מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת עובד לעבוד ללא תלוש משכורת

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ערים אנו לכך כי, התובע צרף תימלול שיחה עם אביו של הנתבע ממנו אכן עולה כי ביקש לחזור לעבוד, עם זאת אין תעוד מתי שיחה זו נערכה ולא ברור מה מספר הימים בהם נעדר התובע מעבודתו לפני כן ובכלל, ומתי ביקש לחזור.
מנגד, לטענת הנתבע התובע לא עבד באופן מלא, אלא בקבלנות ומידי פעם, ולכן לא היתה חובה עליו ליתן לו הודעה על תנאי העסקתו, ולכן אין לפסוק לו את דרישתו לפיצויים מכוח הוראות חוק הודעה לעובד ופצוי בגין הפקת תלושי שכר.
...
בכל הנוגע לרכיב ההלנה הכללי שנתבע, לא שוכנענו כי בנסיבות העניין יש לפסוק לטובת התובע הלנה, שעה שרוב רכיבי התביעה אינם נושאים פיצויי הלנה ובכל מקרה לא שוכנענו כי נסיבות התיק יש בהם כדי לחייב את הנתבע בפיצויי הלנה.
סוף דבר הנתבע ישלם לתובע, בתוך 30 ימים מהיום, את הסכומים הבאים: פיצוי בגין אי הפקדת פיקדון: בסך 24,135 ₪ בצירוף הפרשי ריבית מהצמדה כדין מאמצע התקופה (15.3.19 ) ועד למועד התשלום בפועל.
בנוסף ישלם הנתבע לתובע הוצאות ושכ"ט עו"ד בגין תביעה זו בסך 10,000 ₪ וזאת תוך 30 יום מהיום, אחרת יישא סכום זה הפרשי ריבית והצמדה כחוק מהיום ועד ליום התשלום המלא בפועל.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נראה כי הנתבע ביקש לגמול לתובע על עבודה מאומצת במתנות, בונוסים או גמול שעות נוספות כעולה מתלושי השכר[footnoteRef:69], אולם אין מדובר בגמול שהתבסס על חישוב כלשהוא[footnoteRef:70] או בהקף המשקף את שעות העבודה הרבות: [69: סעיף 14 יא לתצהיר הנתבע.
עם זאת, מצאנו לקחת בחשבון, כי בנסיבות הספציפיות של העסקת התובע, שוכנענו כי הצדדים הסכימו כי בתקופה השנויה במחלוקת לא יונפקו לתובע תלושי שכר וניכר כי הוא הרויח את שכרו בכפל, הן מרשויות המדינה, והן מהנתבע, מדובר איפוא בתביעה חסרת תום לב. בנוגע לטענה לפיה שעות העבודה בתלושים לא שיקפו את עבודתו של התובע בפועל, אין מחלוקת כי בהעדר פקוח על שעות עבודתו של התובע כאמור לעיל, תלושי השכר לא שיקפו רישום מהימן לגבי שעות עבודתו, עובדה זו הקשתה על התובע לעמוד על זכויותיו במחלוקת לגבי שעות העבודה, ולפיכך מצאנו לפסוק לו פיצוי על יסוד סעיף 26 א' לחוק הגנת השכר.
...
ואל לו לנתבע כתגובה לתביעה שהוגשה כנגדו, לטעון כי הוא זכאי לקיזוז דמי ההשתתפות עצמית מן התובע, תשלומים אותם לא דרש בזמן אמת, ולא ניכה משכרו, לפיכך – טענת הקיזוז נדחית.
] סוף דבר    אשר על כן, הנתבע ישלם לתובע, תוך 30 ימים ממועד המצאת פסק הדין, סך של 162,030 ₪ לפי הפירוט שלהלן:   הפרשי פיצויי פיטורים בסך 9,691 ₪ בצירוף הצמדה וריבית כחוק מיום 1.2.20 ועד למועד התשלום המלא בפועל;  גמול עבודה בשעות נוספות בסך 122,026 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 15.1.17 (מחצית התקופה) ועד למועד התשלום המלא בפועל; חלף הפרשה לפנסיה בסך 5,169 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.2.20 ועד למועד התשלום המלא בפועל; פדיון בסך 17,644 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.2.20 ועד למועד התשלום המלא בפועל; פיצוי בגין אי מסירת הודעה על תנאי העסקה בסך 2,500 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.2.20 ועד למועד התשלום המלא בפועל; פיצוי בגין תלושי שכר שאינם ערוכים כראוי בסך 5,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום 1.2.20 ועד למועד התשלום המלא בפועל.
למרות התוצאה אליה הגענו לפיה נפסקו לזכות התובע סכומים משמעותיים, החלטנו כי כל צד יישא בהוצאותיו וזאת בשים לב כי בהתנהלות בין הצדדים, התובע נהנה מחופשיות שלא ניתנה לעובדים אחרים ואף זכה למתנות יקרי ערך ממעסיקו, ששוויון לא קוזזו מהסכומים שנפסקו לו. ערעור על פסק דין זה הוא בזכות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

על פי ההלכה הפסוקה, ככלל ולמעט במקרים חריגים ינקוט בית הדין לעבודה גישה ליבראלית, וייעתר לבקשות לתיקון כתב התביעה מקום בו הבקשה אינה לוקה בשיהוי, הוגשה בתום לב, הנזק לצד האחר ניתן לפצוי בכסף ומקום בו יהיה תועלת בתיקון לבירור הפלוגתות (בר"ע (ארצי) 14760-03-12 אפלברג עמוס - מכון היהלומים הישראלי בע"מ, מיום 15.7.12).
כך, למשל, התובעת צימצמה את הסכומים שנתבעו ברכיבי התביעה שעניינם פצויי פיטורים, חלף הודעה מוקדמת, הפרישי שכר בגין עבודה בשבת, פדיון חופשה שנתית, דמי הבראה, דמי חגים, הוצאות נסיעה, קרן פנסיה, פיצוי בגין אי עריכת שימוע, פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד ופצוי בגין אי מסירת תלושי שכר.
...
סוף דבר: אני נעתרת לבקשה וכתב התביעה המתוקן מתקבל לתיק בית הדין.
בהעדר פירוט מספק בבקשה, לרבות לעיתוי הגשת הבקשה, אינני מקבלת את טענת התובעת שהתיקון נבע ממחדלי הנתבעת.
אשר על כן, אני מחייבת את התובעת תשלם לנתבעת שכר טרחת עו"ד בסך 3,000 ש"ח, וזאת בתוך 30 ימים מהיום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כך, שלא די בטענה כללית לפיה התלושים אינם משקפים את תנאי העבודה, אלא יש להצביע על ראיות אובייקטיביות נוספות על מנת להרים את נטל הראיה המוטל על המבקש לסתור את הנתונים המובאים בתלושי השכר, בעניינינו התובע.
...
התובע תבע פיצויי הלנת שכר עקב תשלום השכר בכל עשירי לחודש (ר סעיף 49 לכתב התביעה), אלא שמדובר בטענה כללית שנטענה ללא תשתית ראייתית ומשכך דינה להידחות.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה, כמפורט לעיל.
הנתבע ישלם לתובע את הסכומים הבאים תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין: גמול שעות נוספות בסך 49,608 ₪; חלף הפקדות לפנסיה ופיצויים/פיקדון בסך 126,700 ₪; דמי הבראה בסך 22,491 ₪; פדיון חופשה בסך 41,400 ₪; דמי חגים בסך 31,800 ₪; חלף הפקדות לקרן השתלמות בסך 8,453 ₪; פיצוי מכוח חוק הגנת השכר בסך 2,500 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו