בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט לעינייני מישפחה בחדרה (כב' השופטת הדס גולדקורן) בתלה"מ 61476-01-23 מיום 09.05.2023 במסגרתה התקבלה בקשת המשיב להורות למסגרת החינוכית של בתם הקטינה, להעביר מידע מלא אודותיה לידי המשיב.
...
ביום 07.05.2023 הגישה המבקשת תגובתה לבקשה למתן הוראות, במסגרתה טענה כי דין הבקשה להידחות שכן הסעד המבוקש אינו עולה בקנה אחד עם הסעדים המבוקשים בכתב התביעה.
על יסוד כל האמור לעיל, מבקש המשיב לדחות את בקשת רשות הערעור תוך חיוב המבקשת בהוצאות.
דיון והכרעה:
לאחר שנתתי דעתי להחלטת בית משפט קמא, לבקשת רשות הערעור ולתשובת המשיב לבקשת רשות הערעור, מסקנתי היא כי דין בקשת רשות הערעור להידחות.
אין אני סבור כי פסק דינו של בית משפט קמא בנוגע לאפוטרופסות המבקשת בכל הקשור לצרכיה הרפואיים והחינוכיים של הקטינה, סותם את הגולל על בקשת המשיב לקבלת מידע בנוגע לבתו מהמסגרת החינוכית, כשם שהורה בית משפט קמא, בין אם הוגבלה אפוטרופסותו ובין אם נשללה, ואיני קובע כך, והוא לעולם יישאר הורה עם זכויות הנגזרות ממעמדו זה.
ודוק: יש להבחין בין אפוטרופסות בלעדית הנותנת בידי הורה אחד הזכות לקבל החלטות בעניינו של קטין בסוגיות שונות, ומבטלת או מגבילה זכותו של ההורה האחר להיות שותף בהליך קבלת החלטות, לבין זכותו של זה לקבל מידע אודות הקטין, זכות שאינה פוקעת אלא אם נשללה במפורש לאחר שנקבע כי אינה עולה בקנה אחד עם טובת הקטין והיא נועדה למטרה פסולה.
סבורני כי גם בנסיבות חריגות דוגמת אלה שלפנינו בהן התנהלות על פני שנים של ההורה המעוניין במידע מעידה על אדישות כלפי ילדו עד כדי העדרו של קשר ביניהם, עדין יש לאפשר "מעורבות" של הורה זה בחיי הקטין בהקשר המצומצם של קבלת מידע אודותיו, להבדיל מקבלת החלטות בעניינו.
אשר על כן אני דוחה את בקשת רשות הערעור.
המבקשת תשלם למשיב הוצאות משפט בסך של 3,500 ₪.