בית משפט לעינייני מישפחה בפתח תקווה
תמ"ש 17299-03-19 ב' נגד ב'
תיק חצוני:
מספר בקשה:40
בפני
כבוד השופטת אפרת ונקרט
מבקש
ב' ש
משיב
ב' פ
החלטה
משפורטו כל אלו ולאחר שעיינתי בטענות הצדדים מצאתי כאמור לעיל לדחות את הבקשה לעיון מחדש בהחלטתי מיום 25.4.23.
המבקש הפנה את בית המשפט לרע"א 5563/22 לס' 9 שם, כאשר לטענתו נקבע שם כי:
"בפני מבקש עיכוב ביצוע של פסק דין עומדות שלוש דרכים: האחת – הגשת ערעור ובד בבד הגשת בקשה לעיכוב ביצוע; השניה – הגשת בקשה לעיכוב ביצוע לערכאה הדיונית שנתנה את פסק הדין "וזאת כל עוד לא הוגש ערעור במועד הגשת הבקשה לעיכוב ביצוע ולאחר מכן הגשת בקשת רשות ערעור על החלטת הערכאה הדיונית. שני המסלולים מוציאים זה את זה "
ראשית נפלה שגגה בידי המבקש שכן הציטוט האמור הנו מסעיף 6 ולא ס' 9 לפסק דינו של כב' הש' עמית ברע"ע 5563/22, שנית לצערי לא הביא המבקש את כל דבריו של כב' הש' עמית, שכן עיון בפסק הדין שניתן אליו הפנה המבקש מעלה כי הציטוט במלואו קובע כי:
"בפני מבקש עיכוב ביצוע של פסק דין עומדות שלוש דרכים: האחת – הגשת ערעור ובד בבד הגשת בקשה לעיכוב ביצוע; השניה – הגשת בקשה לעיכוב ביצוע לערכאה הדיונית שנתנה את פסק הדין "וזאת כל עוד לא הוגש ערעור במועד הגשת הבקשה לעיכוב ביצוע", ולאחר מכן הגשת בקשת רשות ערעור על החלטת הערכאה הדיונית.
כאשר שב ובקש ביום 23.4.23 כי המועד לעיכוב הבצוע יוארך ניתנה ביום 25.4.23 החלטתי המפנה אותו לבית המשפט אליו הוגש העירעור (כך בהתאם לתקנה 145 (ב) לתקנות סדר הדין האזרחי), גם על החלטה זו לא מצא להשיג בהתאם לסדרי הדין אלא מצא להגיש לבית משפט זה בקשה לעיון מחדש, נשוא החלטתי זו.
לנוכח כל האמור סבורה אני כי אין לטענות המבקש על מה לעמוד הן מהותית לגופו של עניין – דהיינו אשר לשאלה למי נתונה הסמכות למתן החלטה לעניין עיכוב ביצוע לאחר שהוגש ערעור, באשר בהתאם ללשון התקנות סמכות זו נתונה לבית המשפט שלערעור, והן דיונית, לעניין הדרך להשיג על החלטות בית משפט זה אשר ניתנו (טרם הגשת העירעור) בעיניין הבקשה לעיכוב ביצוע.
...
ביום 17.4.23 ניתנה החלטתי בה הוארך עיכוב הביצוע עד ליום 23.4.23 שהוא היום האחרון להגשת ערעור על פי התקנות.
לאור זאת מצאתי בהחלטתי מיום 17.4.23 לעכב את ביצוע של פסק הדין עד למועד האחרון להגשת ערעור (ככל שיוגש) ומשחלף המועד להגשת ערעור, ובהנחה שהוגש, ניתנה החלטתי מיום 25.4.23 המורה למבקש להגיש את בקשתו לבית משפט שאליו הוגש הערעור.
משהתבקשה תגובת המשיב לבקשה לעיון מחדש ועל מנת שלא ייגרם למבקש נזק, מצאתי לעכב ביצועו של פסק הדין עד להחלטה אחרת – דהיינו עד למועד החלטתי כעת.
כאשר שב וביקש ביום 23.4.23 כי המועד לעיכוב הביצוע יוארך ניתנה ביום 25.4.23 החלטתי המפנה אותו לבית המשפט אליו הוגש הערעור (כך בהתאם לתקנה 145 (ב) לתקנות סדר הדין האזרחי), גם על החלטה זו לא מצא להשיג בהתאם לסדרי הדין אלא מצא להגיש לבית משפט זה בקשה לעיון מחדש, נשוא החלטתי זו.
לנוכח כל האמור סבורה אני כי אין לטענות המבקש על מה לעמוד הן מהותית לגופו של עניין – דהיינו אשר לשאלה למי נתונה הסמכות למתן החלטה לעניין עיכוב ביצוע לאחר שהוגש ערעור, באשר בהתאם ללשון התקנות סמכות זו נתונה לבית המשפט שלערעור, והן דיונית, לעניין הדרך להשיג על החלטות בית משפט זה אשר ניתנו (טרם הגשת הערעור) בעניין הבקשה לעיכוב ביצוע.
החלטתי ניתנת לפרסום בהעדר פרטים מזהים.