שלושה ימים לאחר מכן, ביום 6.7.2014, פנה כונס הנכסים במכתב לאלאעסם ובו עידכן אותו בתוצאות הליך ההתמחרות, וציין כי עומדת לו זכות פדיון לגבי הנכס בתוך שבעה ימים ממועד קבלת המכתב, וכי אם לא יעשה כן תוגש בקשה לרשם ההוצאה לפועל לאישור של מכירת הנכס לזוכה בהתמחרות.
במבט הצופה פני עתיד ייאמר, כי ראוי שמימוש הפדיון יהא "שקוף", במיוחד במקרים כגון המקרה דנן, וזאת על מנת לוודא שזכות הפדיון תמומש כדין ומבלי לפגוע בזכותם של צדדים נוספים, כמו גם באינטרסים ראויים להגנה, ובכלל זה האנטרס הכללי בעידוד ההישתתפות בהליכי היתמחרות במסגרת הליכי כנוס נכסים.
זאת ועוד, ערעור יסודותיהם של הליכי מכר המתבצעים בהוצאה לפועל, כאמור, תימנע את מימוש תכלית הליך ההתמחרות בהשאת תמורתם של נכסים ממושכנים (המושגת, בין היתר, באמצעות תחרות בין מציעים רבים ככל הניתן), ומשכך תיפגע בציבור הנושים המובטחים ואף בחייבים עצמם.
...
[
ת
השופטת ע' ברון:
אני מסכימה עם חברתי השופטת ד' ברק-ארז כי דין הערעור להידחות.
סופו של דבר, אני מצטרפת למסקנה כי יש מקום להורות על אכיפת המכר לגולן כפי שקבע בית המשפט המחוזי ודין הערעור להידחות.
על רקע האמור, אציין כי אני סבורה שמשעה שהחל הליך התמחרות לשם מימוש נכס ממושכן בהוצאה לפועל, החייב אינו רשאי עוד לפדות את הנכס באמצעות מכירתו לצד שלישי, ובכך, הלכה למעשה, לממש את הנכס במנותק מהליכי המימוש המבוצעים בהוצאה לפועל.