מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת רשות ערעור על אי הכללת נושים בחלוקת דיבידנד

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 1660/18 רע"א 1843/18 לפני: כבוד השופטת י' וילנר המבקשת ברע"א 1660/18: ארנסט אנד יאנג ישראל בע"מ המבקשים ברע"א 1843/18: 1. אילן בן דב 2. יואב בירן 3. רגינה אונגר 4. שלום זינגר 5. ד"ר אריה עובדיה 6. יחיאל פינגולד 7. יהל שחר 8. גלית אלקלעי דוד נ ג ד המשיבה ברע"א 1660/18: 1. סקיילקס קורפוריישן בע"מ המשיבים הפורמליים ברע"א 1660/18 והמבקשים ברע"א 1843/18: 2. אילן בן דב 3. יואב ביר 4. שלום זינגר 5. ד"ר אריה עובדיה 6. יחיאל פינגולד 7. יהל שחר 8. גלית אלקלעי דוד 9. כלל חברה לביטוח בע"מ המשיבים ברע"א 1843/18: 1. סקיילקס קורפוריישן בע"מ, באמצעות עו"ד אופיר נאור (בעל תפקיד במינוי בית המשפט) 2. ארנסט אנד יאנג ישראל בע"מ 3. כלל חברה לביטוח בע"מ שתי בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו (כב' סגן הנשיא ח' כבוב) בת"א 48631-06-17 מיום 1.2.2018 בשם המבקשת ברע"א 1660/18: עו"ד ירון קוסטליץ; עו"ד יואב סגל; עו"ד אביעד שאולזון בשם המשיבים הפורמליים ברע"א 1660/18 והמבקשים ברע"א 1843/18: עו"ד ד"ר גיל אוריון; עו"ד עודד רביבו; עו"ד רועי שטינמץ בשם המשיבה ברע"א 1660/18 והמשיבה 1 ברע"א 1843/18: עו"ד אופיר נאור החלטה
התובענה כללה שתי עילות תביעה עיקריות: במסגרת העילה הראשונה נטען כי יו"ר דירקטוריון החברה ובעל השליטה בה, מר אילן בן דב, הדירקטורים שכיהנו בחברה בתקופה הרלוואנטית ומנכ"ל החברה, הם המבקשים ברע"א 1843/18 (להלן ביחד: נושאי המשרה), התרשלו והפרו את חובת הזהירות בשלוש פעולות אישור חלוקות דיבידנד אסורות בהקף כולל של כ-250 מיליון ש"ח. החלוקות אושרו, על-פי הנטען, בימים 7.4.2010, 27.5.2010, ו-27.3.2011.
בהחלטת בית המשפט המחוזי נקבע כי התביעה שהגיש בעל התפקיד בשם החברה ונושיה נגד נושאי המשרה לא היתיישנה, וזאת משני טעמים מצטברים: (1) תקופת ההתיישנות נעצרה בין יום הגשת הבקשה למתן הוראות שהגיש בעל התפקיד לבית המשפט של פירוק ועד למתן ההחלטה בה (2) עילת התובענה נולדה ביום חלוקת הדיבידנד בפועל, ולא ביום ההחלטה על אישור החלוקה.
...
אני סבורה כי יש היגיון רב בהחלטת בית המשפט המחוזי להותיר את ההכרעה העקרונית לשלב בו התשתית העובדתית תפרש בפניו, כך שהשיקולים השונים אשר יובאו בחשבון יהיו נטועים במערכת הנסיבות הקונקרטיות של המקרה הנדון.
לא מצאתי טעם טוב להתערב אף בהחלטתו זו של בית המשפט המחוזי, אשר אף בבסיסה היגיון רב. סיכום בקשת רשות הערעור של EY נדחית.
יוער כי לא נעלמה מעיני בקשת נושאי המשרה להגיב לתשובה לבקשת רשות הערעור, אולם לא ראיתי בנסיבות העניין הצדקה להיעתר לבקשה.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2013 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון רע"א 8404/13 לפני: כבוד השופט י' עמית המבקשים: 1. עו"ד שאול ברגרזון 2. רו"ח אליעזר שפלר 3. עו"ד ורו"ח ד"ר שלמה נס, בתפקידו ככונס נכסים נ ג ד המשיב: כונס הנכסים הרישמי בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי תל אביב בתיק פרק 2308/08 שניתן ביום 20.11.2013 על ידי כבוד השופטת מיכל אגמון-גונן תאריך הישיבה: י"ט בטבת התשע"ד (2.12.2013) בשם המבקשים 2-1: עו"ד אמיר דולב ועו"ד שאול ברגרזון בשם המבקש 3: עו"ד עמית לדרמן ועו"ד יצחק רייס ועו"ד נס בשם המשיב 1: עו"ד איתי הס בשם אשפלסט תעשיות: עו"ד יצחק אבירם ועו"ד שחר בן מאיר בשם פז: עו"ד אייל רוזובסקי ועו"ד מיטל בן בסט בשם עיזבון יוסף חשינסקי ובשם רמי אלעד: עו"ד דקל וייזר ][]פסק דין
בנוסף, הסכימה פז כי החלוקה לנושים הרגילים תתבצע "במכה אחת", כך שהנושים הרגילים יקבלו את מלוא הדיבידנד שלהם (כ-70%), ואילו פז תמתין לקבלת מלוא הסכום המגיע לה עד לאחר שהרוכשת אורגד תסיים לשלם את התשלומים החלים עליה על פי ההסכם בינה לבין בעלי התפקיד.
בתמצית שבתמצית, ובהיתחשב בכך שהסכום הכולל לחלוקה הוא כ-16 מיליון ₪, הרי שקריאה זהירה של הסדר הנושים הראשון מעלה כי במסגרת ההסדר הראשון היה מקום לחלוקה שלישית, כך שפז היתה אמורה לקבל כ-9.5 מיליון ₪.
...
מנגד, אילו הוכרעה הוכחת החוב ותביעתה של פז היתה נדחית, אזי פז הייתה מגישה ערעור על דחיית הוכחת החוב (במאמר מוסגר: אין חולק על גובה החוב לפז העומד על כ-13.5 מיליון ₪.
דומני, כי החלטתי זו משקללת ומביאה לידי ביטוי גם שיקול זה. בשולי הדברים, לא למותר לציין כי דווקא הנושים "המתוחכמים" מתוך כלל הנושים הרגילים תמכו בהסדר הנושים השני.
כאמור, לאחר ששמעתי את הצדדים ואת הטענות שכנגד, הגעתי למסקנה כי ראוי לאשר את הסדר הנושים השני, כפי ששופר היום.
מכל מקום, גם פסק דין זה סותם את הגולל על אפשרות זו. סוף דבר כי הסדר הנושים השני מאושר בצורתו המשופרת, כאמור בסעיף 3 לעיל.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו (כב' סגן הנשיא, השופט חגי ברנר) בפר"ק 15656-07-14 (ובפר"ק 18262-09-14, 1695-09-14) מיום 15.2.2020, במסגרתה נקבע כי תניית הפטור שנכללה לטובת המבקשים בהסדר הנושים של המשיבה 1, פקעה זה מכבר ואינה חלה עוד.
בתוך כך, טוען המפרק כי הן בחינת לשונו של הסדר הנושים, הן בחינת אומד דעתם הסובייקטיבי של הצדדים והן בחינת התכלית האובייקטיבית של ההסדר – מובילות כולן למסקנה כי לצורך הפעלתו של מנגנון ההפחתה הקבוע בסעיף 2.7.5, הרכישה העצמית של אג"ח ג' צריכה להעשות על ידי החברה עצמה, ולא על ידי חברת הבת.
לא זו אף זו, לטענת המפרק החוב בגין אג"ח ג' המוחזקות על ידי חברת הבת כלל לא נוטרל – כך למשל, נכלל חוב זה בתביעת החוב שהוגשה על ידי הנאמן של מחזיקי אג"ח ג', ואף הוכר בהכרעת החוב שנתן המפרק, וכן נכלל בבקשות לחלוקת דיבידנד לנושים שהגיש המפרק.
משהוצג קושי זה למבקשים, השיבו הם בדיון שהתקיים לפניי, ובהשלמת הטיעון בכתב, בארבעה: ראשית, שהטענה האמורה לא נידונה בבית המשפט קמא; שנית, שעיסקת רז גל הייתה בזמן אמת לטובת החברה ונושיה; שלישית, שעניינו של התנאי המפסיק בתשלום הכולל ששולם למחזיקי אג"ח ג', ולא באופן חלוקתו ביניהם; ו-רביעית, שזוהי פרשנות החורגת מלשונו הברורה של סעיף 2.7.5.
