.
מינויה של א' כמנהלת עזבון היה בתנאים שקבעה המנוחה במסגרת צוואתה, למעט עניין תקופת המינוי שהייתה זמנית כאמור ולמשך שלושה חודשים מיום מתן פסק הדין בעירעור.
ודוק – חרף קביעותיו של בית משפט קמא בדבר הקשיים שעוררה היתנהלותה של א' ז"ל בכל הקשור לחיפזון בו פעלה להעברת יתרת הכספים מהעיזבון לידיה, דחה בית משפט קמא את בקשתו של מנהל העיזבון להשבת מלוא הסכום שבקש, כ- 3,200,000 ₪; סך זה היוה, לטענת מנהל העיזבון, את סך הכספים שנמשכו בטרם עת על ידי א'.
...
דיון והכרעה
לאחר עיון בבקשת רשות הערעור על נספחיה, בתשובות המשיבים ובתיק קמא, שוכנעתי ליתן רשות ערעור ולקבל את הערעור באופן חלקי שיפורט להלן, מכח סמכותי על פי תקנות 138(א)(2) + (5) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט-2018.
כשלעצמי, ולאחר קריאת טענות הצדדים בנדון, לא שוכנעתי כי ההוצאות הצפויות לעזבון, לרבות שכר טרחתו של מנהל העזבון, יגיעו לכדי סך של מיליון וחצי ₪, כפי שפסק בית משפט קמא.
במצב דברים זה, לאחר שעיינתי בכל החומר שהובא לפניי, מצאתי להורות על הפקדת סך של 750,000 ₪ (סך הכל) בחשבון העזבון, תחת הסכום שקבע בית משפט קמא, אשר ישמשו את מנהל העזבון לביצוע הפעולות הנדרשות לטיפול בדירות ברח' .
, לרבות בחינת הצורך בפיצוי מר ד', ולתשלום שכר טרחתו של מנהל העזבון, וכך אני מורה.
טענות אלה טרם נטענו, וממילא לא הוכרעו, בבית משפט קמא ולכן לא יתבררו במסגרת הליך זה.
אני מורה כי עיכוב הביצוע שניתן בהחלטתי מיום 19.7.2023 מבוטל בזאת.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל אני מורה על קבלת בקשת רשות הערעור דנן בחלקה, כאמור בסעיף 29 לעיל.