מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת צו מניעה ואיסור דיספוזיציה בכספי שכר טרחת כונס נכסים

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לפני בקשת המבקשת לצוו מניעה ואיסור דיספוזיציה בכספי שכר טירחת כונס הנכסים שמונה בתיק הוצאה לפועל 01-99708-07-3 (להלן: "תיק ההוצל"פ") המתנהל נגד המשיב 13- החייב- למכירת חלקו של החייב בנכס מקרקעין הידוע כגוש 6355 חלקה 155, הנמצא ברחוב צ'לנוב 12 בפתח תקווה (להלן: "המיגרש").
...
בהקשר זה, התעלמה המבקשת לחלוטין מהנזק העלול להיגרם עקב כך ליתר המשיבים - הזוכים בתיק ההוצל"פ. אני מקבלת את טענת כונס הנכסים כי הבקשה אינה מגלה עילה; המבקשת טוענת לשותפות ספציפית במגרש.
אני מקבלת את טענת כונס הנכסים כי מדובר במעשה עשוי וכי הבקשה הוגשה בשיהוי; רשם ההוצל"פ פסק לכונס את שכרו ביום 23.8.20 לאחר שדחה את בקשת החייב להורות על תשלום שכר הכונס מחלקו בלבד.
בהעדר טענה לעניין סיכויי התביעה, בהעדר טענה לעניין מאזן הנוחות וביחס לאפשרות לקבל את כספי המכר מהנושים אם בסופו של יום תתקבל תביעת המבקשת, לנוכח החובה להשתתף גם בהוצאות המימוש במקרה כזה, ובשים לב לכך שמדובר במעשה עשוי ובשיהוי, אני דוחה את הבקשה.

בהליך רשות ערעור על החלטת ראש הוצל"פ (רע"צ) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תשלום החוב לא בוצע במועדו ועל כן ביום 10.07.13 חויבו המבקשות בשכר טירחה ב' בסך של 49,490 ₪.
ביום 28.04.13 הגישה חברת א. לוי תביעה בת.א. 4042-04-13 בבית המשפט המחוזי בת"א, וכן עם התביעה הגישה בקשה לצוו מניעה לאיסור דיספוזיציה בזכויות החכירה ובכספי השכירות המשולמים משוכרי המקרקעין.
גם טענה זו קשה לקבל לאחר שנראה כי בשנת 2013 בין מועד פתיחת התיק ועד למועד ההסכם בדבר מינוי כונסי הנכסים, עמד לידי המבקשות פרק זמן של כשלושה חודשים בו לא העבירו כל תשלום לידי המשיב, ועל כן אל להן לטעון כי נילקחה מהן היכולת לשלם, בעת שיכולת זו הייתה, לא שילמו ולא הקטינו את הנזק הכספי.
...
על כן לעניין שכ"ט ב' נדחית בקשתן של המבקשות, ושכ"ט יעמוד על כנו.
סיכום לאור כל האמור לעיל בקשת רשות הערעור נדחית.
המבקשות תשלמנה למשיב הוצאות הערעור בסך של 5,000 ₪.

בהליך המרצת פתיחה בוררות (הפ"ב) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בקשה למתן צו מניעה זמני שיאסור עשיית דיספוזיציה בכספים, אשר התקבלו כתוצאה ממימושה של משכנתא, הרשומה על המקרקעין הידועים כגוש 30007, חלקה 31, תת חלקה 14 (בנכוי שכר טירחת בעלי תפקיד), ואשר יורה על הותרת הכספים בידי הכונס הרישמי עד להכרעה בהמרצת הפתיחה הנוכחית.
מה גם שהמשיב 1 לא הצביע על נזק של ממש שייגרם לו, כתוצאה מהמשך החזקת הכספים בידי הכונס הרישמי: כל שנטען בתצהירו של המשיב 1 ביחס למאזן הנוחות הוא כי הוא אדם אמיד ובעל נכסים בישראל, כאשר המשיב 1 לא התייצב להחקר על תצהירו.
...
במילים אחרות: משהוכיחה המבקשת, במידה הנדרשת בשלב זה של ההליך ומבלי לקבוע מסמרות, כי מעמדו של המשיב 1 ביחס לכספי תמורת הדירה הוא מורכב וטעון בירור, הרי האיזון הראוי בין טענות המבקשת, לפיהן למשיב 1 אין זכויות בכספים, לבין טענות המשיב 1 לפיהן למבקשת אין זכויות בכספים, מוביל לכלל מסקנה כי לעת הזו, ועד שלא תתבררנה המחלוקות בין הצדדים, ראוי שכספי התמורה של הדירה יישארו בידי הכונס הרשמי, שהוא צד שלישי ניטרלי ונטול פניות.
בנסיבות אלו, ומשהסטטוס-קוו בענייננו, במשך עת ארוכה, הוא שכספי תמורת הדירה מוחזקים בידי צד שלישי נאמן, אזי המסקנה המתבקשת היא שמן הנכון הוא כי עד לסיום בירורה של המרצת הפתיחה ימשיכו כספי התמורה להיות מוחזקים בידי הכונס הרשמי.
מטעמים אלו, אני נעתרת לבקשה לסעד זמני, ומחליטה להותיר על כנו את צו המניעה הארעי, שניתן על ידי במעמד צד אחד עם הגשת הבקשה, כך שכספי התמורה של הדירה ימשיכו להיות מוחזקים בידי הכונס הרשמי, בהתאם למבוקש בבקשה, עד למתן פסק-דין בהמרצת הפתיחה הנוכחית (הצו הארעי ניתן בכפוף להתחייבות עצמית והפקדת ערבות צד ג' בסך 20,000 ₪, שהופקדו ושימשיכו לעמוד על כנם).

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

תיק זה ניפתח על יסוד בקשת הנושים למתן צו כנוס לנכסי החייב ולהכרזת פשיטת רגל, לאחר שהחייב לא מילא אחר הדרישות שבהתראת פשיטת רגל שהומצאה לו. חובו של החייב לנושים מבוסס על פסק דין חלוט שניתן בת"א (שלום י-ם) 1021/06 במסגרת תביעתם של הנושים לתשלום שכר טירחה.
עוד נטען כי הסעד שהתבקש הנו איסור דיספוזיציה בנכסים ובכספים השייכים לחייב, וממילא אין הוא חל על הזכויות בשטח הבנוי - השייכות למבקשת בהתאם לפסק הדין החלוט של בית המשפט לעינייני מישפחה.
צו המניעה ואיסור הדיספוזיציה נידרש על מנת שלא לסכל את מימוש הנכס לטובת קופת הכנוס במקרה שתתקבל הבקשה לביטול העברת הנכס למבקשת.
...
בהחלטה שניתנה ביום 31.3.15 ניתן צו ארעי בלבד עד לדיון בבקשה, דיון אשר בסופו של דבר לא התקיים.
טענות הנושים והנאמנים מביאות למסקנה כי מדובר בבקשה הראויה לבירור.
אשר לתשלומים החודשיים המשולמים בגין הנכס מושא הבקשה לביטול הענקה, מקובלת עליי הצעת הנאמנים לפיה הם יועברו לקופת הכינוס ויוחזקו בנאמנות עד להכרעה בזכויות הצדדים בהם.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

ביום 10.9.2020 הגישה המבקשת בקשה למתן צו מניעה ואיסור דיספוזיציה , שבמסגרתה ביקשה לאסור דיספוזיציה בכספי שכר טירחת כונס הנכסים (מתמורת המכר).
...
בנסיבות שבהן הסכם הממון נחתם לאחר שהחייב הסתבך בחובות, הוכרז כחייב מוגבל באמצעים, ונפתח נגדו תיק איחוד, בשים לב לכך, שההסכם נחתם שנים רבות לאחר נישואי בני הזוג, מבלי שפרץ ביניהם סכסוך כלשהו אשר יכול היה להצדיק את כריתתו, אני מקבלת את טענת המשיבים כי מדובר בהסכם שמטרתו להבריח נכסים מפני הנושים.
סוף דבר המשטר הרכושי החל על המבקשת והחייב הוא המשטר הקבוע בחוק יחסי ממון.
לנוכח כל האמור, אני דוחה את התביעה ומחייבת את המבקשת לשלם למשיבים הוצאות וכן שכר טרחת עורכי דין כדלקמן: לכונס הנכסים ולמשיב 2 יחד סך של 7,500 ₪ למשיב 3 סך של 5,000 ₪ למשיבה 8 סך של 5,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו