מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת עיכוב ביצוע פסק דין בעניין הסכם הלוואה בין אחים

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון ע"א 8088/21 לפני: כבוד השופטת ד' ברק-ארז המבקש: הכונס הרישמי נ ג ד המשיבים: 1. מחזיקי אגרות החוב (פרויקט גלים גלים אשקלון של רוביקון ביזנס גרופ בע"מ (בפרוק) (לפי רשימה) 2. עו"ד ארז חבר, בתוקף תפקידו כמפרק 3. עמרם יעקבויאן ו-274 אח' (ע"פ ייפוי כוח ספציפיים) בקשה לעיכוב ביצוע פסק דינו של בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו (כבוד השופטת א' לושי-עבודי) מיום 28.10.2021 ב-פר"ק 18184-11-15 בשם המבקש: עו"ד חיים זקס בשם המשיב 1: עו"ד עופר שפירא בשם המשיב 2: בעצמו בשם המשיב 3: עו"ד יוסי מנדלבאום, עו"ד נוף שדה ][]החלטה
על-פי הנטען בבקשה זו, חברת רוביקון היתקשרה בהסכם הלוואה עם חברת גלים גלים אשקלון בע"מ (להלן: חברת גלים) לצורך מימון פרויקט גלים.
ביחס לתגמול המיוחד למשקיעים, נקבע כי התשלום יתבצע מתוך יתרת התמורות שתועבר לקופת הפרוק בהתאם להסכם המכר של המקרקעין המשועבדים לאחר תשלום רכיב הסדר הפשרה למחזיקי האג"ח. העירעור והבקשה לעיכוב ביצוע הכונס הרישמי הגיש ערעור על פסק דינו של בית המשפט המחוזי שבגדרו אושר הסדר הפשרה, ובצדו את הבקשה דנן לעיכוב ביצועו של פסק הדין.
מחזיקי האג"ח הודיעו כי הם אינם מתנגדים לעיכוב ביצועו של פסק הדין בכל הנוגע לתשלום למשקיעים, מאחר שממילא תשלום זה אינו צפוי כלל בזמן הקרוב.
...
המשקיעים טוענים אף הם כי דין הערעור להידחות על הסף, מאחר שבעיקרו הוא כולל הרחבת חזית אסורה, וכן משום שלגוף הדברים רכיב התגמול המיוחד שנפסק להם הוא סביר, צודק ומותאם לנסיבות העניין.
בענייננו, אני סבורה כי שיקולי מאזן הנוחות מכריעים את הכף לטובת עיכוב ביצוע של פסק הדין בכללותו, ולו לתקופה קצרה.
בנסיבות אלה אני סבורה כי האפשרות לעכב רק באופן חלקי את פסק הדין מעוררת קושי.
על כן אני מורה כי הדיון בערעור ייקבע עד סוף חודש מרץ 2022, בכפוף לאילוצי היומן ולכל החלטה אחרת של בית משפט זה. סוף דבר: הבקשה לעיכוב ביצוע מתקבלת.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

עם השנים הונפקו מניות נוספות בחברה, חלקם של המבקש והמשיב דולל, ומניות בחברה הוענקו אף לאחרים, ביניהם המשיב 3 (שהמשיב 4 הוא אחיו).
לטענת המבקש, למשיב לא ייגרם כל נזק ממשי אם ביצוע פסק הדין יעוכב לפי שעה עד שבית המשפט יכריע בעירעור, בשים לב לצוו העיקול הרשום לטובת המשיב על הנכס ומש"פרק הזמן בו יוכרע העירעור הנו כאין וכאפס ביחס לפרק הזמן שחלף ממועד הגשת התביעה ועד להיום".
באשר לסכויי העירעור, טוען המבקש כי בפסק הדין נפלו שגיאות מהותיות ויסודיות שלאורן סכויי קבלת העירעור גבוהים ביותר, וודאי שאין לומר שהערעור משולל יסוד.
מדובר בנכס יוקרתי ששוויו מוערך בלמעלה מעשרה מיליון ש"ח. לטענת המשיב העובדה, כי המבקש הוא בעל יכולת כלכלית משמעותית נלמדת מהוצאות נכבדות שהוציא ומוציא לצורך ייצוגו המשפטי; ערובה שהפקיד במסגרת הליך העירעור שהגיש; כמו גם העובדה שמסלק כסדרה את יתרת ההלוואה שנותרה לו לבנק שלטובתו רשומה משכנתא על הנכס.
עיון בדו"ח החוקר מעלה כי החוקר לא ידע לפרט בדו"ח מי הוא אותו אדם שמתגורר בנכס, האם נחתם עמו הסכם שכירות ובמידה וכן לאיזו תקופה.
...
לאחר שעיינתי בתגובת המשיב על נספחיה נחה דעתי, כי לא עלה בידו, בשלב זה, לסתור את גרסת המבקש כי הנכס משמש למגוריו.
סבורני כי בנסיבות אלו, בהנחה שמבקש אכן מתגורר בנכס, לא עלה בידי המשיב לסתור את טענת המבקש לפיה, פינויו מהנכס יכביד עליו ביותר.
סוף דבר הבקשה לעיכוב ביצוע מתקבלת בחלקה, במובן זה שהליך המימוש של הנכס בהוצאה לפועל יעוכב עד להכרעה בערעור.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 17.10.19 נחתם הסכם לפיו הלוותה המבקשת לחייבים סך 400,000 ₪ אותו היה עליהם להשיב בצרוף ריבית עד 20.11.21 (להלן: "ההלוואה").
בין החייבים לוייס נוהל הליך בבית המשפט המחוזי מרכז אשר בסופו ניתן פסק דין שחייב את החייב לשלם לווייס כ-7.2 מיליון ₪.
בית המשפט ציין כי פסק דינו כולל קביעות "[..] לפיהן בני הזוג מלק (החייבים-ד.ס.) הם העומדים מאחורי תביעת IBC שהיא חברת קש ששמשה לבצוע מעשי מירמה כלפי וייס.." בבקשה טענה המבקשת כי החייבים הפרו את התחייבויותיהם כלפיה על פי עסקת רכישת זכויות בדירה וההלוואה.
. וייס טוען כי הבקשה היא חלק מקנוניה שנרקמה בין המבקשת לחייבים שתכליתה סיכול הליכים בהם הוא נוקט לגביית החוב הפסוק לאחר שבית המשפט העליון דחה בקשה לעיכוב ביצוע פסק דינו של בית המשפט המחוזי.
נזכיר בהקשר זה את ההלכה לפיה "דחיית הבקשה לצוו כנוס או עיכוב הליכים בה, יש לה מקום אם שוכנע ביהמ"ש כי קיומו של החוב הנטען לא הוכח ברמה הנדרשת וכי קיימת מחלוקת כנה לגביו" (ע"א 7375/15 כיאל נ' ג'מאל יאסין בע"מ (27.11.16)) במקרה דנא המסקנה בדבר חוסר היכולת לקבוע קיומו של חוב לחייבים כלפי המבקשת וממילא את גובה חוב זה מתחזקת בצבר נתונים שעלו בדיון שהתקיים: (א) היתנהלות המבקשת בעסקת רכישת זכויות בדירה חורגת מהמצופה בעיסקה דומה בנסיבות אחרות.
אם לא די בכך המבקשת אישרה כי בשנת 2019 רשמה מישכון פקטבי על רכבה של החייבת על מנת למנוע להרחיקו מהישג יד נושה ("אחותי אמרה לי שיש בעיה ולכן לבקשתה רשמתי את המישכון. לא הייתה עסקה מאחורי המישכון. זה היה פשוט לעזור לה" ע' 11 ש' 30-31) לסיכום, התרשמתי מעדות המבקשת כי במסגרת מערכת היחסים בינה לחייבים ניתנה הלוואות בהקף לא ידוע (מעבר להלוואה מושא הבקשה) ומנגד העבירו החייבים למבקשת כספים למבקשת בהקף לא ידוע.
...
נזכיר בהקשר זה את ההלכה לפיה "דחיית הבקשה לצו כינוס או עיכוב הליכים בה, יש לה מקום אם שוכנע ביהמ"ש כי קיומו של החוב הנטען לא הוכח ברמה הנדרשת וכי קיימת מחלוקת כנה לגביו" (ע"א 7375/15 כיאל נ' ג'מאל יאסין בע"מ (27.11.16)) במקרה דנא המסקנה בדבר חוסר היכולת לקבוע קיומו של חוב לחייבים כלפי המבקשת וממילא את גובה חוב זה מתחזקת בצבר נתונים שעלו בדיון שהתקיים: (א) התנהלות המבקשת בעסקת רכישת זכויות בדירה חורגת מהמצופה בעסקה דומה בנסיבות אחרות.
אם לא די בכך המבקשת אישרה כי בשנת 2019 רשמה משכון פיקטיבי על רכבה של החייבת על מנת למנוע להרחיקו מהישג יד נושה ("אחותי אמרה לי שיש בעיה ולכן לבקשתה רשמתי את המשכון. לא הייתה עסקה מאחורי המשכון. זה היה פשוט לעזור לה" ע' 11 ש' 30-31) לסיכום, התרשמתי מעדות המבקשת כי במסגרת מערכת היחסים בינה לחייבים ניתנה הלוואות בהיקף לא ידוע (מעבר להלוואה מושא הבקשה) ומנגד העבירו החייבים למבקשת כספים למבקשת בהיקף לא ידוע.
אני מחייב את המבקשת לשאת בהוצאות ב"כ וייס בהליך בסך 2500 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בפסק הדין המתוקן נקבע כי הסכמי ההלוואה יתוקנו באופן שעל המבקש לשלם למשיבה 1 סך של 2,141,148 ש"ח בצרוף הפרישי הצמדה וריבית ממועד מתן ההלוואות וריבית פיגורים מהמועד בו ההלוואות היו אמורות להפרע ועד התשלום בפועל.
לצד זאת, ביקש כי יתאפשר לו להשיב את החוב באמצעות מכירת דירת מגוריו בעצמו "אם רק יוכל לפצל את הדירה לשתי דירות". דיון והכרעה נקודת המוצא לבקשה שלפניי קבועה בתקנה 145(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018 (להלן: התקנות) שלפיה "הגשת ערעור לא תעכב את ביצוע ההחלטה שעליה מערערים". היינו, לבעל דין עומדת הזכות להנות מפירות זכייתו בסמוך לאחר מתן פסק הדין בעיניינו, ואין בהגשת ערעור כדי להביא לעיכוב מימוש פסק הדין או להצדיק מתן צו מניעה זמני (ע"א 7682/22 מדינת ישראל נ' סבג, פסקה 2 (18.12.2022)).
על המבקש לחרוג מהכלל האמור, להוכיח התקיימותם של שני תנאים מצטברים – סכויים טובים לזכייתו בעירעור, וכי מאזן הנוחות נוטה לטובתו כך שלו תידחה בקשתו ייגרם לו נזק בלתי הפיך ולא תהיה אפשרות להשיב את המצב לקדמותו היה והערעור יתקבל (ע"א 7015/21 מוסך האחים חוני בע"מ נ' עו"ד שי בר ניר, פסקה 16 (17.11.2021)).
...
מנגד, לעמדת המשיבות 1 ו-3 (להלן: המשיבות) יש לדחות את הבקשה – הן מטעמי סיכויי הערעור, אשר נטען כי הינם "קלושים ביותר"; הן מטעמי מאזן הנוחות.
סוף דבר: בכפוף לכך שהמבקש יפקיד עד ליום 31.1.2023 סך של 125,000 ש"ח בקופת בית המשפט המחוזי בחיפה, הצו שניתן ביום 15.11.2022 יוותר על כנו.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בפסק דינו מיום 21.5.2022, אשר ניתן בבקשת המשיב 1 (להלן: הנאמן), במסגרת תיק פשיטת הרגל של החייב, להצהיר כי ההסכם הראשון בטל, קיבל בית המשפט המחוזי את גרסת החייב, שלפיה הצדדים להסכם הראשון מעולם לא התכוונו לכרות הסכם למכירת הנכס, וכי ההסכמה האמיתית בין הצדדים הייתה ליצור מצג שוא בפני בנק למשכנתאות, כאילו הנכס נמכר לרוכשים המקוריים, כדי לאפשר להם ליטול הלוואה מהבנק, שתועבר לידי החייב, בנכוי תמורה לרוכשים המקוריים בסך 100,000 ש"ח. עוד צוין בפסק הדין, כי החייב הצהיר שזייף את חתימות אחיו על ההסכם הראשון; ונקבע כי הרוכשים המקוריים הפרו את ההסכמה האמיתית בין הצדדים, משלא עלה בידם להשיג הלוואה מהבנק.
עוד מבוקש, "לעכב את ביצוע פסק הדין בכל הנוגע לרישום הזכויות של החייב בנכס". לטענת המבקשים, סכויי העירעור "טובים ביותר". בין היתר, נטען כי המבקש 3 לא היה צד להליך בבית המשפט המחוזי, אף על פי שהיה אמור להיות; כי בית המשפט המחוזי ניהל את ההליך באופן פסול; כי משמעות פסק הדין היא ש"חוטא יוצא נשכר"; וכי לא ניתן משקל בפסק הדין לטענות ולראיות שונות שהציגו המבקשים לפני בית המשפט המחוזי.
...
אשר למאזן הנוחות, נטען כי "ביטול הסכם מכר במקרקעין, דורש ביטול ברשויות המס אשר יתנגדו להשבת המיסים למבקש שינוי המחזיקים בנכס, ביטול הסכמי מכר שבין המבקש לצדדים שלישיים". דין הבקשה להידחות, ללא צורך בתגובה.
הבקשה נדחית אפוא, ללא צו להוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו