מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על דחיית צו ביניים למניעת הרחקה

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית הדין לעררים בחיפה מיום 21.07.21, במסגרתה נדחתה בקשת המבקשים למתן צו ביניים שיורה על השבת אשרת א/5 למבקשת 1 (להלן: "המבקשת").
ביה"ד הורה למשיב להגיש תגובה ולאחר הגשת התגובה ניתנה החלטת בית הדין לפיה הבקשה לחידוש אשרת א/5 למבקשת נדחית, אך ניתן צו ביניים למניעת נקיטת הליכי אכיפה והרחקה כנגד המבקשת עד להכרעה בערר.
...
ביה"ד הורה למשיב להגיש תגובה ולאחר הגשת התגובה ניתנה החלטת בית הדין לפיה הבקשה לחידוש אשרת א/5 למבקשת נדחית, אך ניתן צו ביניים למניעת נקיטת הליכי אכיפה והרחקה כנגד המבקשת עד להכרעה בערר.
דיון והכרעה: לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ואת החלטת בית הדין לעררים, הגעתי למסקנה כי אין מקום להתערב בהחלטתו של בית הדין לעררים שכן לא נפל בה כל פגם המצדיק התערבות ואין מקום למתן רשות ערעור למבקשים שכן מדובר בהחלטה סבירה וראויה בנסיבות העניין.
בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

לבסוף קבע בית הדין כי "לא נמצא כל פגם בהחלטה הנתקפת. תוקף רישיונו של [המבקש – ע' פ'] פג לפני שנים רבות, והוא לא פעל בדרכים המקובלות ובשקידה הראויה לחידושו בזמן אמת. חלף זאת המשיך לשהות בישראל שלא כדין" (סעיף 13 להחלטה); הורה למבקש לעזוב את הארץ תוך 60 ימים; וחייב את המבקשים בהוצאות המשיבה בסך 5,000 ש"ח. למעלה מחודש לאחר החלטת בית הדין לעררים, ביום 4.7.2022, הגישו המבקשים ערעור על ההחלטה ולצידה בקשה למתן צו ביניים.
עוד צוין כי המבקש הגיש בקשה דומה למתן צו ביניים במסגרת ההליך מכוח נוהל הורים לחיילים, אשר נדחתה ביום 26.6.2022, וכי למיטב ידיעתו של בית המשפט המבקש לא הגיש בקשת רשות ערעור לגביה.
מכאן הבקשה שלפניי, שלצידה הוגשה בקשה למתן צו ביניים למניעת הרחקתו של המבקש מן הארץ; למניעת חילוט הערבות שהפקיד המבקש במסגרת הערר; ולעיכוב תשלום ההוצאות שנקבע בהחלטת בית הדין.
...
לאחר שעיינתי בבקשה ובצרופותיה, הגעתי לכלל מסקנה שדינה להידחות.
משאלה הם פני הדברים, דינה של בקשת הרשות לערער להידחות לפי אמות המידה המקובלות (עניין גורדנה, פסקה 5; בר"ם 2885/22 אדם טבע ודין – אגודה ישראלית להגנת הסביבה נ' הוועדה המקומית לתכנון ובניה נתניה, פסקה 4 (1.5.2022); בר"ם 8313/19 מזנישווילי נ' רשות האוכלוסין וההגירה – משרד הפנים, פסקה 6 (19.2.2020)).
בקשת רשות הערעור נדחית אפוא, ומאליה נדחית גם הבקשה למתן צו ביניים.

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

משכך, הורה בית הדין למבקש לעזוב את הארץ תוך 30 ימים, וחייבו בהוצאות המשיבה בסך 4,000 ש"ח. למעלה מחודש לאחר החלטת בית הדין לעררים, ביום 16.12.2021, הגיש המבקש ערעור על החלטת בית הדין ולצידה בקשה למתן צו ביניים.
בית המשפט לעניינים מנהליים הורה למבקש לצאת מן הארץ עד ליום 31.7.2022, תוך שחייב אותו בהוצאות המשיבה בסך 5,000 ש"ח. לשלמות התמונה יצוין, כי ביום 14.7.2021 הגיש המבקש בקשה לעיכוב ביצוע של פסק הדין, וכי ביום 27.7.2022 ניתנה החלטה שלפיה נוכח כוונתו של המבקש להגיש בקשת רשות לערער על פסק הדין, יוארך המועד האחרון ליציאתו של המבקש מן הארץ עד ליום 20.10.2022.
מכאן הבקשה שלפניי, אשר הוגשה ביום שבו נקבע כי על המבקש לצאת מן הארץ (20.10.2022), ולצידה הוגשה בקשה למתן צו ביניים למניעת הרחקתו של המבקש מן הארץ.
במסגרת בקשת הרשות לערער טוען המבקש, בעקרם של דברים, כי הערכאות הקודמות שגו בקביעתם כי אין עילה להתערבות בהחלטות המשיבה לדחות את בקשת המקלט ואת הבקשה לעיון מחדש.
...
לאחר שעיינתי בבקשה ובצרופותיה, הגעתי לכלל מסקנה שדינה להידחות.
הבקשה נדחית אפוא, ומאליה נדחית גם הבקשה למתן צו ביניים.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתוך כך קבעתי כי: "במקרה שלפניי, דחה בית הדין את הבקשה לצוו ביניים מבלי לקבל את תגובת הרשות, תוך הנחה שאימם של האחים נימצאת בישראל שלא כדין, כאשר לטענת המבקשים היא נימצאת בארץ כדין. הדיין לא איזן כראוי בין סכויי הערר למאזן הנוחות שהוא השיקול המכריע במקרים מסוג זה. הרשות מהרה וניסתה להרחיק את המבקשים כשעתיים לאחר מתן ההחלטה, כדי למנוע הגשת ערעור לבית המשפט. אין לעמוד מנגד ולאפשר המשך היתנהלות זו". שנית, התבססה החלטתי גם על טובת הילד שלא נשקלה בהליך הנוכחי ולא מונה לו אפוטרופוס לדין, על אף שמדינת ישראל חתומה על האמנה בדבר זכויות הילד החלה על הקטין, שלפיה בדיון בו נקבע גורלם של ילדים, טובתם צריכה להיות השיקול הראשון במעלה, ועל אף פסיקת בית המשפט העליון בהקשר זה. לאור כל זאת קבעתי באופן רוחבי, כי: "יש לקבוע כללים שיבטיחו ייצוג משפטי וגישה לערכאות בכל המקרים של אזרחיות ואזרחי אוקראינה המגיעים בעקבות המילחמה הנמשכת, וכניסתם מסורבת. אדגיש, הכוונה לאפשר ייצוג משפטי לצורך ביקורת שיפוטית על החלטת הסרוב. יש לציין לשבח את עורכי הדין הרבים המסייעים לאותם מסורבי כניסה ללא עלות (פרו בונו) ועושים במלאכה לילות כימים, כפי שעולה מהבקשה שלפניי". על כן קבעתי כי החלטתו של בית הדין לעררים מבוטלת, ובקשת רשות העירעור מתקבלת במובנה הרחב, כך שיחולו ההוראות שלהלן, כדי לאפשר ביקורת שיפוטית יעילה על החלטות הרשות: על הרשות ליידע את כל מסורבי הכניסה, עם הסרוב כי יש להם זכות להיוועץ בעו"ד ולהגיש ערר על אותה החלטה.
הבקשה מוסיפה עוד כי הרשות לא טירחה להגיש ערעור על החלטת בית המשפט בעיניין אנסטסיה, אלא בחרה לבזות את ההחלטה ביודעין, ולנתב את התיקים לבית משפט אחר כדי להמנע מביקורת שיפוטית.
...
בתוך כך קבעתי כי: "במקרה שלפניי, דחה בית הדין את הבקשה לצו ביניים מבלי לקבל את תגובת הרשות, תוך הנחה שאמם של האחים נמצאת בישראל שלא כדין, כאשר לטענת המבקשים היא נמצאת בארץ כדין. הדיין לא איזן כראוי בין סיכויי הערר למאזן הנוחות שהוא השיקול המכריע במקרים מסוג זה. הרשות מיהרה וניסתה להרחיק את המבקשים כשעתיים לאחר מתן ההחלטה, כדי למנוע הגשת ערעור לבית המשפט. אין לעמוד מנגד ולאפשר המשך התנהלות זו". שנית, התבססה החלטתי גם על טובת הילד שלא נשקלה בהליך הנוכחי ולא מונה לו אפוטרופוס לדין, על אף שמדינת ישראל חתומה על האמנה בדבר זכויות הילד החלה על הקטין, שלפיה בדיון בו נקבע גורלם של ילדים, טובתם צריכה להיות השיקול הראשון במעלה, ועל אף פסיקת בית המשפט העליון בהקשר זה. לאור כל זאת קבעתי באופן רוחבי, כי: "יש לקבוע כללים שיבטיחו ייצוג משפטי וגישה לערכאות בכל המקרים של אזרחיות ואזרחי אוקראינה המגיעים בעקבות המלחמה הנמשכת, וכניסתם מסורבת. אדגיש, הכוונה לאפשר ייצוג משפטי לצורך ביקורת שיפוטית על החלטת הסירוב. יש לציין לשבח את עורכי הדין הרבים המסייעים לאותם מסורבי כניסה ללא עלות (פרו בונו) ועושים במלאכה לילות כימים, כפי שעולה מהבקשה שלפניי". על כן קבעתי כי החלטתו של בית הדין לעררים מבוטלת, ובקשת רשות הערעור מתקבלת במובנה הרחב, כך שיחולו ההוראות שלהלן, כדי לאפשר ביקורת שיפוטית יעילה על החלטות הרשות: על הרשות ליידע את כל מסורבי הכניסה, עם הסירוב כי יש להם זכות להיוועץ בעו"ד ולהגיש ערר על אותה החלטה.
אלא, שתחת ההתייחסות להפרת החלטתי בעניין אנסטסיה כאמור בהחלטתי לעיל, פירטה התגובה בקצרה וללא תצהיר, כי לאור הצו הארעי שנתן כב' השופט אטדגי ושהוארך על ידי, המבקשות שוחררו ממשמורת, ובמצב זה שבו הן שוהות בישראל, הרשות מסכימה לסעד הזמני מבלי לגרוע מטענה מטענות המדינה, ומבקשת לבטל את הדיון שהיה קבוע למחרת היום, בטענה שהסעד הזמני התייתר.
בעא 1535/13 מדינת ישראל נ' ציפורה איבי (נבו 03.09.15), בפסקה 6 לפסק דינה, קבעה כב' השופטת ד' ברק ארז בקשר למדינה כשחקן חוזר בהליכים מנהליים: המדינה כ"שחקן חוזר" וכנאמן הציבור: מעבר לשאלה האם קיים בענייננו מעשה בית-דין או תקדים מחייב, אני סבורה שמעמדה הציבורי של המדינה מחייב שלא לאפשר לה לנהוג באופן אסטרטגי – לטעון טענות שונות בהליכים המתנהלים מול בעלי דין שונים ולהציג את טענותיה "טיפין טיפין" בהליכים שונים כדי "לנסות" אותן.
נדחה הערעור שהגישה בבית המשפט העליון וניתן בעניין פסק דין – ניתן לצפות שהמדינה תקבל על עצמה לנהוג בהתאם לתקדים זה, ולא להעלות טענות הכופרות בו. מסקנה זו מתחייבת קודם כול מתפיסות יסוד של הגינות שלטונית, כפי שציינה חברתי, אך למעשה נובעת גם מחובתה של המדינה לנהוג בשוויון בכלל הניזוקים ממעשים שביצעה במסגרת תפקידה הציבורי (בענייננו, בתחום של בריאות הציבור).
סוף דבר לאור האמור לעיל הבקשות לפסיקת הוצאות לחובת הרשות מתקבלות.

בהליך ערעור מנהלי (עמ"נ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

ביום 8.1.17 ניתנה החלטת המשיבה הדוחה את הערר הפנימי; ביום 11.1.17 הוגש ערר 1170-20 לבית הדין לעררים כנגד החלטת המשיבה; ביום 16.1.17 נמחק ערר 3573-16 וביום 6.2.17 הוגשה בר"מ 2293-02-17 על החלטת בית הדין לערר לדחות את בקשת המערער למתן צו ביניים למניעת הרחקתו.
ביום 15.2.17 ניתנה החלטת כבוד השופטת נאוה בן אור, בה נפסק כדלקמן:- "לאחר ששקלתי את הבקשה למתן רשות ערעור על החלטת בית הדין לעררים שלא ליתן צו ביניים בעיניינו של המבקש ואת תשובת המשיבה לבקשה זו, החלטתי כי דין הבקשה להדחות.
...
ביום 15.2.17 ניתנה החלטת כבוד השופטת נאוה בן אור, בה נפסק כדלקמן:- "לאחר ששקלתי את הבקשה למתן רשות ערעור על החלטת בית הדין לעררים שלא ליתן צו ביניים בעניינו של המבקש ואת תשובת המשיבה לבקשה זו, החלטתי כי דין הבקשה להידחות.
הדיון בערר כבר התקיים ממילא, ובכך מיצה המבקש את זכותו להיות נוכח בו. נוכח האמור מסקנתי היא כי אין הבקשה מעוררת עניין המצדיק מתן רשות ערעור ודיון בה לגופה.
על יסוד כל האמור לעיל, הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו