המבקש, ע.מ (להלן: "המבקש"), הגיש בקשת רשות ערעור על החלטתו של בית המשפט השלום בת"א-יפו (כב' השופטת מיה רויזמן-אלדור), בת"א 14101-11-20 מיום 9.6.22, שבה קיבל בית משפט קמא את בקשת המשיבה, הפול – המאגר הישראלי לביטוחי רכב (להלן: "המשיבה"), להביא ראיות לסתור את קביעת המוסד לביטוח לאומי (להלן: "המל"ל") בעיניינו, בתחום הנפשי.
בית משפט קמא, לאחר שעיין בטענות הצדדים, מצא לקבל את הבקשה להבאת ראיות לסתור והורה על מינוי מומחה בתחום הנפשי.
עמד בפניהן מלוא תיקו הרפואי של המבקש בעבר, לרבות תיק בריאות הנפש בקופת החולים ואישור סעיפי ליקוי מצה"ל. על אף האמור, הועדות הרפואיות של המל"ל סברו כי אין בעברו הנפשי של המבקש כדי להשפיע על קביעת הנכות אותה ייחסו לתאונה.
שגה בית משפט קמא כאשר השים עצמו כערכאת ערעור על קביעת המל"ל והניח את שיקול דעתו מעל לשיקול דעתן של הועדות הרפואיות במל"ל.
טענות המשיבה
החלטת בית משפט קמא מבוססת ומנומקת ואין מקום להתערב בה.
החלטת בית משפט קמא ניתנה לאחר שבית משפט קמא עיין בטיעוני הצדדים, בתיקים הרפואיים ובתיקו המלא של המבקש במל"ל, כולל כל המסמכים הרפואיים שעמדו בפני הועדות הרפואיות של המל"ל.
משהתקבלה החלטה בבקשה להביא ראיות לסתור את קביעת המל"ל, ערעור על ההחלטה, יינתן במקרים מיוחדים ובנסיבות יוצאות דופן.
המשיבה לא טענה כי המבקש הסתיר מהמל"ל את עברו הנפשי, אלא טענה כי המבקש לא חשף בפני הועדה את מלוא הפרטים ביחס לעברו הנפשי וכי לא עמד בפני הועדה תעוד מספיק ביחס לאותו עבר נפשי.
...
לסיכום קבע בית משפט קמא כי: "בנסיבות אלו, הגם שעברו הרפואי של התובע היה ידוע לוועדה הרפואית (ובתוך כך העובדה כי אובחן כפוסט-טראומתי והעובדה שנטל ציפרלקס מזה שנים), לא שוכנעתי כי הוועדה הרפואית של המל"ל הייתה מודעת לעובדה שהתובע היה מטופל באופן פרטי ושוטף (בניגוד למצג שהוצג לוועדה ושעל בסיסו ניתנה החלטתה) ושגם סבל מהתקפי פניקה לאחר אבחון הפוסט-טראומה בעברו ולפני התאונה משוא דיוננו.
דיון
לאחר שעיינתי בבקשה ובנספחיה, בתגובה ובהחלטת בית משפט קמא, מצאתי בסופו של יום לדחותה.
אין בידי לקבל את טענות המבקש כי בית משפט קמא שם את שיקול דעתו מעל לשיקול דעתן של וועדות המל"ל.
קביעת וועדת המל"ל מיום 9.12.19 בה נקבע כי: "הנ"ל דיווח כי "עבר פיגוע קשה" אך לא היה בטיפול במעקב פסיכיאטרי.
סוף דבר
הבקשה נדחית.