מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת פסילת שופט בתביעה אזרחית בגין הצעת פשרה

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

נוכח האמור, דחה בית המשפט את בקשת הפסלות וחייב את המערערת בהוצאות המשיב בסך של 5,000 ש"ח. מכאן העירעור שלפניי, בו חוזרת המערערת על טענותיה ומוסיפה כי המותב אכן אמר לשני הצדדים "רצחתם את הילדים שלכם" אך זאת תוך שהוא "מביט אל המערערת", וכן אמר לה פעם נוספת "את רצחת את הילדים שלך". כמו כן טוענת המערערת כי בשיח שהתקיים מחוץ לפרוטוקול הודיע המותב כי בכוונתו לקבל את תביעת המשיב, והיא מצרפת לערעורה בדיקת פוליגראף שביצעה וכן תצהירים מטעם באי-כוחה, לתמיכה בטענותיה בעיניין.
תקנה 173(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 מורה כי בקשה לפסלות שופט תועלה "מיד לאחר שנודע לבעל הדין על עילת הפסלות ולפני כל טענה אחרת". בעניינינו, בתום הדיון היתקיים שיח מחוץ לפרוטוקול, ולמחרת הגישה המערערת סיכומים בכתב וכן היתייחסות להצעת פשרה שהציע המותב, שבה לא העלתה כל טענה בנוגע לעצם קיום השיח מחוץ לפרוטוקול או להתבטאויות בעייתיות כלשהן שנאמרו במהלכו.
...
ההפך הוא הנכון – המערערת פירטה את הצעת בית המשפט כפי הבנתה, ואף הודיעה כי ההצעה מקובלת עליה.
טענה זו אין לה בסיס ודינה להידחות.
אשר על כן, הערעור נדחה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

הטיעון לגבי פסיקת ההוצאות לא הוגש, ובמקומו הוגשה ביום 2.2.2021 הבקשה שלפניי לפסילת השופט.
הצעת הפשרה כוונה הן לגבי התביעה, הן לגבי התביעה שכנגד, וכאמור בוססה על שיקוף לכאורי של סכויים וסיכונים לכל צד – וככזו אין בה כדי לבסס עילת פסלות (עיינו, למשל, ע"א 8893/17 נסראללה נ' אלדין, פיסקה 5 (‏22.11.2017)).
לזאת יש להוסיף, כי על בעל דין להעלות את טענת הפסלות, "...מיד לאחר שנודע לבעל הדין על עילת הפסלות..." (תקנה 173(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018; וראו גם, תקנה 471ב לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד-1984).
...
דין בקשת הפסלות להידחות.
אשר על כן, הבקשה נדחית.
בשל הטרחה שבהגשת התשובה לבקשה, התובע ישלם לנתבע הוצאות משפט בסך 2,000 ש"ח. זכות ערעור כדין.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

על פי תקנה 471 ב', לתקנות סדר הדין האזרחי , ותקנה 121 ו-122 לתקנות בית הדין לעבודה( סדרי דין ) תשנ"ב-1991 מועד העלאת טענת פסלות הוא: 112"א.(א)בקשה ששופט, רשם או נציג ציבור יפסול עצמו מלישב בדין לפי סעיף 39א לחוק (להלן – טענת פסלות), וערעור על החלטה בבקשה כאמור או בבקשה להיתר ייצוג לפי אותו סעיף, לא יוגשו אלא בהתאם להוראות פרק זה, על אף כל הוראה אחרת בענין הגשת בקשות או ערעורים בתקנות אלה.
112ב.בתחילת הדיון בתובענה או בעירעור, ולפני כל טענה אחרת, רשאי בעל דין לטעון טענת פסלות; לא היה באפשרותו לטעון אותה טענה בשלב האמור, רשאי הוא לטענה לאחר מכן, ובילבד שיעשה זאת מיד לאחר שנודעה לו עילת הפסלות.
בית הדין רשאי להציע פשרה בתחילת דיון, במקרה זה אף בירר עם ב"כ המבקשת אם מעוניין להאזין לפשרה בטרם פירט.
...
סוף דבר בנסיבות אלה מצאתי כי אין כל בסיס לבקשת הפסלות כפי שפורט לעיל.
סוף דבר לאחר ששקלתי בכובד ראש, את הבקשה, ואת התגובה, ולאחר שבחנתי עצמי ברצינות הראויה לנושא מהותי זה ,בהתייחס להחלטות בית הדין לרבות הסעד הארעי וההחלטה המשפטית בעניין המסמכים , מצאתי כי התנהלות בית הדין עומדת במבחני הפסיקה בהיותה עניינית, משפטית ובהתאם לחוק ולפסיקה.
הבקשה נדחית .

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

המסגרת המשפטית - בקשה לפסלות שופט נקבע, לא אחת, כי עמדת בית המשפט בדבר סכויי ההליך, הצעת פשרה על יסוד כתבי הטענות, ואף הצעת בית המשפט לצד לחזור בו מהתביעה גופה, כל אלה, הם חלק בלתי נפרד ולעיתים אף הכרחי מעבודת השיפוט וכי בשלב מקדמי של ההליך רשאי בית המשפט, ולעתים אף מחויב, להביע עמדה לכאורית ביחס לסיכונים ולסכויים שעומדים בפני בעלי הדין, ואין בעובדה זו בכדי להקים כשלעצמה חשש ממשי למשוא פנים או להעיד על "נעילת" דעתו של המותב (ע"א 2766/22 פלוני נ' פלונית (7.7.2022).
בשלב הדיון בסעד הזמני מחויב בית המשפט לבחון, כמצוות תקנה 95 לתקנות סדר הדין האזרחי תשע"ט 2018 (להלן: "התקנות"), קיומן של "ראיות מספקות לכאורה בקיומה של עילת תביעה", את סוג הסעד המתאים להליך וכן שהוי בהגשת הבקשה.
...
לאור העובדה כי לטענת התובעת מדובר היה בבקשת עיקול, לא התקיים דיון בבקשה גופה ובתום הדיון ניתנה החלטתי שזו לשונה: "לאור העובדה שהבקשה הוכתרה כבקשה לסעד זמני נערכתי לדיון בבקשה זו. בפתח הדיון הודיע ב"כ התובעת כי למעשה מדובר בבקשה לעיקול זמני וכי התובעת סברה כי הדיון שעתיד להתקיים היום הינו דיון בבקשה לעיקול וזאת בין היתר לאור החלטתי מיום 5.9.23 לפיה ציינתי כי מדובר בבקשה שמתאימה להידון כבקשת עיקול והצעתי לתובעת בנסיבות אלה לשקול האם עומדת היא על בקשתה.
החלטתי מיום 5.9.2023 היא החלטה מקדמית שניתנה לאחר עיון בטענות הבקשה לסעד זמני ובמיוחד נוכח האמירה כי מדובר למעשה בבקשה לעיקול.
ספק בעיני באם התנהלות התובעת אינה עולה לכדי שיהוי, יחד עם זאת, לאור כל האמור לעיל, לא מצאתי צורך לקבוע מסמרות בעניין זה. בהינתן מהותה של הבקשה לא מצאתי לעשות צו להוצאות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על-פי הוראות תקנה 173 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 בקשה לפסלות שופט תוגש "מיד לאחר שנודע לבעל הדין על עילת הפסלות" (ראו גם: ע"א 53/21 פלוני נ' פלוני [פורסם בנבו] (19.1.2021)).
כל שנאמר הוא כי קיים קושי משמעותי בשאלת החבות, ולפיכך מוצע לתובעת לשקול את המשך דרכה, שכן עליה הנטל להוכיח את תביעתה למול קיומה של ראיה חיצונית אודות מהלך הארוע שבמחלוקת.
כך נפסק בע"א 3324/14 גפטר נ' טונדרייך [פורסם בנבו] (8.6.2014): "סמכותו הטבועה של בית המשפט היא לנהל את הדיון ולהציע הצעות, לרבות הצעות פשרה לסיום המחלוקת שלפניו, מתוך רצון לחסוך במשאבים של בעלי הדין ובזמנו של בית המשפט (השוו ע"א 3025/14 נגריית יצחק חסיד ובניו בע"מ נ' בן יעקב ניב [פורסם בנבו] (9.5.2014)). כך אף רשאי בית המשפט להציע לתובע לשקול חזרה מתביעה ולומר לנתבע כי ראוי שישקול הסכמה לקבלתה של התביעה נגדו. ניהול יעיל של הליכים משפטיים על ידי שופט מביא אותו, ולפעמים מחייב אותו, להביע דיעה בזהירות ובמתינות לגבי ההליך התלוי בפניו, לעתים אף בשלב מוקדם של ההליך. ואכן, הלכה פסוקה היא כי ניסיון בית המשפט להביא את בעלי הדין לידי הסכמה שתסיים את ההליך, אינה מצביעה על גיבוש דעתו המוגמרת באותו עניין (למשל, ע"א 1422/14 סרור נ' עריית רמת גן [פורסם בנבו] (24.3.2014); יגאל מרזל דיני פסלות שופט 180-178 (2006)). בית המשפט אף רשאי להצביע על החולשות שבעמדתו של בעל דין אחד, תוך ציון של הנקודות החזקות של הצד האחר. כמו כן, אין מניעה שבית המשפט יתייחס לסיכונים ולסכויים של כל אחד מבעלי הדין...
...
לגופו של עניין, נטען בבקשה מטעם התובעת באופן מנומק כי אין להיעתר לבקשה לדחיית מועד העיון, תוך הפניה לפסיקה, והתבקש כי בית המשפט יורה לנתבעת להעביר את סרטון האירוע לעיונה של התובעת.
סוף דבר סיכומו של דבר, במקרה דנן לא קמה עילת פסלות על בסיס טענה כלפי החלטות דיוניות, או על בסיס הכרות מוקדמת שאינה מקימה חשש למשוא פנים, או על בסיס העלאת הקושי הראייתי במסגרת דיון פשרה.
העובדה שהבקשה הוגשה בדיעבד ורק בעקבות אי שביעות רצון מהחלטות בית המשפט ומעמדתו הראשונית בדיון מעידה אף היא כי דין הטענות להידחות.
נוכח כל האמור לעיל, הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו