בבית המשפט העליון
בר"מ 5274/22
לפני:
כבוד השופט נ' סולברג
המבקשת:
חברת החשמל לישראל בע"מ
נ ג ד
המשיבה:
ביתנית בע"מ
בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים מיום 27.7.2022 בעת"מ 43051-06-22 שניתנה על-ידי כבוד השופט הבכיר מ' רניאל
בשם המבקשת:
עו"ד ליאור מימון; עו"ד לינה מחולה
בשם המשיבה:
עו"ד שמואל גלינקא; עו"ד אביב שיזף
][]החלטה
ביום 27.7.2022, נעתר בית המשפט המחוזי לבקשה לצוו ביניים, וקבע כי ההחלטה השניה "לא תיכנס לתוקף עד להכרעה בעתירה". בתוך כך נקבע, במסגרת בחינת סכויי העתירה, כי ההחלטה הראשונה לא כללה בניית תחט"פים בשיטה קונבנציונאלית, וכי ההחלטה השניה היא החלטה חדשה, אשר נפלו בה פגמים; הן במישור הסמכות, הן בהליך שהביא לקבלתה.
בקביעות מסוג זה, כידוע, אין ערכאת העירעור נוהגת להתערב (בר"מ 4891/14 טיבעוני נ' הועדה המקומית לתיכנון ובניה נצרת, פסקה 15 (10.9.2014)); לא מצאתי הצדקה לחרוג מכך בעניינינו.
מבלי להכנס לגופם של דברים, אף אם אניח, לטובת חברת החשמל, כי בית המשפט המחוזי לא דייק בקביעתו, כי "לצורך הבקשה לצוו ביניים סכויי העתירה הטובים", ברי כי "אין מדובר בעילה קלושה וחסרת סיכוי"; דייני בכך, כדי לקבוע כי ביתנית עוברת את המשׂוכה – הנמוכה ממילא – שמציב מבחן זה (בר"מ 2459/15 פלוני נ' משרד הפנים, פסקה 11 (13.5.2015)).
...
בנוסף טוענת ביתנית, בין היתר, כי טענת חברת החשמל "כי צו הביניים 'משנה את המצב הקיים' או כי הינה בגדר 'צו עשה זמני' הינה טענה מופרכת ושגויה, שכן אין מחלוקת כי עובר למתן החלטת הועדה, רשאית היתה [חברת החשמל] לבנות חדרי תחט"פ בבניה קונבנציונאלית, והיא אף עשתה כן. להיפך, [ההחלטה השניה] היא זו אשר ביקשה לשנות את המצב הקיים [...] וצו הביניים שומר על המצב הקיים עובר למתן החלטת הועדה". עוד טוענת ביתנית, כי "חברת החשמל לא הצביעה ולו על רכיב נזק אחד שייגרם לה ממתן הצו, במיוחד לאור העובדה כי אף לאחר החלטת ההשעיה, סיפקה [ביתנית] לחברת החשמל למעלה מ-300 חדרי תחט"פ, כולם תקינים וללא דופי".
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בבקשת הרשות לערער ובתשובה שניתנה לה, ונתתי את דעתי על טיעוני הצדדים, מזה ומזה, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה – להידחות.
טענתה המרכזית של חברת החשמל היא, כי החלטת בית המשפט המחוזי, "משנה את המצב הקיים, ומשמעותה היא מתן צו עשה זמני". טענה זו – אין בידי לקבל.
גם את טענותיה של חברת החשמל בנוגע לסיכויי העתירה – אין בידי לקבל.
בקשת הרשות לערער נדחית אפוא בזאת.