מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת מעצר עד תום הליכים בעבירות שוד והונאה

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

תמצית עובדות כתב האישום ביום 26.10.2020 הוגש לבית המשפט המחוזי בבאר שבע כתב אישום המייחס למשיב עבירות סחיטה באיומים, החזקת סכין, שוד בנסיבות מחמירות, הדחה בחקירה ופגיעה בפרטיות, לפי סעיפים 428 סיפא, 186, 402(ב) ו-245(א) לחוק העונשין, התשל"ז-1977, וסעיפים 2(3) בצרוף 5 לחוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981, בהתאמה.
הדברים מתעצמים לאור עברו הפלילי של המשיב, הכולל הרשעות במגוון עבירות, בהן עבירות סמים; הונאה; אלימות לרבות אלימות במשפחה; רכוש; איומים; היתחזות; תקיפת שוטר ועובד ציבור; החזקת סכין; הסעת שב"ח; נהיגה בזמן פסילה; ועוד.
חרף חלוף הזמן מאז החלטת המעצר עד תום ההליכים, לא מצאתי כי נקודת האיזון בעניינינו השתנתה באופן המצדיק את דחיית הבקשה.
...
בנסיבות אלה, ובשים לב לכך שארבעה מועדי הוכחות קבועים לתקופת המעצר המבוקשת, מצאתי להיעתר לבקשה.
סוף דבר, הבקשה מתקבלת.
אני מורה על המשך מעצרו של המשיב לתשעים ימים החל מיום 26.7.2021, או עד למתן פסק דין בת"פ 53405-10-20 בבית המשפט המחוזי בבאר שבע, לפי המוקדם.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בקשת מעצר עד תום ההליכים של המשיבים כנגדם הוגש כתב אישום המייחס להם עבירות של שוד בנסיבות מחמירות, גניבת כרטיס חיוב, הונאה בכרטיס חיוב והפרעה לשוטר במילוי תפקידו.
...
ממארג הראיות עולה, לכאורה, כי המשיבים תקפו את המתלוננים, המשיב 2 נטל את ארנקו של סאמר, (אם כי קיימות גם ראיות אחרות בנושא) ניסה לקחת את הנייד של איבראהים, אותו סופו של דבר נטל המשיב 1 יחד עם כרטיס האשראי שלו.
טענת המשיב 2 כי חלקו באירוע קטן יותר, משאין ראיות לכאורה כנגדו בעבירת השוד, ועל כן יש לאבחן בינו לבין המשיב 1 – דינה להידחות מהנימוקים להלן – אין חולק כי המשיבים ניסו מהלך חקירותיהם להפליל האחד את האחר, הן בנוגע לתקיפת המתלוננים והן בנוגע לשוד, אולם לא מצאתי לכך תימוכין בראיות והעדויות.
עוד יפים לענייננו דברי כב' השופט מזוז בבש"פ 9095/18 אחמד סיידה נ' מדינת ישראל, מיום 6.1.19 כי – "לשם ביצוע בצוותא של עבירה אין הכרח בהיוועדות מוקדמת או בתכנון מראש בין השותפים למעשה, ודי בשותפות ספונטאנית שנוצרה על אתר לשם השגת מטרה משותפת שבני החבורה מודעים לה. כן נפסק כי קיימת אחריות פלילית במקרה ששותפים התאגדו ב"שותפות ספונטאנית" לביצוע בצוותא של עבירה גם אם לא הוכח מי מהשותפים ביצע את היסוד העובדתי של העבירה" (הדגשות אינן במקור) לאור האמור לעיל, אני קובע קיומן של ראיות לכאורה בעצמה תקינה ומספקת, לעבירת השוד המיוחסת למשיב 2 על הנסיבות המחמירות, וכן ביתר האישומים המיוחסים ניתנה היום, כ"ב שבט תש"פ, 17 פברואר 2020, בהעדר הצדדים.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה למעצר עד תום ההליכים של המשיבים, בעקבות הגשת כתב אישום כנגדם המייחס להם מספר עבירות כפי שיפורט להלן.
כתב האישום ביום 14.2.21 הוגש נגד המשיבים כתב אישום המייחס להם עבירות של שוד בנסיבות מחמירות, לפי סעיף 402(ב) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין"); תקיפה הגורמת חבלה חמורה בנסיבות מחמירות, לפי סעיף 333 ו-335(א)(1) ו-(2) לחוק העונשין; חבלה במזיד ברכב, לפי סעיף 413ה לחוק העונשין, בצרוף סעיף 29 לחוק; הונאה בכרטיס חיוב, לפי סעיף 40(ב)(2) לחוק שירותי תשלום, תשע"ט-2019 (ביחס למשיב 1 בלבד).
...
משום כך אני סבור כי קיימת חולשה מסוימת בעוצמת הראיות הנוגעות להוכחת הידיעה של המשיבים 2 ו-3 בדבר האפשרות כי המשיב 1 עתיד לבצע גניבה של כרטיס האשראי של המתלונן.
אף שהגעתי למסקנה כי קיימת חולשה מסוימת בתשתית הראייתית להוכחת אשמתם של המשיבים 2 ו-3 בעבירת השוד, בנסיבות שבהן לא קיימת מחלוקת בדבר ראיות לכאורה לנקיטה באלימות כלפי המתלונן מצד המשיבים, ראוי לשקול חלופת מעצר רק לאחר שיתקבל תסקיר מעצר, כפי שיפורט בהמשך.
סוף דבר שירות המבחן יגיש עד ליום 21.3.21 תסקיר מעצר ביחס לכל אחד מהמשיבים.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

כנגד המשיב הוגש ביום 13.8.17 כתב אישום, ולצדו בקשה למעצרו עד לתום ההליכים נגדו, בגין עבירות של שוד בנסיבות מחמירות לפי סעיף 402(ב) לחוק העונשין, תשל"ז-1977 (להלן: "החוק"); וקשירת קשר לבצוע פשע לפי סעיף 499(א)(1) לחוק.
עוד מוכר המשיב לשירות בגין ביצוע עבירות של גניבת כרטיס חיוב, והונאה בכרטיסי חיוב משנת 2016-2017 טרם גיוסו, תיק בגינו הומלץ על עיכוב הליכים לצד 60 שעות היתנדבות בקהילה, וצו מבחן.
...
בתסקיר משלים נוסף, מיום 26.9.17 חזר בו השירות מהמלצותיו אודות שחרורו של המשיב לחלופת מעצר בבית הוריו, או על המשך מעצר בפקא"ל. מטיעוני המבקשת עולה כי התמונה שנפרשה בפני השירות התרחבה, חומרים שהשירות היה חשוף אליו בין התסקירים היו רבים ואפשרו לו לערוך בחינה יותר מעמיקה, ולכן הגיע למסקנה שלא ניתן לשחררו לחלופה שהוצעה.
לאור כל האמור, יש להורות על מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים.
המשיב למעלה מחודשיים עצור בהדרים וקשה לו שם. לאור כל האמור יש להורות על שחרורו של המשיב להמשך מעצר בפקא"ל או לחלופת מעצר.
לאור כל האמור, לא נחה דעתי כי ניתן לתת אמון במשיב, ו/או כי ניתן לתת אמון במפקחים המוצעים, בשים לב לכך שהעבירות דנן בוצעו בעת שהתגורר המשיב בבית זה, ותחת אפיהם של ההורים, וכשמסוכנותו מוערכת ברמה בינונית.
סופו של דבר, הריני מורה על מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו.

בהליך בש"פ (בש"פ) שהוגש בשנת 2011 בעליון נפסק כדקלמן:

נגד העורר הוגש כתב אישום המחזיק שמונה אישומים, המייחס לו, בין היתר, עבירות של שוד בנסיבות מחמירות, גניבה והונאה בכרטיסי חיוב.
בד בבד עם הגשת כתב האישום, הגישה המדינה בקשה למעצרו של העורר עד תום ההליכים.
לכלל זה יש חריגים, המתקיימים מקום שבו הנאשם החל בהליך גמילה עוד בטרם ביצע את העבירה שבגינה נעצר; כאשר פוטנציאל ההצלחה של הליך הגמילה הנו גבוה; וכאשר יש בהליך שכזה כדי לספק מענה ראוי למסוכנות הנשקפת מן הנאשם (ראו לדוגמה: בש"פ 171/11 איתן נ' מדינת ישראל (לא פורסם, 16.1.11); בש"פ 11/11 ורשבסקי נ' מדינת ישראל (לא פורסם, 5.1.11)).
...
לאחר שבחנתי את הבקשה וצרופותיה, מסקנתי היא כי דינה להידחות.
הערר נדחה, אפוא.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו