מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת נאמן למימוש נכס ממושכן בהליך כינוס נכסים

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי מרכז-לוד (כב' השופטת י' רוטנברג) בפש"ר 54909-01-17 מיום 6.2.2020, בגדרה התקבלה בקשת המשיב 1, הוא הנאמן על נכסי המשיב 3 (להלן בהתאמה: הנאמן והחייב), להמשיך בהליכי מימוש נכס המצוי ברחוב הסחלב בנתניה (ידוע כגוש 7996, חלקה 11/2; להלן: הנכס), ולמנות אותו ואת באת-כוח המשיב 4 – בנק לאומי לישראל (להלן: הבנק) ככונסי נכסים לשם מימוש הנכס.
יישום אמות המידה המתוארות לעיל על ענייננו מוביל לכלל מסקנה כי לא היה מקום לנקוט בצעד קצוני כ"הפקעת" זכותו של המבקש למימוש הנכס כבעל מישכון מדרגה ראשונה, חלף צעד מידתי יותר (וחריג כשלעצמו) כגון מינוי הנאמן ככונס נכסים נוסף לצידו.
...
אשר על כן, אני סבורה כי בדין נקבע שאין להתיר למבקש לממש את הנכס ככונס נכסים יחידי, ואף לא בפיקוח גרידא מטעם בית המשפט של פשיטת הרגל.
על רקע המקובץ, אני סבורה כי בשלב זה אין מניעה להתיר את מימוש הנכס במסגרת תיק המבקש, תוך מינוי בא-כוחו והנאמן ככונסי נכסים לשם ביצוע המימוש כאמור.
נוכח כל האמור, הערעור מתקבל ללא צו להוצאות.

בהליך רשות ערעור על רשם ההוצאה לפועל (רער"צ) שהוגש בשנת 2020 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

אלה עיקר טענותיו: · כלל טענותיו של המבקש בקשר לסכום החוב יש להפנות לנאמן שמונה בהליך החדלות פרעון; · כל טענה שיש למבקש באשר לעצם הנקיטה בהליך יש להפנות לנאמן, אשר נתן את אישורו למימוש הנכס המשועבד, בטרם יפנה המשיב להליך המימוש ובהתאם לסעיף 243 לחוק חידלות פרעון.
ראו בשינויים המחויבים ע"א 1267/16 בלו סקאי ליסינג תפעולי בע"מ נ' מיטבית סיבל באר-שבע 1995 בע"מ (בכינוס נכסים), פר"ק 42633-12-17 בנק הפועלים נ' יורוקום תיקשורת בע"מ (פש"ר 1397/02, פש"ר 19407/02 זאבי תיקשורת – מימון וניהול בע"מ. מכאן, הליך חידלות הפירעון בו נקט המבקש יכול להצדיק את הנקיטה בהליכים למימוש המישכון.
...
הכרעה לאחר שבחנתי את טיעוני הצדדים ואת החלטת כב' הרשם ועם כל ההבנה לטענותיו של המבקש, לא מצאתי מקום להורות על עיכוב הליכי המימוש.
אנמק בתמצית; ראש וראשון אציין כי קביעתו של כב' הרשם בנוגע לחתימת המבקש על המסמכים הרלוונטיים למשכון מקובלת עלי ועל פני הדברים נראה כי טענה זו של המבקש הועלתה בניסיון לדחות את הקץ ואין בה ממש.
לאור האמור, נוכח שיקול הדעת המצומצם של רשם ההוצאה לפועל בכגון דא ומשלא נפל פגם בעצם הנקיטה בהליך המימוש, אני מורה על דחיית הבקשה לעיכוב הליכים.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

