כתב האישום שלפניי מייחס לנאשם, שהנו תושב השטחים, ביצוע עבירה של כניסה לישראל שלא כחוק, על פי סעיף 12(1) לחוק הכניסה לישראל, תשי"ב – 1952, (להלן: "חוק הכניסה לישראל") על כך שבתאריך 29.9.08, ובמהלך כארבעה ימים עובר לכך, שהה בשטח מדינת ישראל, ללא אישורי שהייה כחוק.
הטעם השני – הוא נרדף על ידי אירגוני טירור, בשטחי הרשות, המבקשים את נפשו ורוצים להרגו על רקע חשדם כי הוא משת"פ של המישטרה ויש לו קשר עם השב"כ הישראלי.
כך או כך, גם אם אצא מנקודת הנחה כי הנאשם נימלט מידי דורשי רעתו, על רקע נטיותיו המיניות, מתוך תחושתו הסובייקטיבית כי קיים סיכון מוחשי לפגיעה חמורה בחייו, בחרותו, בגופו או ברכושו, אם ימשיך לשהות בשטחי הרשות הפלסטינאית, אין בכל אלה כדי למלא אחרי התנאי הראשון לתחולתו של סייג הכורח.
בין הדרכים והאמצעים פנייה לבית המשפט העליון, בבקשה למנוע גירוש מהארץ, פנייה שלא נעשתה בעינינו של הנאשם, כשאת סיבת ההמנעות מפניה לערכאה העליונה היטיב להסביר מר גונן, שהבהיר בעדותו כי הנטל המוטל עליהם להוכיח שיש סכנה ממשית מאד קשה "למרות שעל גופות האנשים יש סימנים וקשה מאד להוכיח אם זה על רקע מעורבות עבריינית או על רקע הזהות המינית".
לאמור, גם בנטל, להוכיח את קיומם של התנאים השני והשלישי, כדי להקים את הספק הסביר בעיניין פליליות המעשה, מתקשה הנאשם לעמוד, אף בסיוע האגודה ההומו- לסבית.
...
לסיכום, סעיף 34ה' לחוק העונשין קובע כי "חזקה על מעשה שנעשה בתנאים שאין בהם סייג לאחריות פלילית". סעיף 34כב(ב) קובע כי כאשר "התעורר ספק סביר שמא קיים סייג לאחריות פלילית, והספק לא הוסר, יחול הסייג". הנטל לעורר את הספק מוטל על הנאשם.
לאחר שהגעתי למסקנה שהנאשם לא הצליח לעמוד בנטל המוטל עליו ולהקים את הספק הסביר בפליליות המעשה של כניסה לישראל שלא כדין, לא מההיבט העובדתי ולא מהפן המשפטי, אני קובעת כי לא חל בעניינו סייג הכורח לאחריות פלילית, לביצוע העבירה של כניסה לישראל שלא כדין.
לפיכך, על יסוד הודאת הנאשם בעובדות כתב האישום, אני מרשיעה אותו בעבירות כדלקמן:
עבירה של כניסה לישראל שלא כחוק, על פי סעיף 12(1) לחוק הכניסה לישראל, תשי"ב – 1952.