בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בפתח תקווה (כב' הש' א. רוטקופף) מיום 13.12.22 במסגרתה נדחתה בקשת המבקשת לביטול החלטת בית משפט קמא מיום 19.6.22 ומורה על מינוי מומחה מטעם בית המשפט בתחום האורתופדי לבדיקת נכותה של המשיבה בגין תאונת דרכים מיום 22.3.21, וזאת בהיעדרה של המבקשת ומבלי שניתנה התייחסותה לבקשה ועוד קודם להגשת כתב הגנתה.
הודעת בית משפט קמא נימסרה לצדדים - למשיבה באמצעות הודעה באתר, וכן למבקשת, באישור מסירה שמספרו 83521832994 לפיו ההודעה נימסרה למבקשת ביום 25.1.22 שעה 12:20 במענה ברח' הסיבים 23 פתח תקווה, כפי הצהרתו של המוסר מר משה לוי בהתאם לאישור מסירה הסרוק לתיק בית משפט קמא במערכת נט המשפט.
כך נפסק, כדוגמה, בעיניין ע"א 5000/92 יהושוע בן-ציון נ' אוריאל גורני הנאמן על נכסי י' בן ציון (20.2.94):
"שתיים הן, כידוע, העילות האפשריות לביטול החלטה שניתנה במעמד צד אחד: ביטול מתוך חובת הצדק ובטול מכוח שיקול-דעתו של בית המשפט. מקום בו החליט בית המשפט בהעדרו של מבקש הביטול אף שלא היה רשאי להחליט בהעדרו, כגון שהמבקש לא הוזמן, קמה למבקש עילת ביטול מתוך חובת הצדק. הפגם שנפל בהליך, בשל מתן ההחלטה במעמד צד אחד, מהוה עילה מספקת לביטול ההחלטה; ובכגון דא אין בית המשפט רשאי לשקול אם ההחלטה שניתנה הנה נכונה, לגופו של עניין, אם לאו (ראה י' זוסמן, סדרי הדין האזרחי (אמינון, מהדורה 6, בעריכת ש' לוין, 1990) 696). שונים פני הדברים מקום שבית המשפט מתבקש לבטל החלטה שניתנה במעמד צד אחד, אף שבעצם קיום הדיון בהעדרו של המבקש לא נפל פגם, כגון שהמבקש לא התייצב לדיון אף שהוזמן. במקרה כגון זה נתון דבר הביטול לשיקול-דעתו של בית המשפט. בבואו להפעיל את שיקול-דעתו, אם להענות לבקשת הביטול אם לאו, יבדוק בית המשפט וישקול, לא רק אם יש בפי המבקש טעם להצדקת העדרותו מן הדיון שהתקיים, אלא גם – ובעיקר אם, לגופו של עניין, עשוי הביטול להצמיח לו תועלת; לאמור, אם שמיעת עמדתו בנושא המחלוקת אכן עשויה להוביל את בית המשפט למתן החלטה שונה מזו שניתנה (ראה זוסמן, שם, בעמ' 698)." (הדגשה שלי).
.
(ג) המצאה אלקטרונית של מיסמך אלקטרוני מעורך דין לעורך דין תהיה באמצעות משלוח המסמך האלקטרוני לכתובת הדואר האלקטרוני של עורך הדין הנמען שצוינה בכותרת כתב טענותיו ועל עורך הדין השולח לוודא את קבלתו בידי עורך הדין הנמען;"
...
דין הערעור להתקבל.
במקרה אחרון זה, בית המשפט יבדוק את הסיבה והגורם להעדרותו של בעל הדין, וכן יבחן האם יש בביטול ההחלטה כדי להצמיח תועלת והאם לאחר שמיעת עמדתו של בעל הדין שנעדר אפשר שהדבר יוביל למסקנה אחרת.
מכלל האמור הבקשה מתקבלת – החלטת בית משפט קמא תבוטל.