בית משפט השלום בפתח תקווה
תא"ק 47150-11-18 פפרברג ואח' נ' לוי ואח'
תיק חצוני:
מספר בקשה:14
לפני
כבוד השופט אמיר לוקשינסקי-גל
מבקשים
1. מירב פפרברג
2. אמנון פפרברג
משיבים
1. בעז לוי
2. רונית לוי
החלטה
אעיר כי המבקשים גם הפנו לאמור בסעיף 60 להחלטת בית המשפט המחוזי בעמ"ש 46440-10-22 מיום 2.7.23 שנקבע בו כי בהעדר הפקדת סכום הערובה בסך 80,000 ₪ במועד "תמחק התביעה ויבוטל עיכוב הבצוע ביחס לפינוי המערערים. בקשה בעיניין זה, תוגש במידת הצורך בפני הערכאה הדיונית", לכך שבקשת רשות ערעור על פסק הדין ועימה בקשה לעיכוב ביצועו נדחו בבע"מ 5724/23 מיום 23.11.23, וכן לפסיקתא של בית המשפט לעינייני מישפחה בתמ"ש 67478-07-20 מיום 3.12.23 שלפיה "התביעה שבכותרת נמחקת, ומבוטל עיכוב הבצוע ביחס לפינוי התובעים מהנחלה". אלא שעל פני הדברים החלטות אלה עניינן בהליכים בבית המשפט לעינייני מישפחה ובביטול החלטות ביניים ככל שניתנו שם. דומה כי מעצם טיבן כהחלטות בתיק בית המשפט לעינייני מישפחה, הן אינן חלות על תביעת הפינוי דנא שהיא הליך משפטי נפרד כפי שנפסק בהחלטת כב' השופטת וילנר בבע"מ 194/23 אשר עניינה יפורט בהמשך (וכפי שנטען גם על ידי המשיבים).
המשיבים היתנגדו לבקשה בציינם בין השאר כי מחיקת התובענה בעמ"ש 46440-11-22 לא יצרה מעשה בית דין בסוגיה שבגינה ניתנה רשות להיתגונן, וכי הם כבר הגישו תובענה חדשה נוספת לבית המשפט לעינייני מישפחה.
מסקנה זו מתחזקת בייתר שאת לנוכח החלטת כב' השופטת וילנר בבקשת רשות העירעור בבית המשפט העליון (בע"מ 194/23) שלפיה "למצב רישום הזכויות בנחלה תהא השלכה על סוגיית פינוי המבקשים מהנחלה".
ומה בעתיד?
בהחלטתי מיום 25.9.20 ציינתי כי "אין מקום לאפשר פתיחת תיק זה, משנת 2018, במועד לא ידוע בעתיד". כיום בשנת 2024, נכונים הדברים בייתר שאת.
...
לפניי בקשת המבקשים מיום 3.12.23 שכונתה "הודעת עדכון ובקשה למתן צו לסילוק מיידי של הנתבעים מהנחלה".
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים מצאתי כי דין הבקשה להידחות, וכן כי אין מקום לחידוש תובענת הפינוי עד לקבלת פסק דין חלוט בבית המשפט לענייני משפחה שלפיו המבקשים הם הזכאים להירשם כבעלי זכויות החכירה בנחלה, או צו חלוט של בית המשפט לענייני משפחה המורה על רישום הזכויות על שם המבקשים.
בסופו של דבר, מאחר שתביעת הפינוי שבפניי מבוססת על זכותם של המבקשים להירשם כבעלים מכוח הסכם ההלוואה והסכמות משפחתיות נוספות, ומאחר שהסכם ההלוואה הינו הסכם משפחתי שתובענה לביטולו תלויה ועומדת בבית המשפט לענייני משפחה ומצויה בתחומי סמכותו, ומאחר שבינתיים הסכסוך ביחס להסכם הפך גם לסכסוך ירושה הנתון אף הוא לסמכות של בית המשפט לענייני משפחה, ומאחר שבהתאם להחלטת כב' השופטת פלאוט "אין מנוס מלדון במכלול המחלוקות שבין הצדדים כמקשה אחת, בבית המשפט לענייני משפחה" (וכן: "לא ניתן לדון בתביעת התובע לבטלות הסכם ההלוואה, במנותק מסוגית ניהול עיזבונה של האם המנוחה, אשר רובו ככולו הנו הזכויות בנחלה נשוא הסכם ההלוואה") – אזי גם אין מקום להמשיך ולדון בסכסוך המשפחתי בין הצדדים באופן עקיף בהליך זה (שבו בין הייתר לא כל הצדדים לסכסוך המשפחתי הם צד, ושהסמכות העניינית לדון בסכסוך המשפחתי מסורה לבית המשפט לענייני משפחה) ויש להמתין עד לקבלת פסק דין חלוט בבית המשפט לענייני משפחה שלפיו המבקשים הם הזכאים להירשם כבעלי זכויות החכירה בנחלה, או צו חלוט של בית המשפט לענייני משפחה המורה על רישום הזכויות על שם המבקשים.
מסקנה זו מתחזקת בייתר שאת לנוכח החלטת כב' השופטת וילנר בבקשת רשות הערעור בבית המשפט העליון (בע"מ 194/23) שלפיה "למצב רישום הזכויות בנחלה תהא השלכה על סוגיית פינוי המבקשים מהנחלה".
ומה בעתיד?
בהחלטתי מיום 25.9.20 ציינתי כי "אין מקום לאפשר פתיחת תיק זה, משנת 2018, במועד לא ידוע בעתיד". כיום בשנת 2024, נכונים הדברים בייתר שאת.
הבקשה נדחית אפוא.