מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על דחיית תביעה קטנה בגין עיקולים

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

סכום הפצוי הועמד על סך 5,000 ₪ - בקביעת הסכום לקח בית משפט בחשבון את העובדה ששכר טירחת עורך דין שולם רק אחרי שהבנק הודיע כי העביר כספים בגין העיקול.
דין בקשת רשות העירעור להדחות אף ללא צורך בתשובת המשיב וזאת מהנימוקים כדלקמן: א) בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות ניתנת רק במקרים חריגים, עת נעשה לאחד הצדדים עוול קשה או כאשר הבקשה מעוררת שאלה משפטית בדרגת חשיבות גבוהה ביותר, זאת בשל טעם של הליכי תביעות קטנות, שתכליתם בירור יעיל, מהיר ופשוט של סכסוכים.
...
דין בקשת רשות הערעור להידחות אף ללא צורך בתשובת המשיב וזאת מהנימוקים כדלקמן: א) בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית משפט לתביעות קטנות ניתנת רק במקרים חריגים, עת נעשה לאחד הצדדים עוול קשה או כאשר הבקשה מעוררת שאלה משפטית בדרגת חשיבות גבוהה ביותר, זאת בשל טעם של הליכי תביעות קטנות, שתכליתם בירור יעיל, מהיר ופשוט של סכסוכים.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, נדחית בקשת רשות הערעור.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בראשון לציון (כב' השופט מ' פירר) מיום 23.3.22 שניתנה בתאד"מ 16186-05-21 ולפיה נדחתה בקשת המבקש להתיר לו הגשת הודעת צד ג' כנגד בת זוגו לשעבר של המשיב.
התביעה הוגשה לבית משפט לתביעות קטנות בראשון לציון, ולאחר שהתקיים דיון בהליך, ובהתאם להחלטה מיום 30.9.21, התביעה הועברה למסלול של סדר דין מהיר.
מנגד טען המשיב כי דין הבקשה להדחות: ההחלטה נכונה; בת זוגו לשעבר הודתה כי היא קיבלה את התשלומים באופן ישיר מהמשיב החל משנת 2015 ועד לשנת 2017; הליך ההוצל"פ ניפתח שלא כדין והמבקש לא מנע הליכים אלו; בעקבות העיקולים שהוטלו בתיק ההוצל"פ נגרם למשיב נזק בלתי הפיך; המבקש הבין שטעה והחזיר לחשבון הבנק של המשיב סך של כ-40,000 ₪ אך המדובר בסכום נמוך מזה שעוקל, ויש להשיב לו סכום נוסף בסך כ-23,700 ₪; בת הזוג אינה אחראית להשבת הכספים שעוקלו ולא הושבו למשיב, וכך גם אינה אחראית לעיקולים שהוטלו; המדובר בפצוי הנובע מהתנהלות המבקש בלבד.
באופן דומה, יש במשלוח הודעת צד ג' במקרה דנן כדי לחסוך בזמנם של בעלי הדין, של העדים, ושל בית המשפט; רביעית, חרף העובדה כי ניתנו מספר אורכות למשיב להגיש כתב תביעה מתוקן, וניתנה ארכה אחת למבקש להגיש כתב הגנה מתוקן, הרי שההליך קמא מצוי עוד בראשיתו, טרם היתקיים קדם משפט בתביעה המתוקנת, ונראה כי לצורך קיום הליך שפוטי ראוי והוגן, וכדי להגיע לחקר האמת, היה מקום לאשר הגשת הודעת צד ג'; חמישית, הנימוקים והרציונאל לדחיית הבקשה קמא, כפי שאלו פורטו בהחלטה נשוא הליך זה, אינם מתקיימים עוד כיום.
...
על רקע האמור, ביום 18.1.22, ולאחר מספר אורכות שניתנו למשיב, הוגש כתב תביעה מתוקן שכותרתו "תביעה כספית-נזיקית" ע"ס 33,782 ₪.
מנגד טען המשיב כי דין הבקשה להידחות: ההחלטה נכונה; בת זוגו לשעבר הודתה כי היא קיבלה את התשלומים באופן ישיר מהמשיב החל משנת 2015 ועד לשנת 2017; הליך ההוצל"פ נפתח שלא כדין והמבקש לא מנע הליכים אלו; בעקבות העיקולים שהוטלו בתיק ההוצל"פ נגרם למשיב נזק בלתי הפיך; המבקש הבין שטעה והחזיר לחשבון הבנק של המשיב סך של כ-40,000 ₪ אך המדובר בסכום נמוך מזה שעוקל, ויש להשיב לו סכום נוסף בסך כ-23,700 ₪; בת הזוג אינה אחראית להשבת הכספים שעוקלו ולא הושבו למשיב, וכך גם אינה אחראית לעיקולים שהוטלו; המדובר בפיצוי הנובע מהתנהלות המבקש בלבד.
דין הערעור להתקבל כמפורט להלן.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בימ"ש לתביעות קטנות בעכו (כב' הרשמת הבכירה לינא בולוס עואד) שניתן במסגרת ת"ק 48333-12-21 ביום 29.09.22, ובמסגרתו נדחתה התביעה שהגיש המבקש נגד המשיבה.
על כן ביקש המבקש לחייב את המשיבה להשיב לו את הכספים שנטלה ממנו שלא כדין בגין גביית הארנונה וכן ביקש להורות למשיבה לפצותו בגין פגיעה בשמו הטוב ובתדמיתו בעקבות העיקול שהוטל בחשבון הבנק ובקש פיצוי בגין הנזקים שנגרמו לו. בימ"ש קמא ציין בפסק הדין כי לא הוגש כתב הגנה מטעם המשיבה, אך היתקיים דיון בפניו במעמד המבקש ונציג המשיבה, מר סמיח.
...
המבקש טען כי ביום 17.12.19 ולאחר שהצליח להוכיח כי אינו מתגורר בשטחה של המשיבה, נעתר מר סמיח לבקשה והעניק לאשתו הנחה בתשלום הארנונה.
בימ"ש קמא קבע בפסק דינו כי דין התביעה להידחות.
דיון והכרעה: לאחר שבחנתי את בקשת רשות הערעור על נספחיה ואת פסק דינו של בימ"ש קמא הגעתי למסקנה כי יש לדחות את בקשת רשות הערעור.
מכל הטעמים שפורטו, הבקשה נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים רע"א 66684-03-23 ביצורית בע"מ נ' מועצה מקומית מג'ד אל-כרום לפני כבוד השופטת ישראלה קראי-גירון המבקשת ביצורית בע"מ המשיבה מועצה מקומית מג'ד אל-כרום בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בחיפה (כב' השופטת ס' מצא) מיום 23.2.23 בת"א 8769-09-19 פסק דין
כמו כן המשיבה הסמכה את המבקשת לאחסן מיטלטלין ורכבים מעוקלים, שיגיעו בעקבות הליכים שינוהלו ע"י המבקשת מכוח ההסכם, במחסני חברת אלרון שירותי איחסנה בע"מ (להלן: "מחסני אלרון").
בית משפט קמא דחה איפוא את הבקשה מפני ש: תיקון סכום התביעה אינו דרוש לצורך בירור השאלות השנויות במחלוקת, אלא נידרש לאור האמור בחוות דעת, שלדעת המבקשת מחזק עמדתה, ולכן סכויי תביעתה גדלים והסכון לו היא חשופה בניהול ההליך קטן, ומשכך אין מקום וצורך לאפשר תיקון סכום התביעה בלבד.
...
עוד ציינה המבקשת כי היא שומרת על זכותה לתקן את תביעתה בעתיד ככל ותידרש לעשות כן. בכתב ההגנה שהגישה בהליך טענה המשיבה כי יש לדחות את התביעה, שכל עניינה להתעשר שלא כדין על חשבונה.
כאמור המבקשת טענה בכתב התביעה המקורי כי היא זכאית לסכומים הגבוהים מהסכומים שנתבעו, וסבורני כי במצב עניינים זה לא ניתן לקבוע שהמבקשת השתמשה בהליכי משפט בהגינות דיונית, כאשר היא בחרה לבקש לתקן את כתב התביעה רק לאחר מתן התשובות לשאלות הבהרה וללא הסבר המניח את הדעת לשיהוי בהגשת הבקשה.
לסיכום לאור כל האמור לעיל, הבקשה נדחית.
המבקשת תשלם למשיבה הוצאות משפט בסך של 3,000 ₪ בתום 30 יום ממועד המצאת החלטה זו, אחרת יישא הסכום הפרשי הצמדה וריבית ממועד מתן ההחלטה ועד התשלום בפועל.

בהליך רשות ערעור תביעות קטנות (רת"ק) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לפנַיי בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט לתביעות קטנות בירושלים (כב' הרשם הבכיר יגאל ברק-עופר), במסגרת איחוד 3 תביעות – ת"ק 34672-02-22; ת"ק 40915-02-22; ת"ק 16513-05-22 (להלן: "התביעות") – בגדריו נדחו התביעות במלואן ואף חויבו המבקשים בהוצאות לטובת המשיבה, בסך כולל של 4,500 ₪ (להלן: "פס"ד קמא"; "בית משפט קמא").
בעקבות ההפסד כמתואר לעיל – התמורה הנמוכה בסך 70,000 ₪ – הגישו שלושת המבקשים – כל אחד בנפרד – תביעה לבית המשפט השלום בירושלים במסגרת התביעות הנ"ל. ביום 5 באוגוסט 2019, הצהיר הקונה השני כי בין יתר טעמיו, ביטל את הסכם המכר מאחר והעיקולים הוסרו 45 ימים לאחר המועד המוסכם וכי היתנצלות המבקשים, לפיה המשיבה היא האשמה במחדל, הוסיפה לחשדו כי יש למשוך את ידו מהעסקה.
...
ביום 2 ביולי 2015, נמסרה למבקשים הודעה בכתב על ביטול ההסכם (להלן: "הודעת הביטול"); במסגרתה נומקה הודעת הביטול – החל מהואיל השני – בזו הלשון: "והואיל: וביום 22.6.15 ביקש הקונה לבטל את הסכם המכר, והמוכר נעתר לו בכך, והואיל: ועד למועד זה שולמה חלק מן התמורה בגין הסכם זה למוכר; והואיל: והקונה מצהיר בזאת כי הוא המחה את מלוא הזכויות שהיו לו כתוצאה מהתשלומים ששילם למוכר בגין הדירה עד למועד ביטול הסכם המכר ביום 22.6.15, לקונים החדשים של הדירה, בני הזוג (...) פלברבאום (...)". ביום 22 ביוני 2015 נחתם הסכם מכר דירה שלישי בו התמורה הועמדה על סך של 1,730,000 ₪ - אך עיקולים על הדירה לא היו כלל ועיקר – כפי הנאמר בהואיל השני: "והואיל: והמוכר מצהיר שהדירה נקיה מכל חוב, שעבוד, משכנתא, עיקול וזכות צד ג'.". אולם, למרות האמור לעיל, הצליחו המבקשים למכור את הדירה לקונה אחר (להלן: "הקונה השלישי"), אלא שהתמורה בפועל שהוסכם עם הקונה השלישי, הייתה נמוכה בסך של 70,000 ₪ מהתמורה המקורית (להלן: "התמורה בפועל") – לטענת המבקשים ההפחתה במחיר הדירה, נעשתה כתוצאה מהטלת העיקולים שלא כדין על ידי העירייה וממחדלה בהסרתם (להלן: "הנזק"), שכן הקונה הראשון לבסוף לא הסכים לבצע עסקה בשל העיקולים שרבצו על הדירה.
תוצאת פסק הדין הנ"ל נסמכו על הקביעות כדלהלן: העיקול שהוטל על חלקו של האב המנוח ז"ל בדירה, היה שלא כדין, שכן האב נפטר כאמור קודם הטלת העיקול (שהוטל ביום 4.10.11 ); העיקול שהוטל על חלקה של האם המנוחה ז"ל בדירה, היה כדין, שכן העיקול הוטל עוד בחייה (הכוונה לעיקול הנ"ל, משנת 2011); חלה התיישנות על העיקולים, שכן התביעות בבית המשפט קמא הוגשו לאחר יותר מ-7 שנים ממועד הטלת העיקולים על הדירה – העיקולים הוטלו בשנים 2011 ו-2014, ואילו התביעה הוגשה לבית משפט קמא, לראשונה בפברואר 2022; ההתיישנות אינה חלה, כטענת המבקשים, החל ממועד מתן החלטת רשמת ההוצל"פ – הכוונה להחלטת כב' הרשמת מרים דרמוני יזדי, מיום 28 באפריל 2019, לפיה הליכי ההוצל"פ מבוטלים, אלא מיום הטלתם; הטלת העיקול על הדירה, מעת שלא רשום על שמם של המבקשים, אינו מהווה לשון הרע, שכן עיקול בנסיבות העניין דנא, אינו מביא לידי ביזיון אדם כאילו אינו עומד בתשלומיו וכי מצבו הכלכלי אינו שפיר; בדבר הנזק הכלכלי שנגרם כתוצאה מן העיקולים, המבקשים אינם זכאים לפיצוי הן מחמת התיישנות והן מחמת הקביעה לעיל כי חלק מן העיקולים הוטלו כדין; למבקשים קיים אשם תורם בשיעור של 50% – שכן, לא טרחו ולא וידאו כי רישום העיקול הוסר; המבקשים לא פעלו להקטנת הנזק –שכן, היו יכולים למנוע את הנזק בכך שהיו מקדימים לפרוע את חובות הארנונה שרבצו על הנכס; בית המשפט קמא קיבל את טענת המשיבה כי לאחר ביטול העסקה עם הקונה השני (מר וגב' פוגל), התקשרו המבקשים בהסכם מכירה שהתגבש ולפיכך לא נגרם להם כל נזק, שכן הדירה נמכרה באותו מחיר בו ננקב בהסכם עם ה"ה פוגל; כמו כן, בית משפט קמא קבע כי: "מדובר, בסופו של דבר, בעניין טכני, שניתן היה לתקנו בנקל, כפי שאכן נעשה."; עוד קבע בית משפט קמא כי: "ההסכם מראש העניק להם (לקונה – א"ד) את הזכות להתעכב בביצוע התשלומים במקרה של אי הסרת רישום העיקול."; זאת ועוד, בית המשפט קמא לא קיבל את עדותו של מר פוגל: "לפיה ההתנצלות של התובע (המבקש 1 – א"ד) גרמה לחוסר אמון מוגבר."; לבסוף, סייג בית משפט קמא את גרימת הנזק, בכך שלמבקשים הייתה דרך למנוע את הנזק הנטען - שכן: "הייתה להם זכות לאכוף את ההסכם על הרוכשים."; לאור האמור, בית משפט קמא אף דחה את טענת המבקשים לעוגמת נפש.
סוף דבר על המשיבה לשלם למבקשים מחצית משכר הטרחה ששולם על ידם (8,500 ₪) דהיינו, 4,250 ₪.
כמו כן, הגעתי לכלל מסקנה כי למבקשים נגרמה עוגמת נפש, ולפיכך, בגין רכיב זה תשלם המשיבה למבקשים סך כולל של 3,000 ₪.
נוסף על האמור לעיל, אני מורה על ביטול ההוצאות שנפסקו לטובת המשיבה בסך כולל של 4,500 ₪, בפס"ד קמא.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו