כנקודת המוצא של הדיון ישמשו דבריו של כב' הנשיא ברק בע"א 3002/93 בן-צבי נ' סיטין, פ"ד מט(3) 5, 22-21 (1995) (להלן: עניין סיטין) שם נאמר:
"מכוח הלכת שתוף הנכסים מוענקות זכויות לאחד מבני הזוג (בן-זוג א') בנכס אשר נרכש מצד שלישי על-ידי בן הזוג האחר, ואשר לעתים רשום במירשם על שמו (בן-זוג ב'). מטבע הדברים, זכויות אלה של בן-זוג א' עשויות לפגוע בנושה של בן-זוג ב'. על-כן, נושה זה עשוי לבקש להוכיח כי הלכת השתוף כלל אינה חלה ביחסים שבין בני הזוג, ועל-כן מלוא הזכויות בנכס הן של החייב (כלומר, בן-זוג ב'). לדעתי, יש לאפשר לו הוכחה זו. אכן, בסכסוך בין בני הזוג, בינם לבין עצמם, רשאי כל אחד מהם להוכיח כי חזקת השתוף אינה חלה. בדומה, בסכסוך בין נושה לבין בן-זוג א', רשאי הנושה להוכיח כי חזקת השתוף אינה חלה ביחסים שבין בני הזוג. אין שוני מהותי בין הוכחה זו לבין כל הוכחה אחרת, שבה מבקש נושה, הטוען לזכות כלפי החייב בגין נכס פלוני, להוכיח את בעלותו של החייב באותו נכס. כל גישה אחרת תיפגע בזכויות של הנושה. אכן, אם הנושה "נפגע" מהילכת שתוף הנכסים, מן הראוי לאפשר לו להוכיח כי היא אינה חלה בנסיבות העניין.
ואכן, הרוב המוחלט של האסמכתאות אליהן הפנה עסק במקרה שבו בעל חוב קיים הוא שבקש לבחון את הדברים, או שדובר בויכוח במסגרת הליכי פשיטת רגל (ראו בעיניין זה גם אצל דוד מינץ "השותפות הנישואית והערבות ההדדית בין בני זוג בפשיטת רגל – עיון מחדש" דין ודברים ט 105, 159 (תשע"ו)).
אירועים כלכליים חריגים, כגון "חיסול" נכסיו של אחד מבני הזוג, פעולה כלכלית חריגה תוך הפרת חובת האמון כלפי בן הזוג השני או כניסתו של בן זוג להליכי פשיטת רגל, עשויים גם הם להוות "מועד קריטי". על "המועד הקריטי" להיקבע ממקרה למקרה, לפי נסיבות העניין, ואין באמור אלא משום הדגמת מצבים אפשריים של "מועדים קריטיים". ב"מועד הקריטי" מתגבש השתוף בשאר הנכסים.
...
המשיב טוען כי דין הבקשה להידחות.
דיון
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים נחה דעתי כי דין הבקשה להתקבל.
בית המשפט המחוזי נעתר באותה פרשה לבקשה לסעד זמני, בין היתר לאור הראיות לכאורה שבתיק, בשל מאזן הנוחות והעדר שיקולים שביושר לפסוק אחרת.
התוצאה
לאור האמור לעיל, הבקשה מתקבלת, ואני מוחק את ההליך מחמת היעדר יריבות (מול המבקשת) והיעדר עילה (מול המבקש).