...
הצדדים להליך זה פרסו יריעת מחלוקת רחבה למדי, אך סבורני כי דרך קצרה ופשוטה יחסית מוליכה למסקנתי, ולהלן יוצגו הטעמים שביסודה.
מכאן שגם בהתבוננות מהותית-כלכלית, המניחה שהרכישה של אג"ח רז גל בוצעה בעקיפין על ידי החברה, לא ניתן לראות כיצד עסקת רז גל מביאה להגשמת התכלית שעמדה לפי קביעת בית המשפט קמא, המקובלת עלי, ביסוד קביעת התנאי המפסיק – הבטחת התשלום הראשון לכלל מחזיקי אג"ח ג'.
סיכומו של דבר – לאור מכלול השיקולים האמור סברתי כי הגם שדין בקשת רשות הערעור להיות נידונה כערעור, דין הערעור להידחות.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו מיום 16.12.2020, בפש"ר 39734-12-13 (השופטת א' לושי-עבודי), שבמסגרתה נקבע כי המבקשים לא יכללו בחלוקת דיבידנד הביניים לנושים בדין רגיל.
...
בית המשפט המחוזי נדרש אך להבהיר ולנמק את החלטתו במישור זה; אפשר שלאחר נימוק יתברר כי אכן לא ניתן ללכת בדרך חלופית, ואין מנוס מחלוקה לנושים הרגילים בלבד.
אשר על כן, הערעור מתקבל, במובן הצר, כאמור לעיל.
אני נעתר לבקשה: הבקשה, ככל שהיא נוגעת למבקש 2 – נמחקת בזאת.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

נגד קול הוגשו שמונה תביעות חוב מטעם שישה נושים מוסדיים (להלן: הנושים), כאשר הסך הכולל של תביעות אלו, כפי שאושר על ידי הנאמן קידר, עמד על 2,046,587 ש"ח (להלן: סך החוב).
יצוין כי הקף קופת הכנוס, וכפועל יוצא גם הדיבידנד ששולם לנושים, עמד על אחוזים בודדים בלבד מתוך סך החוב.
הנאמן הנדל טען כי בהתאם לפסיקתו של בית המשפט העליון, כאשר עניינה של תביעה הוא הקף מסת הנכסים העומדים לחלוקה, כבעניינו, יש להעדיף בירור של התביעה בדרך של בקשה למתן הוראות בתיק פשיטת הרגל.
לחלופין, טוען הנאמן הנדל כי החלטת בית המשפט קמא היא פסק דין, ולא החלטת ביניים, ומשכך קמה לו זכות ערעור על החלטה זו. לחלופי חלופין, הנאמן הנדל טוען כי אף אם יקבע שלא קיימת לו זכות ערעור על החלטת בית המשפט קמא, הרי שבנסיבות העניין יש מקום להעניק לו רשות לערער לבית משפט זה. לגופו של עניין, הנאמן הנדל חוזר במסגרת בקשת רשות העירעור על מרבית טענותיו בבקשה להעברת הדיון.
בקשה זו עודנה תלויה ועומדת, ובהתאם להחלטת בית המשפט, לאחר ששאלת הזכויות בדירה תוכרע על ידי בית המשפט לעינייני מישפחה, ימשיך הדיון בבקשה לביטול צו ההפטר, והצדדים, ובכלל זאת הנאמן והנושים, יוכלו להשמיע את טענותיהם בעיניין זה לפניו.
...
בנוסף, לגישת הנאמן הנדל גם שיקולי יעילות דיונית מובילים למסקנה כי יש להורות על העברת הדיון לבית המשפט של פש"ר, שכן ההכרעה בשאלת זכויותיו של קול בדירה ישפיעו על שאלת ביטול ההפטר, וכיוון שזו האחרונה נמצאת בסמכותו הבלעדית של בית המשפט של פש"ר, ראוי לרכז את בירור המחלוקת תחת אחסניה אחת – היא בית המשפט של פש"ר. עוד ציין הנאמן הנדל כי קול אינו מתנגד להעברת הדיון.
לאחר שעיינתי בבקשת רשות הערעור על נספחיה, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להידחות, ללא צורך בתגובות.
בקשת רשות הערעור נדחית איפוא.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו