בבית המשפט העליון
רע"א 1297/24
לפני:
כבוד השופט ח' כבוב
המבקשת:
קנדיין ייזום בע"מ
נ ג ד
המשיבים:
1. עו"ד איתן חסון
2. עו"ד אבינועם חבתי
3. רחמים אחרק
4. ישראל אחרק
5. יניב מינס
6. יצחק בן אברהם
7. בנימין בן אברהם
8. שנלר עתניאל
9. שנלר עתניאל מנהל ביצוע לחלקה 1290 גוש 3
10. חברת אחוזת שומרון אלקנה
11. ע.נ.ה. ניהול פינאנסי בע"מ
12. המנוח אחמד סלאמה באמצעות יורשו אמיר סלמה
13. מתי פיכמן
14. רו"ח ניב כהן
בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בירושלים (כבוד השופטת ח' מאק קלמנוביץ) מיום 1.1.2024 ב-ת"א 74619-12-20
בשם המבקשת: עו"ד נחום הופטמן
][]החלטה
בין היתר, נדחתה בקשת המבקשת לסילוק התביעה נגדה על הסף, בזו הלשון:
"נתבעת 7 [היא המבקשת – ח' כ'] טוענת כי כתב התביעה בתיק זה כולל חזרה על טענות שנדחו במסגרת התביעה בת"א 36671-08-16, וכי מיתקיים במקרה זה מעשה בית דין, הן השתק עילה והן השתק פלוגתא. אני דוחה את הטענה בדבר מעשה בית דין. בהחלטת השופט מוסק מיום 28.12.17 נקבע כי אין לאשר את הבקשה לתביעה נגזרת, אולם לא נקבע שם כי התובעים עצמם אינם רשאים להגיש תביעות אישיות. בפסק הדין בעירעור [...] אף הובהר במפורש כי קביעת בית המשפט המחוזי מתמצת בכך שההליך אינו הולם תביעה נגזרת, וטענות התובעים שמורות להם בהליך של תביעה אישית. בדיון בפני השופט גדעוני ביום 8.11.20 הוסכם על מחיקת התביעה (חלף תקונה), ואף שם הובהר כי טענות התובעים שמורות להם, כך שאין בהחלטת שניתנו בתיק הנ"ל כדי לקבוע דבר לגופו של עניין. התביעה שבפני אינה תביעה נגזרת אלא תביעתם האישית של בעלי המניות, כך שאין פסק דין או החלטה השוללים אפשרות להגישה.
סעיף 41(ב) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984 קובע חריג לכלל זה, לפיו תנתן רשות לערער על החלטת ביניים אם "שוכנע בית המשפט כי אם העירעור על ההחלטה יידון במסגרת העירעור על פסק הדין ולא באופן מיידי, יהיה בכך כדי להשפיע באופן ממשי על זכויות הצדדים או שעלול להגרם לצד להליך נזק של ממש, או שעלול להתנהל הליך מיותר או בדרך שגויה". על כך הוסיפה הפסיקה, כי היתערבות בהחלטת הערכאה הדיונית הדוחה בקשה לסילוק על הסף תיעשה במקרים חריגים בלבד, בהם ישנו חשש ממשי לניהול הליך סרק, או שנפלה טעות מהותית בהחלטת הערכאה הדיונית (חמי בן-נון וטל חבקין העירעור האזרחי 208-207 (מהדורה שלישית, 2012); רע"א 4167/18 מסכת אילת נ' דרור ניהול מלונות בע"מ, פסקה 13 (24.10.2018)); ולא בכדי.
...
בין היתר, נדחתה בקשת המבקשת לסילוק התביעה נגדה על הסף, בזו הלשון:
"נתבעת 7 [היא המבקשת – ח' כ'] טוענת כי כתב התביעה בתיק זה כולל חזרה על טענות שנדחו במסגרת התביעה בת"א 36671-08-16, וכי מתקיים במקרה זה מעשה בית דין, הן השתק עילה והן השתק פלוגתא. אני דוחה את הטענה בדבר מעשה בית דין. בהחלטת השופט מוסק מיום 28.12.17 נקבע כי אין לאשר את הבקשה לתביעה נגזרת, אולם לא נקבע שם כי התובעים עצמם אינם רשאים להגיש תביעות אישיות. בפסק הדין בערעור [...] אף הובהר במפורש כי קביעת בית המשפט המחוזי מתמצת בכך שההליך אינו הולם תביעה נגזרת, וטענות התובעים שמורות להם בהליך של תביעה אישית. בדיון בפני השופט גדעוני ביום 8.11.20 הוסכם על מחיקת התביעה (חלף תיקונה), ואף שם הובהר כי טענות התובעים שמורות להם, כך שאין בהחלטת שניתנו בתיק הנ"ל כדי לקבוע דבר לגופו של עניין. התביעה שבפני אינה תביעה נגזרת אלא תביעתם האישית של בעלי המניות, כך שאין פסק דין או החלטה השוללים אפשרות להגישה.
לאחר עיון בבקשה על נספחיה, נחה דעתי כי דינה להידחות.
הבקשה נדחית בזאת אפוא, בלי צו להוצאות.