מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על החייאת תיק הוצל"פ במעמד צד אחד

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

עוד נטען כי פסק הדין מיום 10.10.18 בוטל במסגרת ההחלטה מיום 30.6.19 ללא התניה מפורשת; כי המבקשת אינה חוזרת בה מהתחייבותה לתשלום ההוצאות אך סברה שימי הפגרה אינם אמורים לבוא במניין 30 הימים; כי המשיבה היא שהפרה את ההסכמות בין הצדדים בכך שלא סגרה את תיק ההוצל"פ בעקבות ביטול פסק הדין; המבקשת ניסתה לשלם את ההוצאות אך המשיבה סירבה לקבלן ודרשה סך גבוה יותר; בהתאם ביקשה המבקשת ביום 15.9.19 להפקיד את סכום ההוצאות בקופת בית הדין; ובמקום לברר את טענותיה אלה, שיש להן גם פן עובדתי, ניתנה ללא דיון החלטת בית הדין האיזורי בדבר החזרת פסק הדין על כנו.
בתגובתה הטעימה המשיבה כי אין מדובר בהחלטה שניתנה במעמד צד אחד שכן היא ניתנה לאחר שהוגשה תשובת המשיבה, ולאחר שניתנה למבקשת זכות תגובה לתשובה; המבקשת אחרה את המועד החוקי להגשת בקשת רשות ערעור שכן ההחלטה הרלוואנטית היא זו מיום 16.9.19; בית הדין האיזורי היה ער לטענות המבקשת בדבר מניין ימי הפגרה וממילא נתן החלטתו לאחר תום הפגרה; ביטול פסק הדין נעשה על סמך הסכמה מותנית אך עד היום לא שולם דבר; המבקשת הציגה רקע עובדתי מעוות והעלימה עובדות שאינן משרתות אותה, כגון העובדה שביום 7.11.16 כבר ניתן כנגדה פסק דין ראשון בהיעדר הגנה, שבוטל בהסכמה ביום 28.2.17; מטרת המבקשת היא להיתחמק מתשלום ולמשוך את הזמן.
לאחר ששקלנו את טענות הצדדים, שוכנענו כי ההחלטה מיום 16.9.19 מהוה למעשה פסק דין חדש, שהחזיר על כנו את פסק הדין מיום 10.10.18 שניתן מנקודת מוצא של העידר כתב הגנה, ומשכך רשאית הייתה המבקשת להגיש לבית הדין האיזורי בקשה לביטולו כפי שעשתה, ורשאית הייתה להגיש בקשת רשות ערעור על ההחלטה מיום 12.10.19 כפי שעשתה ובמועד.
עוד שוכנענו כי בנסיבות העניין הכוללות ומהטעמים שיפורטו להלן, מוצדק היה שלא לדחות את בקשת המבקשת לבטל את "החייאתו" של פסק הדין מיום 10.10.18 ללא דיון בנוכחות הצדדים.
סוף דבר - בקשת רשות העירעור מתקבלת והתיק מוחזר לבית הדין האיזורי לצורך קיום דיון במעמד הצדדים ומתן החלטה מחודשת בבקשת המבקשת לביטול פסק הדין מיום 16.9.19.
...
בהחלטה מיום 12.10.19 קבע בית הדין כי "פסק הדין בוטל על יסוד הסכמת הצדדים לפיה 'אם תוך 30 יום לא ישולם הסכום יחזור פסק הדין על כנו ללא כל אפשרות להגשת בקשה לביטולו'. משלא שולם פסק הדין במועד, הוחזר פסק הדין על כנו, ולפיכך לא היה מקום לערוך 'בירור עובדתי או משפטי' כלשהו כטענת הנתבעת. נוכח האמור הבקשה נדחית...". על החלטה זו הוגשה בקשת רשות הערעור שלפנינו.
נוכח הספק בקשר לכך, וכן בהתחשב במכלול הנסיבות הנוספות לרבות קיומה של מחלוקת בדבר פרשנות ההחלטה מיום 30.6.19 (האם ימי הפגרה באים במניין אם לאו) והתוצאות הקשות למבקשת כתוצאה מהותרת פסק הדין על כנו בלא לשמוע את הגנתה - שוכנענו כי ראוי היה לקיים דיון במעמד הצדדים טרם קבלת החלטה הדוחה את בקשת המבקשת לבטל את פסק הדין מיום 16.9.19.
משכך, אנו מקבלים את בקשת רשות הערעור ומורים על ביטול ההחלטה מיום 12.10.19.
סוף דבר - בקשת רשות הערעור מתקבלת והתיק מוחזר לבית הדין האזורי לצורך קיום דיון במעמד הצדדים ומתן החלטה מחודשת בבקשת המבקשת לביטול פסק הדין מיום 16.9.19.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לטענת המבקש, הוא חולק על החוב הנטען והמוכחש, ובידיו – כך לגירסתו – טענות חזקות הראויות להידון, וכיום מוכן המבקש להפקיד את הסכום של 50,000 ₪ לאלתר, וקיימת הצדקה לאפשר לו הפקדת הסכום כיום לצורך ביטול פסק הדין שניתן במעמד צד אחד, מה גם שלטענתו סכום התביעה מגיע כיום לכדי 500,000 ₪, והענות לבקשתו משמעותה מניעת עוות דין.
עוד מפנה ב"כ המשיב לכך, שבקשת רשות העירעור הראשונה שהגיש המבקש ביום 25.3.19 לבית משפט זה נמחקה ביום 16.4.19, לאחר שהמבקש נימנע מהפקדת הערבון, ורק לאחר שהמשיב פתח ביום 27.5.19 תיק הוצל"פ כנגד המבקש פנה הלה לבית משפט זה בבקשה להחיות את בקשת רשות העירעור, בטענה שלא קיבל את ההחלטה מיום 31.3.19 בה נידרש להפקיד את הערבון עבור בקשת רשות העירעור.
לאחר שנתתי דעתי לפרוטוקול אשר בתיק בבית משפט קמא, פסק הדין מיום 22.11.18, ההחלטות השונות שניתנו בבית משפט קמא, בקשת רשות העירעור בבית משפט זה (רע"א 56649-03-19) וההחלטה שניתנה ביום 16.7.19, החלטת בית-המשפט העליון מיום 30.10.19 (רע"א 5192/99), בקשתו של המבקש לבית משפט קמא מיום 10.11.19 להארכת המועד להפקדת הפקדון, והחלטת בית-משפט קמא מיום 11.11.19, בקשת רשות העירעור על נימוקיה ונספחיה, ותגובתו המנומקת של המשיב המתנגד לבקשה זו, החלטתי לדוּן בבקשת רשות העירעור כאילו ניתנה הרשות והוגש העירעור לפי הרשות שניתנה בהתאם לתקנה 410 של תקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984.
...
משבוצעה ההפקדה בפועל, אני קובע, שפסק הדין של בית-משפט קמא מיום 22.11.18, מבוטל, והדיון בבית משפט קמא יימשך החל מן השלב שאליו הגיע התיק עם מתן ההחלטה מיום 12.2.19.
בשים לב להתמשכות ההליכים מצד המבקש, ועקב התנהלותו של המבקש והטרחה שנגרמה כתוצאה מכך למשיב, אני מחייב את המבקש לשלם למשיב שכ"ט עו"ד בסכום כולל של 7,500 ₪ (כולל מע"מ) וזאת ללא כל קשר לתוצאות המשפט.
אני מורה למזכירות בית-המשפט להעביר את העירבון של 7,500 ₪ (שהופקד להבטחת הוצאות המשיב בבקשת רשות הערעור) לידי ב"כ המשיב, עוה"ד נאדר כבהה (באקה אלגרבייה), עבור המשיב, לכיסוי סכום שכר הטרחה הנ"ל אותו קבעתי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בהמשך, ביום 24.10.2013 הגיעו הצדדים להסכמה במסגרת תיק ההוצל"פ שניפתח נגד המבקש (להלן: "תיק ההוצל"פ"), לפיה ניתנה לו הזכות לצאת ולהכנס לשטח הפלישה לצרכי פרנסתו מדי יום ובילבד כי השטח יפונה מהציוד בין השעות 22:00 - 06:00.
המבקש הפר את הסכמות 2013 ובעקבות זאת פעלה המשיבה להחייאת תיק ההוצל"פ ופינוי הציוד משטח החלקה.
הליכים אלה הגיעו לפתחו של בית משפט השלום ברמלה במסגרת בקשת רשות ערעור אשר הגיש המבקש על החלטת רשם ההוצל"פ בתיק עש"א 63350-05-18.
ביום 18.04.2021 היתקיים דיון בבקשה במעמד הצדדים והם הוסיפו והעלו טענותיהם בהליך.
מכל מקום, במסגרת הליך קודם שהתנהל בין הצדדים, המשיבה עצמה הודיעה כי יש להתייחס למבקש והוריו כאחד.
...
להלן החלטתי בבקשה למתן צו עשה זמני לפיו תשיב המשיבה רכב, נגררים וציוד אשר תפסה (להלן: "הציוד").
בנסיבות העניין, גם אם תאמר כי הבקשה הוגשה בשיהוי מה, לא שוכנעתי כי די בטעם זה לדחיית הבקשה, שכן ממילא המשיבה מוכנה לשחרר את הציוד כנגד תשלום הוצאות התפיסה והאחסון ומשנקבע כי התפיסה אינה עומדת בתנאים הקבועים בסעיף 18 לחוק המקרקעין.
אני דוחה אפוא את טענת המשיבה בנדון.
לסיכום, אני מורה למשיבה להשיב את הציוד לידי המבקש, אך זאת בכפוף ובתנאי כי הוא ישלם לה סך של 13,338 ש"ח עבור הוצאות האחסון.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2022 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

ערעור על החלטת כב' רשמת ההוצאה לפועל מיום 8.3.2022 בתיק הוצאה לפועל מס' 500638-11-17, שדחתה את בקשת המערער לעיכוב הליכי כנוס נכסים על זכויותיו בנכס מסחרי, שננקטו לצורך גביית חובו כלפי המשיבה 2 בסך העולה על 1,060,000 ש"ח. המערער (להלן בשם בדוי 'דוד'), נשוי ואב לשלושה ילדים, והמשיבה 2 (להלן בשם בדוי 'שרי'), גרושה ואם לשלושה ילדים בגירים מנישואיה הראשונים, ניהלו במשך מספר שנים קשר זוגי, תוך שדוד מתגורר עם אישתו החוקית, וכתוצאה ממנו נולד להם בן משותף, בן כשש שנים (להלן 'הקטין').
במקביל לערעור על החלטת כב' הרשמת, דוד הגיש בקשת רשות ערעור על ההחלטה מיום 27.12.2020 בגדרה נדחתה בקשתו לצוו המניעה (רמ"ש 51095-01-21).
עתירות לביטול הסכם ולפצוי מוסכם אינן עתירות סותרות בהכרח ולכן אין לדידי סיבה לראות בתובע שעותר לסעדים אלו, גם באותה התביעה, כמי שפועל בחוסר תום לב. ראו לדוגמא בע"א 7379/06 ג.מ.ח.ל חברה לבניין 1992 בע"מ נ' ישי טהוליאן ואח' שם נקבע כי: "צדק בית המשפט המחוזי באשר קבע כי מן הבחינה העקפלונית אין סתירה בין ביטול החוזה לבין תביעת הפיצויים בגין האיחור במסירת הממכר. אכן, החוזה אינו מתבטל למפרע (פרשת כלנית השרון, לעיל, בעמ' 540-539) ומקובל עליי כי ישנן תניות חוזיות אשר נועדו לחול בין הצדדים במנותק משאלת תוקפו של החוזה כולו. לשון אחרת: קיימות תניות חוזיות אשר שואבות את חיותן מרצונם המוקדם של הצדדים להסדיר סיטואציות העלולות להווצר דוקא במצב בו היחסים החוזיים עלו על שרטון ועל כן, אין הן בטלות אפילו כאשר החוזה כיחידה שלמה אינו תקף עוד. הוא הדין בתניית פיצויים מוסכמים כגון זו שלפנינו .... השאלה האמיתית עניינה בתכלית הפצוי ומן התשובה לה נגזרת אף התשובה לשאלה האם מתן סעד של פיצויים לצד סעד של ביטול והשבה מהוה כפל פיצוי (ע"א 156/82 ליפקין נ' דור הזהב בע"מ, פ"ד לט(3) 85, 96-95 (1985); ע"א 1846/92 לוי נ' מבט בניה בע"מ, פ"ד מז(4) 49, 55-54 (1993)). ביטול החוזה נובע, כפי שכבר בואר, מהפרת החוזה על חיוביו השונים; תניית הפצוי המוסכם בגין האיחור במסירת הממכר נועדה לספק מקור מימון חלופי לרוכש בתקופה שבה נימנע ממנו להפיק הכנסות מן הממכר, בעטיין של סיבות הנעוצות במוכר. אין בבטול החוזה כדי לסתור את הראציונאל ביסוד הפצוי המוסכם ועל כן אין בו כדי להביא לביטול החובה לשלמו". סוף דבר לאור כל האמור לעיל, העירעור מתקבל באופן חלקי: הצוו הזמני שניתן על-ידי ביום 16.2.21 להשהיית הליך כנוס הנכסים בקשר לנכס המסחרי בבעלות המבקש יהפוך להיות קבוע עד להכרעה בתביעה המתנהלת בביהמ"ש קמא (ובהתאם לתוצאתה) וזאת בכפוף לכך שהמבקש יעמיד בטוחה חלופית: הפקדה כספית על סך 150,000 ש"ח בין במזומן בין בערבות בנקאית שתופקד בקופת בית המשפט קמא בתוך 60 ימים ממועד המצאת החלטתי זו. ככל שתביעת המבקש בביהמ"ש קמא תדחה ובמועד מתן פסה"ד חובו בתיקי ההוצל"פ שפתחה נגדו המשיבה ושהוא עותר לביטולם יעמוד על מעל סכום זה (150,000 ש"ח) הסכום יועבר לידי המשיבה על חשבון חוב המבקש כלפיה (ותבוצע הפחתת חוב בהתאם בלישכת ההוצל"פ).
(1) בתום המועד שצוין בו או עם מתן פסק הדין, זולת אם בית המשפט הורה אחרת; (2) אם הצוו ניתן במעמד צד אחד ולא הומצא למשיב כאמור בתקנה 97(ד), זולת אם בית המשפט הורה אחרת, מטעמים מיוחדים; (3) אם הצוו ניתן לפני הגשת התביעה ולא הוגש כתב תביעה בתוך שבעה ימים ממועד מתן הצוו או במועד אחר שהורה עליו בית המשפט; (4) אם בית המשפט הורה על ביטולו או שהוא בטל לפי כל דין".
35.5 אין בהגשת תביעה חדשה כדי "להחיות" את הסעד הזמני שניתן ביחס לתביעה שנמחקה, שפקע עם מחיקתה, בפרט שעה שזו הוגשה כארבעה חודשים לאחר הגשתה.
...
באשר לסיכויי ההליך – אחת מהטענות המרכזיות של המבקש בתביעתו היא כי המשיבה הפרה הפרה יסודית את ההסכם משלא קיימה את הוראת סעיף 25.2 להסכם שאסר עליה להציג את ההסכם ו/או לגלות אודות קיומו: "הצדדים מתחייבים שלא למסור כל פרט המופיע בהסכם זה לכל גורם שהוא, כמו"כ מתחייבים הצדדים שלא לספר אודות קיומו של הסכם זה". ביהמ"ש קמא הביע בהחלטתו את התרשמותו כי מהמסמכים שצורפו לבקשה "לא ניתן לקבל את טענת המבקש שהמסקנה המתחייבת מהם היא שהמשיבה הפרה את החיסיון" ונימק זאת בכך ש"המסמכים אליהם הפנה המבקש אינם מלמדים שהמשיבה הפרה את חובת הסודיות עוד בטרם אישור ההסכם, אלא שהמשיבה אישרה שפנתה לעו"ד נטר והודיעה אותו שהגיע להסכם עם המבקש (אך לא מעבר לכך), זאת על מנת שעו"ד נטר לא יגיע לשני הדיונים שהיו קבועים כאמור למחרת היום.
בפתח פרק "דיון והכרעה" נפסק כך: "אני סבור כי יש מקום לקבל את הערעור באופן חלקי בלבד, כך שהצו הזמני שניתן על-ידי ביום 16.2.21 להשהיית הליך כינוס הנכסים בקשר לנכס המסחרי בבעלות המבקש יהפוך להיות קבוע עד להכרעה בתביעה המתנהלת בביהמ"ש קמא (ובהתאם לתוצאתה) וזאת בכפוף לכך שהמבקש יעמיד בטוחה חלופית: הפקדה כספית על סך 150,000 ש"ח בין במזומן בין בערבות בנקאית שתופקד בקופת בית המשפט קמא בתוך 60 ימים ממועד המצאת החלטתי זו". בפרק "סוף דבר", נכתב כך: "הצו הזמני שניתן על-ידי ביום 16.2.21 להשהיית הליך כינוס הנכסים בקשר לנכס המסחרי בבעלות המבקש יהפוך להיות קבוע עד להכרעה בתביעה המתנהלת בביהמ"ש קמא (ובהתאם לתוצאתה) וזאת בכפוף לכך שהמבקש יעמיד בטוחה חלופית: הפקדה כספית על סך 150,000 ש"ח בין במזומן בין בערבות בנקאית שתופקד בקופת בית המשפט קמא בתוך 60 ימים ממועד המצאת החלטתי זו. ככל שתביעת המבקש בביהמ"ש קמא תידחה ובמועד מתן פסה"ד חובו בתיקי ההוצל"פ שפתחה נגדו המשיבה ושהוא עותר לביטולם יעמוד על מעל סכום זה (150,000 ש"ח) הסכום יועבר לידי המשיבה על חשבון חוב המבקש כלפיה (ותבוצע הפחתת חוב בהתאם בלשכת ההוצל"פ). ככל שסכום החוב בתיקי ההוצל"פ יהיה פחות מסכום זה (150,000 ש"ח) תוחזר יתרת הסכום (שמעבר לחוב בהוצל"פ) לידי המבקש". 34.4 ביום 18.10.2021 התביעה לביטול פסקי הדין נמחקה משום שדוד לא הפקיד ערובה להבטחת הוצאותיה של שרי על אף שהמועד להפקדתה הוארך ארבע פעמים.
המסקנה מהנימוקים המפורטים להלן היא שדין הערעור על החלטת כב' רשמת ההוצאה לפועל מיום 8.3.2022 להידחות אף ללא צורך בתשובה, בהתאם להוראות תקנה 138(א)(1) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018: 35.1 הלכה למעשה ערעורו של דוד מכוון ביחס להחלטת כב' הרשמת מיום 19.10.2021 לחדש את הליכי הכינוס נוכח מחיקת התביעה לביטול פסקי הדין.
התוצאה היא שהערעור נדחה.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

במהלכו, בין היתר, ניתן פסק דין של בית משפט קמא לטובת המבקש נגד המשיב במעמד צד אחד ושבוטל לאחר מכן, לבקשת המשיב; נמחקה התביעה בהמשך לאור הצהרת המבקש שטרם ביטול פסק הדין הוא כבר גבה מהמשיב את מלוא הסכום באמצעות לישכת ההוצאה לפועל; החלטה שעל המבקש להשיב למשיב את הכספים שהוא גבה מהמשיב ועוד.
" ביום 29.9.14 הגיש המשיב בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי על החלטת בית משפט קמא מיום 11.9.14, בתיק רת"ק 60761-09-14, ככל שהיא מתייחסת לקביעה שלא להורות למבקש להשיב למשיב את הכספים שנגבו במסגרת תיק ההוצל"פ שניפתח על יסוד פסק הדין שניתן נגד המשיב בתיק זה. בהחלטה מיום 5.11.14 הורתה כב' הנשיאה יפה-כץ על דחיית בקשת רשות העירעור, מהטעם שלא תנתן רשות ערעור על החלטה שהיא קבלת בקשה לביטול פסק דין.
לאחר סיום הליך הפש"ר, החליט לנסות ולהחיות את התיק – שעה שאין לו זכות עמידה, שכן התביעה נגדו נמחקה; שעה שאין לו זכות עמידה שכן זכויות התביעה שלו הומחו לנאמן; שעה שכל כסף אם יש לו שייך לנאמן; ושעה שהוא נוקט בשיהוי בלתי סביר בכל קנה מידה, שכן שנים לא עשה דבר וחצי דבר.
...
בקשה זו הועברה לתגובת המבקש ובהיעדר תגובה מטעמו, הורה בית משפט קמא (כב' השו' אדלשטיין): "...אני מורה על ביטול החלטתי מתאריך 1.2.21 בה עיכבתי את ביצוע פסק הדין שניתן על ידי מתאריך 16.2.2015 כפי שבא לידי ביטוי בפסיקתה מתאריך 1.11.2020. פסק הדין (שיבוצע באמצעות הפסיקתה) יעמוד על כנו" (החלטה מיום 14.3.22).
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ולאור המפורט לעיל, הגעתי למסקנה שדין הבקשה להידחות.
על כן הנני דוחה את הבקשה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו