מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על ביטול הפטר בהסדר נושים

בהליך בר"מ (בר"מ) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון בר"מ 7618/23 לפני: כבוד השופטת י' וילנר המבקש: אורי נגאר נ ג ד המשיבים: 1. אסף חיון, במסגרת תפקידו כמנהל בחירות עריית כפר סבא 2. היחידה לפיקוח ארצי על הבחירות מטעם משרד הפנים בקשת רשות ערעור על פסק-דינו של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד בשבתו כבית-משפט לעניינים מינהליים (השופטת ח' קיציס) בעת"מ 18389-10-23 מיום 17.10.2023 בשם המבקש: עו"ד רותם זגדון ][]החלטה
ביום 17.1.2022 ניתן למבקש צו הפטר מותנה, ביום 27.11.2022 אישר בית המשפט את הסדר הנושים אליו הגיעו המבקש ונושיו (להלן גם: ההסדר), וביום 2.1.2023 ניתן למבקש צו הפטר ובוטלה הכרזתו כפושט רגל (להלן בהתאמה: צו ההפטר ו-ביטול ההכרזה).
...
דיון והכרעה דין הבקשה להידחות, אף ללא צורך בתשובה.
ואולם, אין בידי לקבל טענה זו, אשר נעדרת כל עיגון ובסיס בלשון הוראת סעיף 52 לפקודה, תכליתה ומהותה, וסותרת את הוראת סעיף 7(א)(8) לחוק – הוא הסעיף הספציפי הרלוונטי לעניינו.
לנוכח כל האמור, הבקשה נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד (כב' השופטת צ' גרדשטיין פפקין) מיום 6.6.2023 בפר"ק 8950-12-16, בה נדחתה בקשת המבקש לביטול צו הפטר שניתן בעיניינו של המשיב 1 ביום 13.7.2022.
זכויות הנושים במתן הפטר – תחילה יובהר, כי חרף כותרת הבקשה להפטר מותנה (שכזכור כונתה "בקשה לאישור הסכם פשרה"), אין מדובר בבקשה להסדר פשרה או הסדר נושים, שכן היא לא הוגשה בהתאם להליך הקבוע בסעיפים 34-33 לפקודת פשיטת הרגל.
...
לטעמי, לא די בכך שהמבקש היה צד פעיל בהליך שעקב אחריו – כפי שקבע בית משפט קמא – כדי להצדיק את המסקנה לפיה המבקש ידע בפועל על ההחלטה, או כדי להעביר אליו את הנטל להוכיח שלא ידע אודות ההחלטה (בש"א 8839/18 כהן נ' המאגר הישראלי לביטוחי רכב ("הפול") (19.12.2018); בע"מ 7708/22 פלונית נ' פלוני, פסקאות 7-5 (15.1.2023)).
לאור כל האמור, אני סבורה כי היה על בית משפט קמא לקבל את הבקשה לביטול ההפטר, ולדון בבקשה למתן הפטר מותנה לגופה לאחר שמיעת הנושים ובכלל זה שמיעת עמדתו של המבקש.
קביעתו הלקונית בשולי החלטתו לפיה "לא שוכנעתי כי נפל פגם בטיבו של ההסכם" לא נומקה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי מרכז בלוד (כב' השופט ע' עאסי) מיום 19.6.2023 בפש"ר 45151-06-16, בה נדחתה בקשת המבקש לביטול הליך פשיטת הרגל בו מצוי המשיב 1 ולביטול ההפטר המותנה שניתן לו. המשיב 1 (להלן: החייב) מצוי משנת 2016 בהליך פשיטת רגל שניפתח לבקשתו.
בהחלטתו, ציין בית המשפט כי כבר ביום 4.7.2022 אושרה תכנית פרעון למתן הפטר מותנה, שהתייחסה גם לחובות מסוימים שיצר החייב במהלך ההליך, וזאת לצורך ריפוי חוסר תום לבו של החייב בהקשר זה. כן צוין כי החייב עמד בהסדר שנקבע ושילם את הסכומים שנקבעו בו. עוד הוסיף בית המשפט כי המבקש והנאמן לא הכחישו כי המבקש ידע על הליך פשיטת הרגל ועל ההסדר אליו הגיע החייב עם צדדי ג' עוד בטרם אישורו, וחרף זאת לא הצטרף אליו.
לעניין זה, טוען המבקש כי בהתאם לפסיקה, חייב שיצר מחדלים צריך לרפא אותם כתנאי לקבלת הפטר; וכי על אף שהחייב ריפא את מחדליו כלפי נושים אחרים – הוא לא ריפא את מחדליו כלפי המבקש.
...
בשל נימוקים אלה הגיע בית משפט קמא למסקנה כי אין מקום להיענות לבקשתו של המבקש לביטול הליך פשיטת הרגל ולביטול ההפטר המותנה.
מדובר במסקנה סבירה, וודאי לא כזו שנפל בה פגם מהותי כלשהו המצדיק את התערבות ערכאת הערעור בשיקול דעתו הרחב של בית משפט של פשיטת רגל.
בקשת רשות הערעור נדחית אפוא.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בירושלים (כב' השופט מ' כדורי) בפש"ר 49993-06-14 מיום 14.7.2023 בה נדחתה בקשת המבקש לצוו הפטר.
טענות המבקש בבקשתו עתר המבקש כי נורה על ביטול החלטת בית משפט קמא ובהתאם לכך על מתן צו הפטר.
רשות המיסים עמדה על כך כי הטעמים העקריים להחלטת בית משפט קמא עוד בבקשת ההפטר הראשונה היו כי המבקש לא עמד בהסדר התשלומים, צבר חובות פיגורים של מאות אלפי שקלים, נימנע מלהגיש דוחות חודשיים, ולא שיתף פעולה עם הנאמן; וכן, כי נכסיו טרם מומשו במלואם, כך שלקופת הנושים צפויה תועלת ממשית מהמשך ניהול ההליכים בעיניינו.
...
על כל האמור יש להוסיף כי אינני סבורה שיש בהימשכות ההליכים כדי לשנות מהמסקנה אליה הגעתי.
לאור כל האמור, אינני סבורה כי המבקש הוכיח שיש מקום להתערב בהחלטת בית משפט קמא שלא להיעתר בעת הזו לבקשה למתן הפטר.
יתכן – ואין מקום לקבוע מסמרות ביחס לכך, כי שינוי משמעותי בנסיבות (למשל – מימוש דירת המגורים; או בנסיבות מסוימות - הימשכות ההליכים זמן רב מבלי שהליך מימוש דירת המגורים יתקדם; וכן קיום קפדני של המבקש את החובות המוטלות עליו במסגרת הליך פשיטת הרגל), עשוי להביא בעתיד להחלטה שונה בהקשר זה. סוף דבר: בקשת רשות הערעור נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 786/24 לפני: כבוד השופטת ר' רונן המבקש: עו"ד ציון גבאי נ ג ד המשיבים: 1. כונס נכסים הרישמי 2. עו"ד דורון ערוסי 3. בנק ירושלים בע"מ 4. ליאורית גולן 5. ציפורה סוויסה בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי מרכז-לוד מיום 27.12.2023 בפש"ר 31564-09-16, שניתנה על ידי כב' השופטת ע' וינברג-נוטוביץ בשם המבקש: בעצמו בשם המשיב 2: בעצמו בשם המשיב 3: עו"ד רפאל קויתי בשם המשיבות 5-4: עו"ד נצחון גואטה ][]החלטה
כעולה מבקשת רשות העירעור, למבקש חוב על סך של כ-830,000 לבנק בגינו רשומה משכנתא לטובת הבנק ובשלו מנהל הבנק, כנושה מובטח, הליך הוצאה לפועל למימוש המשכנתא.
לאחר שניתן צו לפינוי הנכס, פנה המבקש לבנק והגיע עמו להסכמות לפיהן יידחה מועד הפינוי בין היתר בכפוף לכך שהמבקש יגיע להסדר נושים בהליך פשיטת הרגל המתנהל בבית משפט קמא.
בשים לב לכל האמור, ובפרט לכך שהסכום של 100,000 ₪ אותו נקבע כי על המבקש להפקיד בקופת בית המשפט לצורך עיכוב הליכי הפינוי, הוא סכום הנמוך משמעותית - הן מגובה החוב לנושה המובטח, והן מגובה הסכום אותו הציע המבקש עצמו לשלם לטובת תיק הכנוס וקבלת הפטר – אני סבורה כי יש להותירו על כנו.
ככל שהמבקש לא יעשה כן – יבוטל עיכוב הבצוע וניתן יהא להמשיך בהליכי הפינוי של המבקש מהנכס.
...
המשיב 2, המנהל המיוחד לנכסי המבקש, טען כי יש לדחות את הבקשה.
המשיבות 5-4 טענו כי אם אין ביכולתו של המבקש לשלם סכום של 100,000 ₪, אין לאפשר לו ליהנות מעיכוב הליכי הפינוי שמלכתחילה ננקטו לצורך גביית חוב מובטח שנכון לשנת 2022 עמד על סך של 830,000 ₪.
לאחר שעיינתי בהחלטה מיום 29.1.2024 פעם נוספת הגעתי לכלל מסקנה כי אין לשנות מהסכום אותו נדרש המבקש להפקיד.
בשים לב לכל האמור, ובפרט לכך שהסכום של 100,000 ₪ אותו נקבע כי על המבקש להפקיד בקופת בית המשפט לצורך עיכוב הליכי הפינוי, הוא סכום הנמוך משמעותית - הן מגובה החוב לנושה המובטח, והן מגובה הסכום אותו הציע המבקש עצמו לשלם לטובת תיק הכינוס וקבלת הפטר – אני סבורה כי יש להותירו על כנו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו