מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת נאמן לביטול הליכי פשיטת רגל בשל חוסר תום לב

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כללי לפני בקשת עו"ד שטמר, הנאמן בתיק פשיטת רגל של החייב עמיחי ניסנוב (להלן: "החייב"), לביטול הליכי פשיטת הרגל מחמת ניצולם לרעה על ידי החייב.
ואפרט; ההלכה הפסוקה מורה שיש להורות על ביטול הליכי פשיטת הרגל של חייב שלא עומד בתנאי צו כנוס הנכסים מחמת שלא משלם את התשלומים במועדם וכסדרם, צובר חוב פיגורים, לא מגיש דוחות, לא מתייצב לחקירות ואף צובר חובות חדשים, מיתנהל בחוסר תום לב, והכל תוך ניצול לרעה של ההגנות של פשיטת הרגל (ר' ע"א 3233/08 אברהם כהן נ' כונס הנכסים הרישמי (8.2.10).
...
תגובה כאמור לא הוגשה גם בחלוף המועד להגישה והחייב לא טרח לפנות לבית המשפט והמסקנה שהוא זנח את הבקשה וזו נמחקה בהחלטה מיום 18.2.19 (בבקשה 41).
אוסיף שלאחרונה חידש החייב את הבקשה בעניין ההסדר, בקשה 49, אשר הטעמים דלעיל בדבר דחיית השגותיו בהקשר זה יפים גם לבקשה זו שדינה להידחות.
סוף דבר ממכלול הטעמים האמורים אני נעתר לבקשה ומורה על ביטול הליכי פשיטת הרגל של החייב.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

באת-כוח הכונס הרישמי תמכה בבקשת הנאמן להורות על ביטול הליכי פשיטת הרגל בעיניינם של החייבים וזאת לאור העדר שקיפות בהתנהלות החייבים וחוסר תום לבם העולה לכדי ניצול לרעה של ההליך.
בנוסף, אני מורה כאמור על סנקציה נוספת של החרגת דירת המגורים של החייבים מביטול ההליך בהתאם להוראת סעיף 55(ד) לפקודת פשיטת הרגל מאחר ובוצעו מספר לא מועט פעולות משפטיות לגביה, לרבות מכירתה וגיבוש הסכמות בין הנאמן לבין בנק מזרחי טפחות בע"מ שלטובתו היו רשומים שעבודים שרבצו על הנכס באופן המהוה מעשה עשוי כפי שנקבע בעיניין אור סיטי.
...
אשר על כן, אני מורה על ביטול הליך פשיטת הרגל בעניינה של החייבת.
סוף דבר לאור האמור לעיל, דין הבקשה להתקבל.
אני מורה על ביטול הכרזת החייבים כפושטי רגל ועל ביטול ההליכים בעניינם בהתאם להוראת סעיף 55(ב) לפקודת פשיטת הרגל.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

יצוין כי באותו מועד ניתן צו כנוס גם לנכסי בעלה של החייבת (להלן: ישראל), אולם הליך פשיטת הרגל בעיניינו בוטל, עקב חוסר תום לב. אף הליך פשיטת הרגל של החייבת עומד בפני ביטול, אך לאור הצורך במתן הכרעה ביחס לגורל הכספים בקופה, ולפי בקשת הנאמנת, ניתנת החלטה בבקשה האמורה.
...
לסיכום, למבקש אין מעמד עדיף על פני נושיו האחרים של החייב, ולפיכך בקשתו נדחית.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

מנגד, הנאמן הוא שהתנהל שלא בתום לב, בין היתר משום שבחר לפתוח בהליכי פשיטת רגל נגד המערער ביודעו כי הכרזתו פושט רגל תישלול ממנו את זכותו לעסוק בעריכת דין; משום ששיקולים זרים עמדו ביסוד בקשת פשיטת הרגל; משום שבקש לבטל את ההליך לאחר שכל נכסיו מומשו; ומשום שלא הִתרה בזמן אמת על חוסר שתוף הפעולה מצידו.
חלק ממעשי פשיטת הרגל האמורים כרוכים איפוא בהתנהלות שיש בה משום חוסר תום לב מצד החייב.
...
(ה) מצא בית המשפט כי מתקיימות לגבי היחיד נסיבות כלכליות מיוחדות וחריגות שבשלהן אין זה צודק לקבוע תקופת תשלומים של שלוש שנים בלבד, וכי תקופה זו אינה מביאה לאיזון הראוי בין זכות הנושים לפירעון חובם ובין הצורך בשיקומו הכלכלי של היחיד, רשאי הוא לקבוע תקופת תשלומים ארוכה יותר גם אם לא מתקיימים התנאים שבסעיף קטן (ג).
יוצא אפוא, כי החלטת בית המשפט לעניין תקופת התשלומים בעלת משמעות רבה לנוכח העובדה שהיא זו שקובעת מתי יופטר היחיד מחובותיו וייצא לדרך חדשה.
ביטוי נוסף לחשיבותו של עיקרון תום הלב במסגרת החוק מצוי בסעיף 183 שכותרתו "ביטול צו לפתיחת הליכים בשל התנהלות היחיד", המורה כדלקמן: (א) מצא בית המשפט בהליכי חדלות פירעון שנפתחו לבקשת יחיד, כי מתקיים תנאי מהתנאים שבסעיף 163(ג)(1) או כי היחיד הפר תנאי מתנאי הצו לשיקום כלכלי וכי בשל כך נפגע באופן מהותי ניהולם התקין של הליכי חדלות הפירעון, רשאי הוא, לאחר שנתן ליחיד ולנושים הזדמנות להשמיע את עמדתם, לבטל את הצו לפתיחת הליכים; הורה בית המשפט על ביטול הצו, יורה כיצד לנהוג בנכסי קופת הנשייה.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בקשה לביטול הליך פשיטת רגל בשל היתנהלות החייב בחוסר תום לב. הרקע לבקשה וטענות הצדדים ביום 25.04.18 ניתן צו כנוס נכסים כנגד החייב, לפי בקשתו.
בשל היתנהלותו הכוללת של החייב, בכלל זה אי תשלום המזונות שנקבעו בהחלטות השונות וכן בשל הסתבכויותיו הפליליות של החייב שבגינן מיתקיים נגדו הליך פלילי שעלול להוביל למאסרו, עתר הנאמן לביטול הליך פשיטת הרגל של החייב.
...
בהחלטה שניתנה באותו יום צוין, כי קיים קושי להיעתר לבקשתו של החייב בדבר הפחתת התשלום החודשי נוכח מחדליו, אך בסופו של יום, לפנים משורת הדין הופחת התשלום ל-200 ₪ למשך 3 חודשים.
בנסיבות אלו אין מנוס מביטול ההליך.
אני מורה אפוא על ביטול הכרזת החייב כפושט רגל ועל ביטול ההליך בעניינו בהתאם להוראת סעיף 55(ב) לפקודה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו