ביום 23.5.2017 ניתן בבית משפט קמא (כב' השופטת ד' קרת-מאיר) פסק דין חלקי בתובענה, ובו ניתוח מערכת היחסים העסקית שבין הצדדים, ומסקנה כי יש לראות את המשיבים "כשותפים בכל עסקי הקבוצה", ואת המבקש, "אשר נרשם כבעל המניות של החברות השונות, כמי שמחזיק מניות אלה בנאמנות עבור התובעים [המשיבים - נ' ס'] עד לרישומן על שמם". בהמשך הוּצא על-ידי בית המשפט צו למתן חשבונות ביחס לכל הקבוצות שאליהן מתייחסת התביעה.
לאחר שהוגשה תשובת המשיבים שקלתי את טענותיהם, והגעתי לכלל מסקנה כי דין בקשת הרשות לערער להדחות: הן משום שקביעותיו העובדתיות של בית משפט קמא מתיישבות עם ההלכה הפסוקה ועם הוראות הדין ומבססות לכאורה זכות תביעה לגבי הכספים שבגינם מבוקשים החשבונות; הן משום שהסעד שניתן אינו פוגע בזכותו הדיונית של המבקש (רע"א 5685/17 זילכה נ' קלדרון (6.9.2017)).
בין לבין, היתקבל ביום 7.1.2020 בחשבון חברת קווין סך של 598,245 אירו שמקורו בדיבידנד שחולק מבית ההימורים בטנג'יר. ממכתב מיום 2.4.2020, ששלח בא-כוחו של המבקש לבא-כוחו של מר רובינסון, המחזיק ביתרת הון המניות בחברת קווין ואף הוא מנהל הליכים משפטיים נפרדים נגד המבקש בבית משפט קמא (להלן: "תביעת רובינסון"), צוין כי הכרזת דיבידנד "צפויה בימים הקרובים".
לנוכח האמור, פנו המשיבים לבא-כוח המבקש בבקשה לפעול על-פי הצוים שניתנו, ודרשו להפקיד את כספי הדיבידנד בקופת בית המשפט.
לבסוף נטען, כי מחצית מכספי הדיבידנד ממילא שייכים לרובינסון, הוא צד זר להליך, ועל כן אין הצדקה לחייב את המבקש בהפקדת מלוא הסכום.
המשיבים מצידם סבורים, כי יש לדחות את בקשת רשות העירעור על הסף, מן הטעם שאינה מגלה עילה להתערבות בהחלטות בית משפט קמא עוד בטרם סיום ההליך, ואף לא נטען כי דחיית הבקשה תיגרום נזק של ממש או תשפיע באופן ממשי על זכויות הצדדים.
...
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בבקשת הרשות לערער ובתשובת המשיבים, על נספחיהן, ושקלתי את נימוקיהם, באתי לכלל מסקנה כי דינה של הבקשה להידחות.
למעלה מן הצורך, ומבלי לקבוע מסמרות, באשר להיקף הצווים שניתנו, סבורני כי בנסיבות העניין דנא, יש טעם טוב והיגיון בהפקדת כספי הדיבידנד שחולקו בעיצומו של משא ומתן לגבי מכירת החברה, גם אם עסקה זו טרם הבשילה לכדי מימוש בשל מגפת הקורונה.
אשר על כן, בקשת רשות הערעור נדחית.