מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על דרגת נכות בגין מחלת FMF

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי ערעור על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נכות כללית) מיום 5.1.2017 (להלן: הועדה), שקבעה למערער 36% נכות בגין סוכרת, מחלת FMF ונכות נפשית.
תמצית טענות הצדדים טענות המערער: בתחום הנפשי שגתה הועדה כשקבעה את נכותו של המערער על פי פריט 34(א)(2) לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז- 1956 (להלן: התקנות), שעניינו הפרעות נפשיות שונות עם הפרעה קלה בתיפקוד הנפשי או החברתי.
על פסק דין זה ניתן להגיש בקשת רשות ערעור לבית הדין הארצי לעבודה בתוך 30 יום ממועד קבלתו אצל הצד המבקש לעשות כן. ניתן היום, א' סיוון תשע"ח, (15 מאי 2018), בהיעדר הצדדים ויישלח אליהם.
...
טענות המשיב:     יש לדחות את הערעור על כל סעיפיו, משאינו מגלה טעות משפטית כלשהי בהחלטת הוועדה; בתחום הנפשי, עברו של המערער במערכת הענישה ו/או ההתנהלות שבגינה ריצה עונשי מאסר אינם רלוונטיים לקביעת דרגת נכות בתחום הנפשי.
על פי התיעוד הרפואי סובל המערער מהפרעה דיכאונית שבגינה נקבעו לו 10% נכות, וכל ניסיון לקשור בין הפרעה זו לבין התנהגות המערער שהובילה להרשעות ומאסר נעדרת כל תימוכין, וחורגת מגבולותיו של הליך זה; אשר למחלת ה FMF והסוכרת, טענות אלה לא נכללו כלל בנימוקי הערעור, ומשכך דינן להידחות על הסף.
בנסיבות אלה, אין הצדקה להשיב את עניינו של המערער אל הוועדה אף בעניין זה. לאור האמור, ומאחר שמדובר בהחלטה רפואית במהותה המנומקת כדבעי, דין הערעור להידחות.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2017 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

השופטת רונית רוזנפלד לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי בחיפה (השופטת אילת שומרוני ברנשטיין; ב"ל 22362-04-16).
בין היתר טענה המבקשת בערר, כי בגין ההתקפים החוזרים והנשנים של מחלת ה-FMF בה לקתה, שאינה מאוזנת, יש לקבוע לה דרגת נכות בשיעור 70% לפי סעיף ליקוי 13(2)(ד), העוסק בדלקת כיבית של המעי הגס – בצורה קשה, עם חום, אנמיה קשה, המצב הכללי ירוד מאוד.
על קביעת דרגת נכותה בגין מחלת ה-FMF הגישה המבקשת ערעור לבית הדין האיזורי.
...
משהוועדה עיינה במסמכים, אך לא קיבלה את המסקנות הרפואיות שהמערערת ביקשה שתקבל ממסמכים אלה - הרי שאין מדובר בטעות משפטית ודין הערעור להידחות.
לאחר שעיינתי בבקשה על נספחיה, בפסק דינו של בית הדין האזורי, בפרוטוקול הוועדה הרפואית לעררים (נכות כללית) ובכלל המסמכים שבתיק, הגעתי לכלל החלטה, כי מתבקשת תגובתו של המוסד לביטוח לאומי לשאלה מדוע לא יוחזר הדיון בעניינה של המבקשת לוועדה, אשר תיוועץ במומחה אחר מתחום הראומטולוגיה.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2020 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

סגן הנשיאה אילן איטח לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי ירושלים (השופטת שרה שדיאור; ב"ל 25057-02-19) שבו היתקבל ברובו ערעור המבקשת על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) (להלן – הועדה) אשר היתכנסה ביום 7.2.19 וקבעה למבקשת נכות בשיעור 60% (40% לפי סעיף 34(ב)4-5 (מותאם) והגדלה לפי תקנה 15 במלואה).
וכך הורה בית הדין האיזורי: "א. תשוב ותידון בנכותה הנפשית של התובעת. בין היתר תיתן דעתה לחוו"ד ד"ר רושקה מיום 17.1.18 ולחוו"ד ד"ר סקולסקי מיום 31.7.16. ככל שהועדה תגיע למסקנה בדבר חומרת התסמינים הקליניים, תפרט: האם המערערת נהנית מרמיסיה אם כן באיזו דרגה, מה מביא את הועדה למסקנה בדבר קיומה של רמיסיה. מהם התסמינים הקליניים הנפשיים מהם סובלת המערערת, מדוע הועדה מגדירה אותם בדרגת חומרה כפי שהגדירה. האם קיים צורך בטיפול תרופתי קבוע, מהי מידת ההפרעה בתיפקוד הנפשי והחברתי, מהי מידת ההגבלה של כושר העבודה. לצורך קביעת אחוזי הנכות ייבחנו גם הקריטריונים המפורטים להלן, כולם או חלקם, לפי העניין: עוצמה, תדירות ומשך ההפרעה; מספר ההתקפים בשנתיים האחרונות; מספר אשפוזים, משכם וסיבתם בשנתיים האחרונות; אורך תקופת הרמיסיה; הענות ותגובה לטפול תרופתי/אחר; התיפקוד הנפשי והחברתי; כושר העבודה.
הועדה מציינת כי גם בחו"וד של ד"ר הנדזל וד"ר סוקולסקי היתייחסות וההמלצות לנכות רפואית אינה קשורה בהחמרה של FMF אלא בבעייה הנפשית ועל כן בהיעדר תעוד רפואי על החמרה משמעותית של המחלה והעדר מעקב ראומטולוגי והעובדה שסבלה מהמחלה קודם לתאונה הנדונה לדעת הוועדה אין מקום לקבוע נכות בגין FMF והחמרתה הקשורה לתאונה הנדונה.
...
הכרעה לאחר שעיינתי בבקשה ובחומר שבתיק באתי למסקנה כי דינה להידחות.
אשר לטענה לפיה יש להחליף הרכב – לא מצאתי הצדקה להתערב בשיקול דעתו של בית הדין האזורי שלא להיעתר לבקשת המבקשת בעניין.
סוף דבר – בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2022 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

(נוסח מותר לפירסום לפי החלטה מיום 11.5.22) (מתוקן לפי החלטה מיום 25.5.22) לפנינו בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית הדין האיזורי ירושלים (השופטת שרה שדיאור; ב"ל XXX), שבו נדחה ערעור המבקשת על החלטת הועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) (להלן - הועדה) מיום 26.11.2020.
לאמור נוסיף כי היתייחסות הועדה לכך שהמערערת לא עבדה בשנים האחרונות קיבלה ביטוי ביישום (המלא) של תקנה 15 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956.
משכך, העניין יוחזר לועדה על מנת שתשקול מחדש את ניכוי המצב הקודם בגין מחלת ה FMF וככל שתימצא כי המצב הקודם היה מקנה למערערת אחוזי נכות ערב הפגיעה בעבודה תפרט ותנמק מהם הנתונים המוכחים על יסודם היו נקבעים אחוזי הנכות כאמור.
...
לאחר שבחנו את כלל חומר התיק ואת טענות הצדדים לפנינו בכתב ובעל פה החלטנו ליתן רשות ערעור, ולדון בערעור לפי הרשות שניתנה, ולפיכך מעתה תכונה המבקשת המערערת.
בכל הנוגע לקביעת הוועדה כי למערערת אפס אחוזי נכות בגין מחלה זו מתעורר קושי שלא מצאנו לו מענה בהחלטת הוועדה.
סוף דבר – ערעור המערערת בתחום הנפשי נדחה, ומתקבל בענין ניכוי מצב רפואי קודם בגין מחלת הFMF כאמור בסעיף 25 וכן מתקבל בנוגע למחלת ההידרדניטיס כאמור בסעיפים 27-28 לעיל.
שעה שהערעור התקבל בחלקו ונדחה בחלקו, לא מצאנו לנכון לעשות צו להוצאות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

במעמד הדיון בעירעור הוסיף ב"כ המשיב בהתייחס לדו"ח פקידת השקום, כי המלצת השקום ניתנה בעקבות היתכנסות הועדה הרפואית מדרג ראשון אשר קבעה למערער נכות משוקללת בשיעור 66% ואין לדעתו כל חובה עת מוגש ערר על דרגת הנכות הרפואית לבקש המלצה עדכנית מפקידת שקום, אשר כשמה כן היא, בגדר המלצה בלבד.
קביעת הועדה לטעמי לוקה בחסר, שכן הועדה נסמכה בהחלטתה, בין היתר, על המלצת פקידת השקום שקבעה, כי דרגת אי הכושר המתאימה למערער היא בשיעור 60% לצמיתות (בדומה לקביעת הועדה), זאת בגין דרגת הנכות הרפואית המשוקללת העומדת על 66% בגין ליקוי שמיעה – 30%, מצב תגובתי – 10%, מחלת FMF – 40%, כאבי ראש – 10%, ריפלוקס – 10% וניתוח כליה – 10%.
ודוק, במועד הרלוואנטי לקביעת הועדה מושא העירעור, דרגת הנכות הרפואית המשוקללת עמדה על 73% לאחר שהתווספו למערער נכויות בגין CTS דו-צדדי (5% בכל יד) + כאבי גב תחתון – 10% ומעיון בהחלטת הועדה עולה ספק, האם הועדה כלל הייתה ערה לנתון זה והכיצד הדבר נשקל על ידה, אם בכלל – דבר המצדיק קבלת העירעור והשבת העניין לועדה על מנת שתשלים מלאכתה.
על פסק הדין ניתן להגיש בקשת רשות ערעור לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים בתוך 30 ימים ממועד קבלת פסק הדין.
...
מנגד, טען המשיב, כי דין הערעור להידחות בהעדר הצבעה על פגם משפטי בהחלטת הוועדה.
" מן הכלל אל הפרט: לאחר שעיינתי בפרוטוקול הועדה ושקלתי את טענות הצדדים, אני קובע כי דין הערעור להתקבל, מהנימוקים שיפורטו להלן.
עוד ציינה הוועדה, כי היא עיינה במסקנות הרופא המוסמך שהמליץ על יום עבודה מלא וכן בדו"ח פקידת השיקום הממליצה על דרגת אי כושר בשיעור 60% וקבעה, כי בחינת השפעתם המצטברת של כלל הליקויים כמו גם נתוניו האישיים של המערער מובילה למסקנה, כי למערער דרגת אי כושר בשיעור 60%.
סוף דבר על יסוד האמור, הערעור מתקבל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו