מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על החלטה בפירוק: חוב בעלי מניות לאחר פשיטת רגל

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

יצוין, כי בצד בקשת רשות העירעור דנן, הוגשו שתי בקשות רשות ערעור נוספות על החלטות של בית המשפט קמא – רע"א 5854/17 סיבוני נ' בני בכר זועבי חברה לבנייה בע"מ, אשר בנתיים נמחקה בהסכמת הצדדים; ורע"א 7158/17 חמודה נ' בני בכר זועבי חברה לבנייה בע"מ, שעודנה תלויה ועומדת.
טענות המבקשים (חמודה) בבקשת רשות העירעור המבקשים טוענים כי העובדה שהגישו את הבקשה לאישור פסקי הבוררות במסגרת הליך חידלות הפרעון של זועבי לא הייתה אמורה "להכפיף" את בקשתם להליך הפרוק.
המבקשים מדגישים כי הליכי הבוררות עוסקים בהיתחשבנות בחברות אחרות, סולבנטיות, נפרדות ועצמאיות, בהן מחזיקים יחידי זועבי, שאינם מצויים בהליכי פשיטת רגל (א.ח.ח. נכסים וחמודה זועבי להשקעות בע"מ).
לטענת המבקשים, הבקשה מעלה שאלה עקרונית בדבר הקף הסמכויות של נאמנים לחברה בהקפאת הליכים ואופן בירור הטענות בנוגע לחובות או זכויות של בעלי המניות של החברה החוסים תחת צו הקפאת הליכים.
לאחר כניסתה של חברה להליכי פירוק (או הקפאת הליכים) עוברת הסמכות לבירור תביעות החוב לידי הנאמן או המפרק.
...
תגובת יחידי זועבי לשיטתם של יחידי זועבי, דינה של בקשת רשות הערעור להידחות הואיל וזו אינה מעלה כל סוגיה משפטית או אחרת המצדיקה את התערבותו של בית המשפט או עומדת בתנאים הקבועים למתן רשות ערעור.
אשר על כן, בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

החברה ושלמה איטח ערערו על פסק הדין לבית הדין הרבני הגדול בירושלים, אשר ביטל את חיובה של המשיבה והעמיד את חובו של שלמה איטח למבקשת על סכום של 174,422 ₪.
בתביעתה טענה המבקשת כי החברה ושלמה איטח פעלו להברחת נכסים , תוך עירוב נכסים בין החברה ובין חברת ממתקי הצפון בע"מ, שהיתה , בין היתר, בבעלות המבקשת, ותוך הברחת כספי חברה זו , כפי שנקבע בפסק הדין של בית הדין הרבני.
יצויין כי שלמה איטח הנו אחיו של גבי איטח, בעל המניות והמנהל של החברה.
המבקשת הגישה בקשת רשות ערעור על ההחלטה לביטול העיקול וכן בקשה לעיכוב ביצוע ההחלטה הנ"ל, ואלם זו נמשכה על ידה, לאחר שלא היה בידה להפקיד את סכום העירבון שנקבע להבטחת עיכוב ביצוע ההחלטה.
יוצא איפוא, כי על הנושה הנזיקי, שתביעתו איננה בת הוכחה בפרוק, לבקש מבית המשפט לפתוח בהליכים או להמשיך בהם, כאשר מבנה ההליך תואם את התוצאה של מתן רשות, בכפוף לנסיבות המקרה הקונקרטי".
כפי שנאמר על ידי כבוד השופט א. גרוניס בבש"א 11355/02 ענת ענב נ. נחמה אלדר בתפקידה כנאמנת בפשיטת רגל (9.6.04) : "הליכים בנוגע למסה של נכסי החייב ראוי להם, ככלל, שיתנהלו בבית המשפט של פשיטת הרגל, אפילו אין מדובר בעילה ייחודית לפשיטת רגל". אמנם, ההחלטה שם ניתנה בעיניינו של פושט רגל (בסכסוך בענין מזונות), אך בכל הקשור ל"מסת הנכסים" של החייב – יש להחיל דין שווה על שני העניינים.
...
יוצא אפוא, כי על הנושה הנזיקי, שתביעתו איננה בת הוכחה בפירוק, לבקש מבית המשפט לפתוח בהליכים או להמשיך בהם, כאשר מבנה ההליך תואם את התוצאה של מתן רשות, בכפוף לנסיבות המקרה הקונקרטי".
לפיכך, אני דוחה את הבקשה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 9483/17 לפני: כבוד השופט נ' סולברג המבקשים: 1. אהרון פסגות 2003 בע"מ 2. אהרון בלום נ ג ד המשיבים: 1. מאיר לוין 2. עו"ד יהודה מרציאנו 3. כונס הנכסים הרישמי – משרד המשפטים בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בירושלים מיום 6.11.2017 בפר"ק 24310-09-14 שניתנה על ידי כבוד השופט א' דורות בשם המבקשים: עו"ד יצחק דהן ][]החלטה
המבקשים, חברת אהרון פסגות (2003) בע"מ ומר אהרון בלום, הם בעלי מניות בחברת אור מבואות ירושלים בע"מ (להלן: החברה), המצויה בהליך פירוק (פר"ק 24310-09-14), מאז שניתן בעיניינה צו פירוק ביום 11.12.2014.
לאחר שעיינתי בבקשת רשות העירעור ובנספחיה, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להדחות, וזאת מבלי צורך להזקק לתגובה מאת המשיבים.
הבקשה אינה עומדת באמות המידה הקבועות בסעיף 41(ב) לחוק בתי המשפט [נוסח משולב], התשמ"ד-1984, ולפיהן תנתן רשות ערעור על החלטה אחרת מקום שבו שוכנע בית המשפט, "כי אם העירעור על ההחלטה יידון במסגרת העירעור על פסק הדין ולא באופן מיידי, יהיה בכך כדי להשפיע באופן ממשי על זכויות הצדדים או שעלול להגרם לצד להליך נזק של ממש, או שעלול להתנהל הליך מיותר או בדרך שגויה". טענות המבקשים אינן מלמדות על "נזק של ממש", אשר מצדיק היתערבות בהחלטת בית משפט של פשיטת רגל.
ככל שבאפשרות המבקשים להציע פיתרונות חלופיים להליך הפרוק, אשר יובילו לפרעון חובותיה של החברה – פתוח בפניהם השער להציג פיתרונות שכאלו, והדברים יִבָּחנו לגופם על-ידי המפרקים, ועל-ידי בית משפט של פשיטת רגל.
...
לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור ובנספחיה, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות, וזאת מבלי צורך להיזקק לתגובה מאת המשיבים.
אשר על כן, בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בהמשך לכך, ובעקבות חילוקי דיעות שנתגלעו בין בעלי המניות בחברה לבין המבקשת, קבע בית המשפט קמא בהחלטה מיום 15.1.2019 כי עו"ד ורו"ח יצחק רייס (הוא המשיב 2; להלן: עו"ד רייס) ימונה כמנהל מיוחד לבדיקת תביעות החוב של בעלי המניות בחברה, וכן לבדיקת ההיתחשבנות של החברה עם המבקשת.
לאחר עיון בתשובות הצדדים ושמיעת טענותיהם בדיון שהתקיים בפניו, קבע בית המשפט קמא בהחלטתו מיום 24.5.2023 כי יש לדחות את טענת המבקשת שלפיה על עו"ד רייס לערוך היתחשבנות בין המבקשת לבין החברה ביחס לתקופה שלאחר מתן צו הפרוק.
על רקע האמור ולאחר העיון בבקשת רשות העירעור ובנספחיה, הגעתי לכלל מסקנה כי דרך ההשגה על החלטת בית המשפט קמא מושא ההליך היא באמצעות הגשת בקשת רשות ערעור.
לעומת זאת, נקבע כי צו תשלומים חודשי, צו עיכוב יציאה מן הארץ ואף צו מאסר הניתנים במסגרת הליך פשיטת רגל אינם נחשבים כ"צוים בפשיטת הרגל" שניתן לערער עליהם בזכות, אלא באמצעות הגשת בקשת רשות ערעור (ראו: בש"א 998/92 בן ציון נ' בנק ישראל בריטניה, פ"ד מו(2) 749 (1992)); רע"א 8599/19 משה נ' שמרת, פסקות 11-10 (13.4.2020) (להלן: עניין שמרת)).
משכך, אין מדובר בהחלטה מרכזית בהליך אשר באה בגדר הפרשנות שניתנה בפסיקה למונח "צו בפשיטת רגל". ואולם, בכך לא בא הדיון בדבר סיווג ההליך אל סופו, שכן יש להוסיף ולבחון האם קמה למבקשת זכות ערעור על החלטת בית המשפט קמא מכוח דיני העירעור הרגילים.
...
על רקע האמור ולאחר העיון בבקשת רשות הערעור ובנספחיה, הגעתי לכלל מסקנה כי דרך ההשגה על החלטת בית המשפט קמא מושא ההליך היא באמצעות הגשת בקשת רשות ערעור.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 2170/24 לפני: כבוד השופטת ר' רונן המבקש: רוני אסייג נ ג ד המשיבים: 1. איסכור מתכות ופלדות בע"מ 2. צבר סולאר בע"מ 3. עו"ד בניהו לאבל 4. הממונה על הליכי חידלות פירעון בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד מיום 4.3.2024 בחדל"ת 21106-02-22, ניתנה על ידי כב' השופטת ע' וינברג-נוטוביץ בשם המבקש: עו"ד שחר בוטון ][]החלטה
ביום 18.7.2023 הגיש הנאמן דין וחשבון ובקשה למתן הוראות בה ביקש לחייב את בעלי המניות בחובותיהם כלפי החברה.
בהחלטת בית משפט קמא מיום 21.12.2023 נקבע כי מאחר שהמבקש אינו מכחיש את חובו בסף 505,837 ₪ כולל מע"מ לחברה, כאשר טענותיו מיתמקדות באפשרות כי יהיה זכאי לכספים מעודפים שייוותרו בקופת הפרוק (שכלל לא ברור בשלב זה אם אכן ייוותרו עודפים כאלה); על המבקש לשלם את החוב שאינו שנוי במחלוקת תוך 30 יום.
טענות המבקש לטענת המבקש, בנגוד להחלטה נושא בקשת רשות העירעור, טענות הצדדים ביחס לחוב לא נדונו ולא הוכרעו.
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשת רשות העירעור על נספחיה, הגעתי למסקנה כי דינה להדחות אף ללא צורך בתשובת המשיבים.
סעיף 279(ד) לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, התשע"ח-2018 מקנה לבית המשפט סמכות לחזור ולעיין בצו שנתן, אם השתנו הנסיבות או התגלו עובדות חדשות המצדיקות זאת (סמכות זו עוגנה קודם לכן בסעיף 181 לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980).
...
בכלל זה הוא עתר לכך שהמבקש ישלם סך של 604,515 ₪ בתוספת מע"מ לקופת הפירוק; והמשיבה 2 תשלם סך של 1,656,624 ₪ בתוספת מע"מ. בתגובתו לבקשה זו טען המבקש כי נפלה טעות סופר בבקשת הנאמן, וכי עליו להפקיד לקופת החברה סך של 444,818 ₪ כולל מע"מ בלבד.
כן הובהר כי אם אכן ייוותרו בסופו של דבר עודפים לאחר תשלום מלוא החובות לנושים, הם יחולקו על פי דין (להלן: ההחלטה מיום 21.12.2023).
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור על נספחיה, הגעתי למסקנה כי דינה להידחות אף ללא צורך בתשובת המשיבים.
לאור כל האמור, בקשת רשות הערעור נדחית; בנסיבות שבנדון, ומשלא התבקשה תגובה – אין צו להוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו