זוהי בקשת רשות להיתגונן כנגד תביעה כספית שהוגשה בסדר הדין המקוצר.
המבקש חתם, ביום 19.5.2019, על כתב ערבות מתמדת ללא הגבלה בסכום לכל התחייבויותיה של המבקשת למשיבה (הצדדים במחלוקת בנוגע לשינוי בכתב הערבות אך לא על עצם החתימה).
"
המבקשת מודה בחוב מפורשות בבקשת הרשות להיתגונן ובתצהיר, וטוענת – בעלמא – כי יש לקזז מסך החוב אשם תורם ו/או נזקים שנגרמו לה בשל היתנהלות המשיבה.
כעולה מעדותו של המבקש, ערב ל- 3 המחאות ולהזמנת סחורה בסך של 38,255 ₪, כשמסכום זה יש לקזז את הסכום של 83,383 ₪, דהיינו – כדבריו של המבקש הסכים לגובה החוב ("האם אני מסכים כי חובה של המבקשת 1 עומד על 175,295 ₪, אני משיב, כן", עמ' 1 שורות 21-20) והסכים לכך שערב לחוב זה ("על פי המשפט הזה בלבד מחוץ להקשרו ערבתי לשיקים לעתיד שלא כובדו. מכיוון שהשיק הראשון כובד ברובו אז אני ערב לסכום שעליו דיברנו. אני ערב רק לשיקים והשיק הראשון שהוצג בלי שום צורך אין שום בעיה איתו שולם", עמ' 2 לפרוטוקול, שורות 5-3 וכן "כלומר לשיטתך הערבות שלך חלה גם על החוב הזה נכון? ת. נכון.", עמ' 2 לפרוטוקול, שורות 30-29).
...
דברים מפורטים יותר נפסקו בע"א 579/85 אריאן נ' בנק לאומי לישראל בע"מ, פ"ד מ(2) 765, 767 (1986) כדלהלן:
"מול תביעה בסדר דין מקוצר ניתן לחעלות טענת קיזוז, אולם במה דברים אמורים: טענת הקיזוז חייבת לפרט את הסכום הנתבע במסגרתה ואף להציג במדויק את מערכת הנתונים, אשר עליהם היא מבוססת… יש להעלות טענת קיזוז בצורה מפורטת וברורה, כדרך שמנסחים כתב-תביעה. דרישת קיזוז בעלמא, ועל דרך הסתם, אין בה כדי ליצור תשתית מספקת, שעליה ניתן לבסס תביעת קיזוז, המצדיקה דיון לגופה או הענקת רשות להתגונן."
טענת הקיזוז, לפיכך, נדחית כבר בשלב זה, תוך שלמבקשים נשמרות הטענות להליך משפטי נפרד ככל שימצאו לנכון להגיש.
עם זאת, דין הטענה המשפטית בנוגע להפקעת הערבות מכוח השינוי להידחות כבר בשלב זה.
המבקש אישר בעדותו כי בהיבט המהותי ערב להמחאות ולהזמנות עתידיות של סחורה.
נוכח כלל האמור, המבקשים לא מציגים הגנה מפני סך זה, ובהתאם ניתן בזאת פסק דין חלקי כנגד הנתבעים ביחס לסכום זה.
המבקשים ישלמו למשיבה, על כן, את הסך של 175,209 ₪ כשהסכום נושא ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל.