מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת סילוק על הסף בהמרצת פתיחה נגד רב ונציגי חב"ד

בהליך ערעור על החלטת רשם (ע"ר) שהוגש בשנת 2017 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בית הדין הארצי לעבודה ע"ר 45602-07-16 ניתן ביום 06 אפריל 2017 עמרם לוי המערער בית הספר למלאכה ע"י ישיבות חב"ד ליובאוויטש בארץ ישראל המשיבה לפני: השופטת לאה גליקסמן, השופט אילן איטח, השופט רועי פוליאק נציג ציבור (עובדים) מר אלעזר וייץ, נציגת ציבור (מעסיקים) גב' ברכה סמו בשם המערער – עו"ד שאול **** בשם המשיבה – עו"ד יעקב אברמוביץ פסק דין
בהחלטה מיום 25.7.2016 (להלן – ההחלטה השנייה) דחה רשם בית הדין את הבקשה, בקובעו כי הבקשה הוגשה באיחור של למעלה מ- 7 חודשים, לאחר שהערעור שכנגד סולק על הסף; בבקשה זו מבקש המערער להלין על ההחלטה הראשונה במסווה של בקשה להארכת מועד שהוגשה בשיהוי רב, וממילא אינה מקימה טעם מיוחד להארכת המועד; המערער לא הצביע על טעם מיוחד להארכת מועד וסכויי העירעור אינם מקימים טעם מיוחד שכן הוא הצד הזוכה בהליך; טענותיו מכוונות כנגד זהות המייצג של העמותה ואותנטיות המסמכים המסמיכים אותו לייצגה, מסוג העניינים שערכאת העירעור אינה ממהרת להתערב בהם.
בדיון שהתקיים בהמרצת הפתיחה ביום 27.12.2016 הגיעו המערער והמשיבה וכן המשיבים הנוספים להמרצת הפתיחה להסדר מוסכם, שעיקרו הוא כי ככל שהערעור על ההחלטה (הדוחה את הבקשה לביטול פסק דין) יתקבל, והתיק יוחזר לבית הדין האיזורי לדיון לגופו, יהיו רשאים הצדדים להעלות כל טענה העומדת להם, בהתאם להנחיות בית הדין הארצי לעבודה ומבלי שכל צד מוותר או מודה בטענות הצד שכנגד, וכי ככל שימצא המערער להעלות את טענת הזיוף בבית הדין האיזורי (אם וככל שיתקבל העירעור) לא יתנגדו המשיבים לעצם העלאת הטענה, אולם הם שומרים על מלוא טיעוניהם וזכויותיהם לטעון כנגדה.
...
נוכח המסקנה אליה הגענו, אין לנו צורך להידרש לטענות הצדדים (הרבות) אשר הועלו על ידם, שהיקפן ועצמתן היה לא מידתי ביחס לשאלה העומדת להכרעה בהליך זה. מעבר לנדרש, בהתייחס לטענות המערער, נוסיף כי: 16.1.
המערער ישלם לעמותה שכ"ט עו"ד בסך של 4,000 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית משפט קמא קבע כי המערערת הייתה מודעת לחובות הפיגורים, ידעה כי הבנק פתח נגדה בהליכים משפטיים וכי עוד בשנת 2002 קיבלה אורכות לסילוק החוב על מנת למנוע את פינוי הדירה, אך לא הסדירה את חובה.
נימנה את העיקריות שבהן: על הבנק והכונס הייתה מוטלת חובה, מכוח תפקידם ומכוח חובת תום הלב, לשקול ולאפשר פרעון ופריסה של החוב; סתירה בעדויות המשיב מלמדת שהכונס שראה עצמו כנציג הבנק ולא כפקיד בית המשפט, לא יידע את הבנק באשר להצעות המערערת; הליכי המימוש לא עוכבו אלא התנהלו במקביל לדיונים בפני הועדה באופן חסר תום לב; הליכי הסרת העיקול, כפי דרישת הוועדה, נמשכים מטבע הדברים זמן רב, ולא ניתן למערערת זמן סביר לבצעם; המערערת הצליחה לגרום לכך שהעיקול שהטיל עו"ד קובלר בוטל ביום 18.03.2003 כך שהיא קיימה את החלטת הוועדה והמשיב לא היה רשאי למכור את הדירה.
עמדת המשיב המשיב תומך בפסק דינו של בית משפט קמא מטעמיו, ומדגיש כי מן הדין היה לדחות את התביעה על הסף משום שהליך מכירת הדירה היתנהל תחת פקוחו של ראש ההוצאה לפועל ובאישורו, ותקיפת ההחלטה למכור את הדירה יכולה הייתה להעשות רק על דרך הגשת ערעור ולא על דרך הגשת תביעה עצמאית כעבור שבע שנים.
אלא שבית משפט קמא קבע, כפי שאישרה המערערת בחקירתה, כי ההודעה על הפינוי הראשון שנקבע ליום 20.05.2002 נימסרה למערערת עוד ביום 10.04.2002, כי הפינוי עוכב למשך 60 יום, לאחר מכן עוכב פעם שניה ל- 7 ימים נוספים, וכי אף לאחר שנקבע מועד לפינוי שני ליום 15.07.2002, גם זה בוטל וניתנה למערערת ארכה שלישית: "עו"ד פרידמן נענה לבקשת התובעת לארכה לסילוק החוב עד 15.8.02. משהתובעת לא הסדירה את חובה פונה ביום 18.8.02...". הינה כי כן, המערערת יכולה הייתה לסלק את חוב הפיגורים עוד בשנת 2002 וכך למנוע את מכירת הדירה, אך היא לא עשתה כן. אין לבוא איפוא בטרוניה לכונס על כי לאחר שלוש אורכות שנתן למערערת בשנת 2002 ולאחר שביטל פעמיים שני מועדים שנקבעו לפינוי הדירה, על כי בסוף שנת 2002 נואש מהמערערת ותר אחר קונה.
...
מסקנה זו מקבלת משנה חיזוק עת בבקשה שלישית ומאוחרת לשתיים אלו שהגישה המערערת ביום 28.05.2003 (מוצג 6 למוצגי המשיב) היא עתרה לעיכוב בנימוק שהעיקול שהוטל ע"י עו"ד קובלר מתייחס רק למחצית הדירה וכי הועדה הוטעתה בנושא זה, ולא הזכירה כלל את ביטול העיקול, הגם שעניין זה אמור היה להיות מבחינתה הנשק המנצח שיש בכוחו להפוך את הקערה על פיה ולהכריע את המערכה לטובתה, באופן המזמין את המסקנה המתבקשת כי גם ביום 28.05.2003 עדיין לא ידעה המערערת שהעיקול בוטל.
יונה אטדגי, שופט התוצאה הערעור נדחה.
המערערת תשלם למשיב את הוצאות הערעור בסך 20,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו