סגל סיפר, במפורש, כי בחר בקורבן ערבי, בכוונה תחילה, מחמת שהוא "אוהב" ערבים (כך אמר במפורש לפסיכיאטר הראשון אותו פגש מיד לאחר ביצוע הדקירה), כך באופן כללי, והוא גם דיבר על מקרה ספציפי, כאשר פוטר מעבודתו, לאחר שלתפיסתו ערבי הועדף על ידי מעבידו, על פניו, והוא אמר כי ביקש לנקום את פיטוריו.
קורבנם של השלושה היה הומוסקסואל, ובית המשפט העליון היתייחס לענין זה, כדלקמן:
"...ייחודיותו של המקרה דנן נובעת מן המניע של המערערים לבצוע העבירה. אמנם כתב האישום המתוקן לא ייחס למערערים עבירת שנאה לפי סעיף 144ו לחוק העונשין, ואולם כפי שציין בית המשפט המחוזי וכך גם עולה מכתב האישום המתוקן שבו הודו המערערים – 'מוסכם, כי לא היה תיכנון מוקדם לשוד וכי הסיבה שגרמה לארוע הייתה נטייתו המינית של המתלונן'".
(רק ההדגשה הראשונה, לעיל, היא במקור)
בית המשפט העליון קבע ביחס למעשיהם של המערערים, כי –
"אלה מעשים שאנו כחברה תרבותית ומתוקנת אסור לנו להשלים עימם, ולא די במילים אלא יש צורך בהרתעה ממשית... המערערים נהגו באלימות של ממש; הם נטפלו ופגעו במתלונן על רקע סברתם כי הוא הומוסקסואל. המדובר בפשע שנבע מתוך שנאה לקבוצת אוכלוסיה, בשל נטייתה המינית... ביטויי שנאה ממין זה מטילים מורא ופחד על ציבור שלם, ולא ניתן להסכים עם מצב שבו אדם לא יוכל להלך בביטחה בחוצות העיר אך משום הזהות המינית שלו. שנאה כזו אינה נעצרת במעשים כמו אלה של המערערים, והאירועים מן העת האחרונה יעידו. יש להוקיע היתנהגות זו מכל וכל, בהיותה פוגעת בכבודו הבסיסי של האדם בהיותו אדם והיא מהוה סכנה של ממש לחברה דמוקרטית, וזאת מעבר לפגיעה מעצם השוד".
קביעת בית המשפט העליון דלעיל יפה גם לענייננו, מתאימה ככפפה ליד ממש, בשינויים המחויבים בלבד: במקום "הומוסקסואל" כתוב "ערבי", או "יהודי", ותוצאת המשוואה לא תשתנה.
ההגנה טענה, בתורה, לעונש, ולא הלכה סחור-סחור, אלא נקבה מיד במיתחם הענישה המתאים לעניינו של סגל, לשיטתה: בין מספר חודשי מאסר שיכול וירוצו בעבודות שירות, ועד 8-9 חודשי מאסר בפועל, כאשר הסניגור הטעים, כי מרשו "מרצה" כבר שמונה חודשים ומחצה של מעצר עד תום ההליכים.
יפה לענין זה קביעתו הברורה של בית המשפט העליון בענין ע"פ 5813/02 מדינת ישראל נ' אמויאל (פורסם ביום 6.3.2003), אשר צוטטה בהסכמה ואומצה בסעיף 16 לפסק הדין בע"פ 9507 שני סביליה נ' מדינת ישראל (פורסם ביום 4.4.2012), כהאי לישנא:
"העונש המוטל בגין מעשי עבירה המבוצעים על רקע גזעני צריך לתת ביטוי לסלידת החברה בישראל ממעשים מסוג זה, ולבטא באופן חד משמעי מסר מרתיע, לבל יעיז איש להצית את אש הגזענות בקרבנו, ולפגוע באדם תמים בשל מוצאו".
הנחיית בית המשפט העליון ברורה, ולאורה אלך, איישם ואומר: הקם על אחיו לפוצעו, בודאי כאשר הוא מזוין, ורק בשל העובדה שאותו אח שייך לגזע אחר – מקומו מאחורי סורג ובריח, ורק שם.
מכאן, שעתירתה של ההגנה, לקביעת מיתחם עונשי שמתחיל במספר חודשי עבודות שירות – אינו מתאים, כלל וכלל, לעבירה ולנסיבותיה.
נזכיר: סגל הועמד לדין בשנת 2011 וההליכים נגדו הופסקו בשל אי כשירות לעמוד לדין, ואליבא דהמומחה הרפואי מטעם ההגנה – הוא חולה במחלת נפש סכיזואפקטיבית, מחלה שקיומה לא נשלל לחלוטין על ידי מומחה התביעה.
...
כך, רק למשל, סגל אינו מפרנס עיקרי (או בכלל), ולמעשה - הפגיעה דומה לכל פגיעה שיודעת כל משפחה נורמטיבית של עבריין מורשע.
אני סבור, איפוא, כי מחלתו הנפשית של סגל (או הפרעתו הנפשית), שקולה לגילו הצעיר של ראדי, בוודאי בצירוף הפציעה החמורה פחות, שגרם האחרון לחברו; סגל גם הצטייד בסכין מבעוד מועד, אף בייעוץ משפטי (ללמדך על התכנון), בעוד שראדי - ספונטנית - נטל שבר בקבוק לידיו.
סוף דבר אפוא, נוכח כל האמור לעיל, וגם לנוכח עתירתה המתונה של התביעה למקם את סגל בשליש בתחתון של מתחם הענישה, אני גוזר את עונשו כדלקמן:
21 חודשי מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו.