5.16.4 הזכיין מסכים ומאשר עוד, כי לשם הבטחת זכויות החברה, לרבות אלה שבמסגרת סעיף זה, ייחשב הוא כמסכים, מראש, להוצאת צו שפוטי, ובכלל זה צו מניעה, המונע ממנו מלהתחרות בחברה על-ידי פתיחת חומוסיה במושכר, ובכלל זה לפתוח, בין בעצמו ובין באמצעות אחר, עסק מתחרה, לא כל שכן להפעילו.
תניית אי-התחרות מנוסחת כאמור לעיל באופן רחב; נכללה בה הוראה בדבר תשלום פיצוי מוסכם במקרה של הפרתה (מבלי שיש בכך כדי לגרוע מסעדים אחרים העומדים לרשות המבקשת); נכללה בה הוראה שלפיה המשיבה מסכימה מראש למתן צו מניעה שפוטי לאכיפתה; ונקבע בה כי היא תחול גם במקרה של ביטול או סיום ההסכם.
ברם, משנמצא כי יש למנוע כבר בשלב הדיוני הנוכחי את הפרת תניית אי התחרות, אין חפיפה מלאה לסעדים העקריים שהתבקשו בתביעה, שבמסגרתם התבקש בית המשפט לאכוף, למעשה, על המשיבה את המשך שתוף הפעולה העיסקי בין הצדדים ולכל הפחות את הפעלת מנגנון הסיום הקבוע בסעיף 22 להסכם (אשר אף הוא כרוך בדרגה כזו או אחרת בשיתוף פעולה עסקי בין הצדדים, בקשר עם הליך ההפרדות).
תוצאת הדברים היא כדלקמן: ניתן בזאת צו מניעה זמני האוסר על המשיבה או מי מטעמה, במישרין או בעקיפין, להיות שותף, לעבוד, לייעץ, להפעיל, לפרסם, להיות בעל זכות או אינטרס מכל סוג שהוא וכיו"ב, במישרין או בעקיפין, בין בתמורה ובין שלא בתמורה במסעדה ו/או דוכן דומה ושאו זהה לקונספט של החברה ו/או כזכיין של רשת מתחרה, וזאת בין אם בנכס מושא ההליך ובין אם בנכס אחר, וזאת למשך 6 חודשים ממועד ביטול ההסכם, ביום 14.2.2024.
...
אשר לשיקול שעניינו מאזן הנוחות:
אני סבור, לעניין זה, כי מאזן הנוחות נוטה בנסיבות העניין לטובת המבקשת.
אני סבור, כי אי מתן סעד זה כסעד זמני יפגע במבקשת וירוקן למעשה מתוכן את תניית אי התחרות לגביה הוסכם כי הינה התחייבות יסודית בהסכם (ראו סעיף 5.16.6 להסכם).
ברם, בסופו של דבר השתכנעתי כי הנזקים אינם רק כספיים גרידא וכי יש חשש לכאורי ממשי מבחינת המבקשת להמשך פעילותה כרשת מסעדות, מקום בו יתאפשר למשיבה להתחרות בה, חרף תניית אי-התחרות.