פרט ט"ו להסכם הגירושין, הכולל את סעיפים 67-71 להסכם, עוסק בחלקה של המשיבה בזכויות המבקש בפנסיה שיקבל מצה"ל. בין השאר נקבע בפרק זה כי "שיעור חלקה של האשה בזכויות הפנסיה של הבעל הנו מחצית מהזכויות שנצברו לתקופת האיזון, על פי הוראות והנחיות מוסדות צה"ל (מת"ש)" (ס' 68 להסכם); האופן בו יבוצע החישוב (בהמשך ס' 68 להסכם); זכותה של המשיבה לקבל את חלקה בפנסיה באופן מהוון ככל שהמבקש יקבל את זכויות הפנסיה באופן מהוון (ס' 69 להסכם), ועוד.
המבקש אף העלה במסגרת כתב הגנתו שורה של טענות מקדמיות, לסילוק התביעה על הסף, מחמת היתיישנות, שהוי, בשל מעשה בית-דין (לאור טענות המבקש כי עתירות המשיבה מכוונות לשינוי פסק הדין), ועוד.
המבקש טוען כי המשך ההליכים בתיק, מבלי להדרש לבקשה זו "ייפגע בזכויות המבקש להוכיח את טענותיו בשאלה שבמחלוקת, יוביל לניהול הליך בדרך שגויה ותוך ביזבוז משאבים מיותרים בהקף רחב".
ביום 19.12.22 הגיש המבקש בקשה לעיכוב ביצוע ההחלטה מושא הבר"ע.
דיון והכרעה
לאחר שבחנתי את טענות המבקש, באתי לידי מסקנה, כי הן אינן מגלות עילה למתן רשות ערעור על החלטת בית משפט קמא, ואני מחליט לדחות אותה ללא צורך בקבלת תשובה.
...
בענייננו אנו, סבורני כי לא עלה בידי המבקש להעמיד טעם בעל משקל שיצדיק חריגה מעקרון היסוד, וקיום דיון בהשגה על קביעותיו של בית משפט קמא בטרם סיום ההליך ומתן פסק הדין.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, בקשת רשות הערעור נדחית.
משנדחתה בקשת רשות הערעור נדחית גם הבקשה לעיכוב ביצוע.