בקשה למתן רשות לערור על החלטת בית המשפט המחוזי בירושלים, מיום 30.12.2021, בעמ"ת 63710-12-21 (השופטת ח' מאק-קלמנוביץ), שבה היתקבל ערר שהגישה המשיבה על החלטת בית משפט השלום בירושלים, מיום 28.12.2021, במ"ת 19928-10-21 (השופט ב' אלעזר), ונקבע כי המבקש יוותר במעצר עד תום ההליכים.
עוד נקבע באותה החלטה, כי "אין מחלוקת כי העבירות המיוחסות [למחמד] מקימות עילת מעצר של מסוכנות, וככלל יש להורות על מעצר עד לתום ההליכים בעבירות מסוג זה. על כן, לעת הזו, אין מקום להעתר לבקשת [מחמד] לשחרורו לחלופת מעצר. עם זאת, [מחמד], צעיר, נעדר עבר פלילי כך שיש לקבל הערכת מסוכנות בטרם הכרעה סופית בדבר מעצרו או שיחרורו". מחמד הופנה איפוא לקבלת תסקיר מעצר בעיניינו, טרם מתן החלטה סופית.
נקבע, כי "במקרה זה, העבירות המתוארות בכתב האישום מטילות ספק מסוים לגבי העובדה שמדובר בעיניין חד פעמי. [למחמד] מיוחסת החזקה של אקדח חצי אוטומאטי, מחסנית אחת שנמצאה בתוך האקדח הטעון, שתי מחסניות תואמות נוספות שכל אחת מהן מכילה כדורים, שתי קתות של רובה, שני נרתיקי אקדח ואביזרים נוספים. בנוסף, נימצאו אצל [מחמד] סמים מסוכנים משלושה סוגים, קנביס, קוקאין וכדורי MDMA בכמויות לא מבוטלות. העובדה שמדובר במספר סוגי נשק ומספר סוגי סמים וכן השילוב שבין הנשק לבין הסמים, מקשים לראות את [מחמד] כאדם נורמאטיבי לחלוטין ומצביעים על מעורבות עמוקה יותר. אין צורך לחזור ולהזכיר את הפסיקה הקיימת מזה שנים בדבר הצורך להלחם בעבירות הנשק ולהגן על הציבור מפני המשתמשים בנשק, והדברים יפים במיוחד בתקופה האחרונה, לאור ריבוי מעשי האלימות המבוצעים, תוך שימוש בנשק ומביאים לתוצאות קשות. קיימת איפוא מסוכנות רבה בעבירות הנשק ולא שוכנעתי שניתן להפיגה בדרך אחרת". נוכח האמור, נקבע כי דין הערר – להיתקבל, וכי מחמד יוותר במעצר מאחורי סורג ובריח, עד תום ההליכים.
...
מחמד טוען, בין היתר, כי יש ליתן לו רשות ערר "כמוצא אחרון, משיקולי צדק, ומניעת עיוות דין". עוד נטען, כי החלטת בית המשפט המחוזי אינה מנומקת כל צורכה, "ואף פוסחת על שיקולים רלבנטיים וחשובים".
לאחר שעיינתי בבקשה למתן הרשות לערור, ושקלתי את נימוקיה בכובד ראש, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה – להידחות.
בית המשפט המחוזי אמנם הגיע למסקנה שונה מזו שאליה הגיע בית משפט השלום, אך בדבר זה, כשלעצמו, אין כדי להצדיק דיון 'בגלגול שלישי' (בש"פ 8481/12 מרואן נ' מדינת ישראל, פסקה 11 (26.11.2012)).
אשר על כן, בקשת הרשות לערור נדחית בזאת.