מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על דחיית קבלת ערעור על קנס גרעון

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בת"א 46492-01-16 (כב' השופט ש' בורנשטיין) מיום 26.7.2017, בה נדחתה בקשה לקיים את הדיון בתיק בדלתיים סגורות.
ההשגה נדחתה ובחודש ינואר 2016 הגישה המבקשת תביעה לבית המשפט המחוזי נגד המשיבה במסגרתה ביקשה מבית המשפט להצהיר כי אינה חייבת בתשלום המפורט בהודעת הגרעון, לחלופין כי היא פטורה מתשלום זה, ולחלופי חלופין להצהיר כי היא אינה חייבת בתשלום קנס הפיגורים שבהודעת הגרעון.
לפיכך נקבע כי קבלת בקשה לקיום הדיון בדלתיים סגורות, המוגשת בעיצומו של ניהול ההליך, פוגעת איפוא באופן בלתי מידתי בעקרון פומביות הדיון ואין לה הצדקה במקרה זה. מכאן בקשת רשות העירעור שלפַני.
...
חרף האמור, סבורני כי מתקיים חריג אחר בענייננו המצדיק את קיום הדיון בדלתיים סגורות.
לפיכך, יש לקבל את הערעור ולקיים את הדיון בהליך בדלתיים סגורות.
הערעור מתקבל אפוא והמשיבה תישא בהוצאות המבקשת בסך של 5,000 ש"ח. ניתן היום, י"ז בטבת התשע"ח (‏4.1.2018).

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

משכך, דחה בית משפט קמא את העירעור וחייב את המבקש בהוצאות משפט בסך 35,000 ש"ח. להשלמת התמונה יצויין כי מתצהירה של הגב' יפה לוי, מנהלת תחום (גובה ראשית) בפקיד שומה אשקלון, אשר צורף לתגובת המשיב לבקשה לעיכוב ביצוע, עולה כי חובו של המשיב עומד על סך 495,450 ש"ח, המורכב מקרן מס בסך 267,319 ש"ח, והיתר בגין הצמדה, ריבית וקנסות פגור וגרעון.
הבקשה לעיכוב ביצוע ביום 21.2.2018 הגיש המבקש ערעור על פסק דינו של בית משפט קמא, ויחד עימו הוגשה בקשה לעיכוב ביצוע פסק הדין.
המשיב מיתנגד לבקשה, וטוען כי סכויי העירעור אינם גבוהים נוכח העובדה כי מרבית השגות המבקש מכוונות כלפי ממצאים עובדתיים שקבע בית משפט קמא, בין היתר ביחס להתנהלות המבקש מול רשויות המס שהביאה לסיווגו כ"חייב ולא ניהל", כמו גם לקביעות עובדתיות ביחס לנימוקי השומה שנמסרו על ידי המשיב.
יתירה מזאת, עיכוב ביצוע סעד כספי יינתן רק כאשר מאזן הנוחות נוטה באופן ברור לטובת המבקש ונתמך בראיות מוצקות, או כאשר ישנו חשש ממשי כי לא יהיה ניתן להשיב את הכספים שהועברו במידה ויתקבל העירעור, חשש שאינו מיתקיים כאשר המשיב הוא המדינה, כבעניינינו (ראו: ע"א 8560/17 ‏אדרי אל ישראל קרקעות בע"מ נ' אפיקי נדל"ן בצפון בע"מ (‏11.12.2017); ע"א 7909/16 סיף מתכות בע"מ נ' הממונה האיזורי- אגף המכס ומע"מ באר שבע (‏21.11.2016)).
...
מבלי להביע עמדה באשר לסיכויי הערעור להתקבל, אני סבור כי שיקולי מאזן הנוחות מטים את הכף לטובת קבלת הבקשה באופן חלקי.
אכן, אין בהכבדת נטל התשלום לכשעצמה כדי להטות את מאזן הנוחות לטובת המבקש, אך משנטען כי לשם מילוי אחר הוראות פסק הדין יידרש המבקש לממש את דירת מגוריו היחידה, אני סבור כי ישנו חשש לנזק בלתי הפיך, אשר ראוי כי יונח על כפות המאזניים בעת שקילת מאזן הנוחות בענייננו.
משכך, נוכח החשש מפני נזק בלתי הפיך למצבו של המבקש, אני מקבל את הבקשה באופן חלקי, כך שהמבקש ישלם למשיב 250,000 ש"ח לביצוע חלקי של פסק הדין קמא, והיתרה תעוכב עד להכרעה בערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בהודעה זו נאמר כי בבקורת שלאחר התרת רשימונים המתייחסים למטליות, כתוצאה מתהליך אימות הטובין, נוצר גירעון בגין מכס בסך של 554,195 ש"ח ובצרוף מע"מ, ריבית, הצמדה וקנס פיגורים, 1,184,606 ש"ח. (נספח 13 לתצהיר גב' חיים).
מר Mudget העיד בתצהירו כי ממנכ"ל התובעת נודע לו כי עקב התשובות ששלח לידי רשות המכס הישראלית ביום 14.8.2012 וביום 17.8.2012, רשות המכס פסלה את תעודות המקור של הטובין שיובאו במשלוחים והתובעת קיבלה הודעת חיוב שבה נדרשה לשלם מכס על סך מיליון ש"ח. לדבריו, מכיוון שהטובין הם במהותם ממקור אמריקאי, וענו לכללי המקור לפי הסכם הסחר, התוצאה נראתה לו בלתי צודקת ובלתי ראויה.
ביום 13.5.2014 רשות המכס דחתה את העירעור ועמדה על תשלום הגירעון.
ערעור שהוגש על פסק דינו של בית משפט השלום נדחה על ידי בית המשפט המחוזי (ע"א (ירושלים) 56448-06-14 קומסקו בע"מ נ' מדינת ישראל-רשות המסים-אגף המכס (12.5.2015)).
בקשת רשות ערעור לבית המשפט העליון נדחתה אף היא.
...
על כן, אני מורה על ביטול קנס הפיגורים.
סוף דבר למעט ביטול קנס הפיגורים, התביעה נדחית.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות משפט בסך של 35,000 ש"ח. המזכירות תמציא את פסק הדין לב"כ הצדדים.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

] לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (כב' השופטת ירדנה סרוסי) בע"מ 76624-01-19 מיום 12.9.2019, במסגרתה נדחתה בקשת המבקש שבית המשפט יקבל על הסף את עירעורו על קנס הגירעון שהוטל עליו במסגרת צו שומה שהוצא לו לשנת המס 2013.
...
לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור על נספחיה הגעתי למסקנה כי דינה להידחות, אף מבלי להידרש לתגובת המשיב.
סוף דבר: דין בקשת רשות הערעור להידחות.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2019 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 8070/18 לפני: כבוד השופט ע' גרוסקופף המבקש: אבי אילון נ ג ד המשיב: פקיד שומה תל אביב בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו מיום 14.10.2018 בע"מ 42945-01-18 שניתנה על ידי כבוד השופטת ירדנה סרוסי בשם המבקש: עו"ד ד"ר ערן למיפרט; עו"ד דרור ורסנו; עו"ד מזי אוחיון בשם המשיב: עו"ד חן אבידוב; עו"ד טליה נעים ][]החלטה
בקליפת האגוז, טענת המבקש לקבלת העירעור שהגיש לבית המשפט קמא היא שפקיד השומה (המשיב) לא עשה "שימוש בסמכות" לעניין החלטה בהשגה על שומה לפי מיטב השפיטה ועל הטלת קנס גרעון שהגיש במסגרת התקופה הקבועה לכך לפי סעיף 152(ג) לפקודת מס הכנסה [נוסח חדש] (שנה מיום בו הוגשה ההשגה במקרה בו עסקינן), ומשום כך יש לראות את ההשגה כאילו התקבלה.
בנגוד לטענת המבקש, הסוגיה בה עוסקת הבקשה אינה "שאלה משפטית עקרונית, חדשה וחדה". המחלוקת העומדת ביסוד הבקשה לקבלת העירעור על הסף היא האם משלוח המסמכים שנשלחו למבקש במקרה דנן בתוך תקופת ההתיישנות, דהיינו נימוקי השומה בצרוף פלטי מחשב מהמערכת הממוחשבת של רשות המסים (פלט שידורי תשומות משאילתת ISUG ופלט הקרנות השומות משאילתת IPRS), עולה לכדי "[שימוש] פקיד השומה בסמכויותיו" העוצר את מירוץ ההתיישנות לעניין סעיף 152(ג) לפקודת מס הכנסה.
סוף דבר, דין בקשת רשות העירעור להדחות.
...
לאחר עיון בטיעוני הצדדים הגעתי למסקנה כי יש לקבל את עמדת המשיב, לפיה המקרה שלפניי אינו מצדיק מתן רשות ערעור, שכן ככל שהמבקש יהיה מעוניין לערער על קביעות בית המשפט קמא בעניין זה, מן הראוי שיעשה כן במסגרת ערעור על פסק הדין הסופי של בית המשפט המחוזי, ולא כערעור על החלטת ביניים.
לפיכך, השאלה היחידה שנותרה היא האם יש הצדקה מבחינת היעילות הדיונית לדון בערעור על ההחלטה בה עסקינן בשלב זה. לאחר שעיינתי בטיעוני הצדדים, ומבלי שיהיה בכך משום הבעת עמדה נחרצת לגופם של דברים, לא השתכנעתי כי סיכויי הבקשה, בשים לב לקביעות בית המשפט בפסק דין תיעוש, מצדיקים מתן רשות ערעור.
סוף דבר, דין בקשת רשות הערעור להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו