בנוסף, גם מקום בו סבורה ועדת המשמעת שהרוקח עבר עבירת משמעת, עומד לרשותה מיגוון סנקציות לפי סעיף 56 ט"ז לפקודת הרוקחות: התראה, נזיפה, קנס, התליית רישיון, ביטול רישיון או רישום כעוזר רוקח או התלייתם לפרק זמן שלא יעלה על חמש שנים, וכן קביעת תנאים והגבלות שיחולו על הרוקח, לרבות חיובו לעבוד בפקוח רוקח אחראי.
שירות המבחן המליץ בעיניין קינדו להמנע מהרשעתו וליתן כנגדו צו של"צ. ואולם, בית משפט השלום החליט להרשיעו בציינו בהכרעת הדין: "העבירה בה הורשע (המבקש) של תקיפת שוטר בעת מילוי תפקידו, במטרה להכשילו, עת היה בגילופין, אינה עומדת בשום אופן בתנאי הילכת כתב".
בית-המשפט המחוזי דחה את עירעורו של קינדו בציינו: "בשים לב למהות העבירה ולהתנהגותו של (המבקש), אשר תקף שוטר בעודו בגילופין, והשתולל באמצעות בעיטות ברגליו, בניסיון לנגוח את השוטר בראשו".
בקשת רשות העירעור שהוגשה לבית המשפט העליון נדחתה.
נוסיף, שעל החלטת ועדת המשמעת קיימת זכות ערעור לבית המשפט המחוזי, לפי סעיף 56יח של פקודת הרוקחות.
עולה מן האמור לעיל, שהשאלה אם יש בהרשעה משום השלכה על המשך עבודתו של המשיב כרוקח, מוסדרת על-פי פקודת הרוקחים, אשר מגדירה מהי עבירת משמעת, וכן קובעת טרבונל המוסמך על-פי דין לקבוע האמנם מדובר ב"עבירת משמעת" כהגדרתה בפקודת הרוקחות, ומפרטת שורה של אמצעי ענישה שמוסמך הטריבונל להטיל על מי שנקבע כי ביצע עבירת משמעת, וכן מוסדרת אפשרות הגשת ערעור על החלטת ועדת המשמעת.
...
כך גם ע"פ 405/06 מדינת ישראל נ' חליחל (8.5.06) בעמ' 8:
"תסקיר שירות המבחן הינו בגדר המלצה בלבד, ואילו תפקידו של השופט הוא האיזון בין ההמלצה לבין שיקולים אחרים העומדים בבסיסו של רציונל הענישה הפלילית (ראו ע"פ 344/81 מדינת ישראל נ' שחר סגל, פ"ד לה(4) 313, 318). בבואי לפסוק בערעור זה, הבאתי בחשבון לא רק את המלצות שירות המבחן, כי אם גם את משמעויותיהן ותוצאותיהן של העבירות שבהן הורשעו המשיבים".
לעניין החשש שמביע המשיב באשר להמשך העסקתו כרוקח, לרבות החשש שההרשעה עלולה לפגוע בהעסקתו במקומות עבודה ציבוריים, וכן החשש שההרשעה תפגע בהמשך התפתחותו המקצועית או ברצונו ללמוד לימודי תואר שני, סבורים אנו, שלא עלה בידי המשיב להציג תשתית שיהא בה כדי לתמוך בטענתו זו.
כמובן, שאיננו מתעלמים מכך שעצם הרשעתו של אדם, ובוודאי כאשר אין לחובתו הרשעות קודמות, יש בה כדי לגרום לו לחוסר נחת ולפגיעה בדימויו העצמי, ואולם, לא ניתן לקבוע שהרשעתו של המשיב תפגע פגיעה חמורה בשיקומו.
התוצאה מכל האמור לעיל היא, שאנו מקבלים את ערעור המדינה, מבטלים את גזר-דינו של בית משפט קמא מיום 23.11.20, ומרשיעים את המשיב בעבירות של תקיפת שוטר בנסיבות מחמירות לפי סעיף 274 של חוק העונשין (שלוש עבירות), וכן הפרעה לשוטר בשעת מילוי תפקידו, לפי סעיף 275 של חוק העונשין.
אנו מורים על החזרת התיק לבית משפט קמא, על-מנת לגזור את עונשו של המשיב.