הנתבעים טוענים שיש מקום ליתן להם רשות להיתגונן מפני תביעת הפינוי על סמך עובדות נטענות אלה.
לאחר שדיון בבקשת הרשות להיתגונן נדחה פעמיים מטעמים הקשורים בבא כוח הנתבעים, ופעם שלישית עקב הסגר, ביום 26.5.2020 עתרו הצדדים במשותף לדחיית הדיון בפעם הרביעית לנוכח הסכמה דיונית שאליה הגיעו ולפיה תנתן לנתבעים רשות להיתגונן כנגד הפקדה בסך של 10,000 ש"ח להבטחת הוצאות ההליך.
בית המשפט לא נעתר לבקשה, ובדיון למחרת היום הושגה הסכמה שלפיה תנתן רשות להיתגונן כפוף להפקדה כאמור, אך ההליכים יעוכבו עד לפסק דין בתובענה שהנתבעים הגישו לבית המשפט המחוזי.
אם לא תחדש אותו בתוך מועד זה, התובענה הכספית תיחשב כמחוקה, ויהא על התובעת להגיש תובענה כספית חדשה בעילה זו.
הנתבעים יישאו בשכר טירחת בא כוח התובעת בגין פסק הדין החלקי בסך של 8,000 ש"ח. המדובר בסכום מתון שמביא בחשבון שההתדיינות עצמה טרם באה אל קיצה והיא תמשיך להתנהל בבית המשפט המחוזי.
...
לכך יש להוסיף כי בית המשפט המחוזי קבע:
"מקובלת עלי טענת המשיבים [התובעת בתביעה זו ורומן – ט' ח'] כי אין מקום לתת יד להימשכות ההליכים, כתוצאה מהתנהלותם של המבקשים [הנתבעים בתביעה זו – ט' ח'], כאשר כל עוד נמשכים ההליכים בתובענה מעוכב בירורה של התביעה לפינויים מהדירה. כך, הרי שחרף העובדה כי כבר בהחלטה מיום 30.8.2020 נקבע כי ככל שחפצים המבקשים כי בפני בית המשפט תעמוד חוות דעת גרפולוגית, עליהם לצרף חוות דעת מטעמם, עד היום לא עשו כן, ובכך מנעו את המשך בירורה של התובענה. כאמור, לכך אין לתת יד" (פסקה 40 להחלטת בית המשפט המחוזי מיום 3.3.2021 (השופטת מ' עמית-אניסמן)).
למסקנה זו, בכל הכבוד, אני שותף.
סוף דבר
בחלוף המועד להפקיד את הסכום כאמור בהחלטה מיום 15.7.2021, ובהיעדר הפקדה חרף אורכות והזדמנויות שניתנו, יש להיעתר לבקשת התובעת ליתן פסק דין לפינוי נגד הנתבעים, וכך אני מורה.