שלושה ימים לאחר מכן, ביום 6.7.2014, פנה כונס הנכסים במכתב לאלאעסם ובו עידכן אותו בתוצאות הליך ההתמחרות, וציין כי עומדת לו זכות פדיון לגבי הנכס בתוך שבעה ימים ממועד קבלת המכתב, וכי אם לא יעשה כן תוגש בקשה לרשם ההוצאה לפועל לאישור של מכירת הנכס לזוכה בהתמחרות.
במבט הצופה פני עתיד ייאמר, כי ראוי שמימוש הפדיון יהא "שקוף", במיוחד במקרים כגון המקרה דנן, וזאת על מנת לוודא שזכות הפדיון תמומש כדין ומבלי לפגוע בזכותם של צדדים נוספים, כמו גם באינטרסים ראויים להגנה, ובכלל זה האנטרס הכללי בעידוד ההישתתפות בהליכי היתמחרות במסגרת הליכי כנוס נכסים.
זאת ועוד, ערעור יסודותיהם של הליכי מכר המתבצעים בהוצאה לפועל, כאמור, תימנע את מימוש תכלית הליך ההתמחרות בהשאת תמורתם של נכסים ממושכנים (המושגת, בין היתר, באמצעות תחרות בין מציעים רבים ככל הניתן), ומשכך תיפגע בציבור הנושים המובטחים ואף בחייבים עצמם.
...
[ ת השופטת ע' ברון: אני מסכימה עם חברתי השופטת ד' ברק-ארז כי דין הערעור להידחות.
סופו של דבר, אני מצטרפת למסקנה כי יש מקום להורות על אכיפת המכר לגולן כפי שקבע בית המשפט המחוזי ודין הערעור להידחות.
על רקע האמור, אציין כי אני סבורה שמשעה שהחל הליך התמחרות לשם מימוש נכס ממושכן בהוצאה לפועל, החייב אינו רשאי עוד לפדות את הנכס באמצעות מכירתו לצד שלישי, ובכך, הלכה למעשה, לממש את הנכס במנותק מהליכי המימוש המבוצעים בהוצאה לפועל.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בפניי בקשה הנושה לאשר לה נקיטת הליכים למימוש מישכון אשר נרשם ברשם המשכונות ביום 24.7.2014, ביחס לנכס מקרקעין הידוע כתת חלקה 230 חלקה 729 בגוש 6373, דירה ברחוב ארלוזורוב 28 פתח תקווה (להלן: "הדירה" או "הנכס").
עוד אדגיש כי במועד רישום המישכון, הנושה הייתה מודעת היטב להליכי חידלות הפרעון ולצו כנוס הנכסים, שכן עתרה בתביעת חוב (תביעת החוב הראשונה) ביום 5.8.13, תביעת חוב שאושרה על ידי הנאמן.
אם כך, מצב העניינים שבפנינו הנו: הנושה לאחר פתיחת ההליכים בתיק, ולאחר שניתן צו לכנוס נכסי החייב, ולאחר שהגישה תביעת חוב שאושרה – כך שלא יכול להיות חולק על מודעותה לקיומם של ההליכים הללו – ביצעה רישום מישכון, אותו המישכון שהיא עותרת כעת לממש.
...
לסיכום: הבקשה למימוש משכון נדחית.
אני מורה על מחיקת המשכון שנרשם שלא כדין.
אני מורה לנאמן להגיש בקשה בהתאם לשיקול דעתו בתוך 30 יום בנושא הערת האזהרה.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בקצרה ומבלי להתיימר למצות, אציין את הרקע העובדתי הבא: במסגרת הליך חידלות הפרעון של היחיד, נקבע כי נכס המקרקעין ימומש על ידי הנושה המובטח, בנק מזרחי טפחות, באמצעות כונס הנכסים מטעמו (עו"ד עופר שטריקר) ובפיקוח הנאמן (עו"ד גיל אפרתי).
כמו כן, הזוכה חתם על מיזכר אשר כולל הוראה שבה צוין, בין היתר, כי כל עוד לא אושרה ההצעה על ידי רשם ההוצאה לפועל ועל ידי בית המשפט של חידלות פרעון, היא אינה מחייבת את כונס הנכסים באופן כלשהוא, וכי אין בהגשת ההצעה כדי למנוע או להגביל את האפשרות שתאושר הצעת רכישה אחרת, לרבות כזו שתוגש על ידי החייבים עצמם או מטעמם (ראו נספח I לבקשת האישור שהוגשה על ידי כונס הנכסים.
דומה כי הדברים נכונים ביתר שאת, שעה שהדבר נעשה בשלב שלאחר ביצוע ההתמחרות (ראו והשוו בהקשר זה את האמור בסעיף 3 לפסק דינה של כב' השופטת י' וילנר בעיניין זליבנסקי, שלפיו "[...] משעה שהחל הליך היתמחרות לשם מימוש נכס ממושכן בהוצאה לפועל, החייב אינו רשאי עוד לפדות את הנכס באמצעות מכירתו לצד שלישי [...]").
...
אין בנוסח ההוראה דבר אשר מוביל לכלל מסקנה שלפיה ההוראה נועדה לאיין את המשכו של אותו כלל, ולפיו זוכה בהתמחרות זכאי לצפות כי ההכרעה בשאלת אישורו של ההסכם תיעשה בהתאם לאמות המידה שפורטו לעיל.
על רקע האמור לעיל, אני סבור כי היתרון הכלכלי המסוים אשר גלום באימוץ הצעתם המאוחרת של בני הזוג אלגרבלי, אינו משתווה לפגיעה באינטרס ההסתמכות של הזוכה, כמו גם לפגיעה בהגינותם ובסופיותם של הליכי המימוש וביתר האינטרסים ה"שוקלים" לטובת אימוץ ההצעה אשר זכתה בהתמחרות.
התוצאה היא שאני מאשר את הצעת הזוכה בהתמחרות, חליל עליוה, ולא מאשר את הצעתם המאוחרת של בני הזוג אלגרבלי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו