מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על ביטול טיסה ועצירת מבקש בקובה

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אולם, חברת האשראי היתנתה את ביטול העסקה ועצירת גביית המשך התשלומים בכך שתקבל מיסמך המפריד בין מחיר הטיסה לבין מחיר המלון, מאחר שהמלון הוא בר-מימוש להבדיל מהטיסה, ולכאורה הביטול אמור להיות חלקי.
זכות להגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי בתל אביב תוך 15 ימים.
...
סוף דבר; הנתבעות, יחד ולחוד, ישלמו לתובעים סכום של 2,900 ₪ וכן הוצאות בסכום של 500 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

בין השאר נקבעו במסגרתם החובה להפעיל שירות תקין, סדיר ורצוף (תקנה 399(א)), החובה שלא להפסיק הסעה בקוו אלא אם ניתן לכך אישור מאת הרשות ובהתאם לתנאי ההיתר (תקנה 400(א) ), והחובה לעצור בתחנות שלא צוינו כתחנות מיוחדות אם ממתין אדם בתחנה, זולת אם אין מקום פנוי באוטובוס (תקנה 428(ג) ).
רוב פסקי הדין, ככולם, ראו באי עצירת אוטובוס בתחנה, איחור בהגעה של אוטובוס, ובטול קוי אוטובוס כהפרת חובה חקוקה המקימה לניזוק זכות לפצוי בגין הנזק שניגרם לו (ראו: תק(ת"א) 54922-11-15 קרן חליפה נ' קווים תחבורה ציבורית בע"מ, [פורסם בנבו] (21.3.16); תק (פ"ת) 65817-06-06 פסיה גודלמן נ' אגד תעבורה בע"מ, [פורסם בנבו] (15.12.16); תק(ת"א) 47049-02-17 נאור בוסקילה נ' אגד תחבורה ציבורית בע"מ, [פורסם בנבו] (30.7.17); תק(הרצ') 55931-02-17 עומר שכטר נ' אגד אגודה שיתופית לתחבורת ישראל בע"מ, [פורסם בנבו] (27.7.17); תק (רמ') איציק גרפל נ' אגד תעבורה, [פורסם בנבו] (13.11.17); תק (טב') 32012-06-10 שלמה יעקבי נ' חברת קונקס, [פורסם בנבו] (26.9.11); תק (י-ם) שמואל מגנצא נ' "אגד" אגודה שיתופית לתחבורה בישראל בע"מ, [פורסם בנבו] (29.8.07); תק (י-ם) כרמלי יצחק נ' אגד אגודה שיתופית לתחבורה בישראל בע"מ, [פורסם בנבו] (16.12.07)).
ומאידך ההבנה כי לעיתים רבות הנזק מתמצה באי הנוחות שבאיחור, וכי לא ניתן לפצות בגין הנזקים המשניים שיכולים להגרם כגון איחור לעבודה, איחור לפגישה, איחור לטיסה וכד' משום שיהיה בכך פריצת גבולות האחריות של מזיקים באופן שיציפו את בתי המשפט בתביעות מסוג זה, המצדיקה פסיקת פיצוי מידתי שלא יהיה גבוה.
המבקש לערער על פסק הדין רשאי להגיש בקשה לבית המשפט המחוזי מרכז לוד בתוך 15 ימים.
...
שוכנעתי כי התובע הוכיח את נסיבות האירועים נשוא התביעה (וזאת גם נוכח עמדת הנתבעת עצמה).
שוכנעתי, מנגד, כי סכום התביעה אינו מידתי ועצם העובדה כי הוגשה תביעה בסכום מופרז יש בה כדי להשליך גם על הפיצוי שייפסק.
אני מחייב את הנתבעת, לפיכך, לשלם לתובע סך 1,800 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בעקבות פרוץ מגיפת הקורונה, והודעות והנחיות ראש הממשלה ומשרד הבריאות, בנוגע לסיכון הבריאותי לבני הגיל השלישי, הודיעו התובעים לנתבעת על ביטול השתתפותם בטיול, תחילה במכתב עו"ד צ'רטוב מיום 11.3.20 ולאחר מכן בפניות ישירות שלהם מיום 18.3.20 ו- 19.3.20, ובקשו השבת מלוא הכספים ששלמו לה. הנתבעת השיבה לתובעים כי הביטול כרוך בעלות דמי הביטול אשר עמדו על שיעור של 35% מעלות הטיול, והשיבה לתובעים סך של 12,550.90 ₪.
ביום 17.3.20 הוטל איסור יציאה מהבית עקב מגיפת הקורונה ובאותו היום חברת התעופה אל על הודיעה על ביטול טיסות לרבות הטיסה לבריסל בה היו התובעים אמורים לטוס.
אין ספק כי מגיפת הקורונה, אשר עצרה כימעט את כל הפעילות החברתית, העסקית והמסחרית לרבות בתחומי התרבות והתיירות, מציבה בפנינו אתגרים חברתיים ומשפטיים לרוב.
ערעור ברשות לבין המשפט המחוזי בתוך 15 ימים מקבלת פסק הדין.
...
עוד הפנתה הנתבעת לפסק הדין בת"ק 67385-02-20 שם מצא בית המשפט מפי כב' השופט גיא הימן, להשיב לתובעים 40% ממה שהם שילמו.
בנוסף הוצגו לעיוני זיכוי שניתן לנרשמים אחרים, והסדר פשרה שהושג במסגרת הליך משפטי גם כן. סיכומו של דבר באיזון האינטרסים בין הצדדים, במצב שנוצר, ובהסתמך על כך שאף אחד מהצדדים לא אחראי למצב זה, ולאור העובדה כי השיט לא יצא לפועל ולא הובהר ההבדל בין התובעים בהליך זה ליתר המשתתפים בשיט להם ניתנה השבה וזיכוי בדמי הביטול, אני סבורה כי על הנתבעת להשיב לתובעים את דמי הביטול בהפחתת סך בשקלים השווה ל- 200 אירו לכל תובע.
אשר על כן הנתבעת תשלם לתובעים סך של 5,250 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

הוא עצר את תשלומי האשראי ודרש מהנתבעת את כספו שכבר שולם (9,735 ₪) אותו שובר לא ניתן למימוש כבר, המגפה לובשת צורות שונות של מוטציות, התובע בגיל 70+ מתקשה לתכנן תכוניות ארוכות טווח ועומד בפני צינתור.
הנתבעת השיבה לו בו ביום כי ניתן לבטל את ההפלגה הנוכחית ובגין דמי ביטול ניתן לקבל שובר להפלגה עתידית בתוקף עד 31.12.21 וצרפה קישור לאתר חברת השייט לבקשת התובע.
לפי הנטען בכתב ההגנה מכתב זה היתקבל אצל הנתבעת ביום שבת 14.3.20 בשעות הלילה, והוא הועבר מיידית לתובע, אשר אישר בכתב התביעה כי אכן קיבל הודעה על ביטול השייט.
אני סבור שהעיכוב בהנפקת השוברים והעברתם לתובע, קרה לאור משבר הקורונה וחוסר הוודאות שהיה באותה תקופה בכל עולם התעופה והתיירות, לרבות פטירתו הפתאומית של בעלי הנתבע, ולא מצאתי פגם בהתנהלות הנתבעת.
ניתן להגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט המחוזי בתוך 15 יום מיום פסק הדין.
...
לפי המיילים שוכנעתי כי לתובע ניתנה אפשרות להחליט באיזה אופציה לבחור, וכי הוא בחר לקבל שובר מרצונו החופשי.
אני סבור שהעיכוב בהנפקת השוברים והעברתם לתובע, קרה לאור משבר הקורונה וחוסר הוודאות שהיה באותה תקופה בכל עולם התעופה והתיירות, לרבות פטירתו הפתאומית של בעלי הנתבע, ולא מצאתי פגם בהתנהלות הנתבעת.
לאור מכלול האמור, אני דוחה את התביעה ומחייב את התובע לשלם לנתבעת הוצאות משפט בסך 500 ₪ בתוך 30 יום.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על פסק דינו של בית המשפט לתביעות קטנות בפתח תקווה, כבוד השופטת אלדר, מיום 12.5.2022 בת"ק 67312-08-21 במסגרתו התקבלה באופן חלקי תביעת המשיב לחיוב המבקשת בפצוי בשל עיכוב ומעצר כמו גם חדירה לטלפון סלולרי.
הגם מורכבות הסוגיה, עת עסקינן בבקשת רשות ערעור, ומקום בו הייתה זו הערכאה הדיונית אשר שמעה והתרשמה באופן בלתי אמצעי מהעדים, ביקשתי לצאת מתוך הנחה, כי אכן, כפי קביעתו של בית המשפט קמא, לא נכון היה לראות, במקרה הפרטני, את רצונו של המשיב לחלק מכתבים/פלאיירים, בפתח בית הכנסת כפעולה שהיא בגדר הבעת מחאה, וכזו העומדת בנגוד לנקוב בצו הממ"ז. כאמור, על בסיס אותה קביעה, הוסיף בית המשפט קמא ופסק כי מקום בו פעולותיו של המשיב, לא עלו כדי הפרה של צו הממ"ז, לא קמה למישטרה עילה בדין, בהתאם להוראות חוק המעצרים לעכב ולעצור אותו, יש לראות את עיכובו ומעצרו כאלו אשר בוצעו שלא כדין, ובכל אלו כדי ביצוע עוולת רשלנות אשר בגינה זכאי המשיב לפצוי.
" סוף דבר, בקשת רשות העירעור מתקבלת ופסק דינו של בית המשפט קמא מבוטל וזאת בכל הנוגע לחיוב המבקשת בפצוי המשיב בגין נזקיו בשני האירועים נשוא ההליך.
...
בכתב ההגנה טענה המשיבה כי דין התביעה להידחות עת לא ניתן להורות כי המבקשת פעלה בחוסר סבירות או בניגוד להוראות הדין.
לשיטת המבקשת, הוראות הדין כמו גם פסיקתו של כב' בית המשפט העליון, מכוונים כולם למסקנה על פיה דין תביעתו של המשיב לדחייה.
הנקודה היחידה אשר ביחס אליה מצאתי כי דין בקשת רשות הערעור להידחות, הינה זו אשר עניינה תפיסת מכשיר הטלפון הסלולארי של המשיב, והשבתו לידיו רק בעבור מספר ימים.
" סוף דבר, בקשת רשות הערעור מתקבלת ופסק דינו של בית המשפט קמא מבוטל וזאת בכל הנוגע לחיוב המבקשת בפיצוי המשיב בגין נזקיו בשני האירועים נשוא ההליך.
חלף שיעור הפיצוי שנפסק על ידי בית המשפט קמא, תשלם המבקשת למשיב את הסך של 3,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו