בית המשפט עמד על כך שבנידון טענות המערער בכתב תביעתו המתוקן עיקרן - הטעה, הסתרה, תרמית, רשלנות, וחוסר תום לב, בשל אי גילוי מצבה הרפואי של המשיבה עובר לנישואין וזאת על אף חובת הגילוי העומדת לנגדה.
אם רעות ושדופות היו שנים מדוע לא הפסיקן באחת אלא המתין עידן עד שזקנו הוא ורעייתו? שוב יש בדבר ללמד על אפסותה וקלישותה של התביעה גם אם נמצא בה עילת תביעה רעיונית כזו או אחרת, ואין אנו סבורים כך.
ערים אנו לכך כי מלכתחילה סבר בית המשפט קמא כי כתב התביעה על פניו מגלה עילה ראויה לבירור ומשום כך דחה את בקשתה הראשונה של המשיבה למחיקת התביעה על הסף ובחר להעתר לבקשה רק עתה, לאחר שהתחוור לו כי אין בידי המערער ראיות כל שהן להוכחת תביעתו.
...
ודוק, בפסק דינו הנזכר מיום 29.12.20 לא מצא בית המשפט לדחות על הסף את התביעה כנגד המשיבה עצמה, בהבהירו כי לא חלה התיישנות על עילת התביעה שכן מרוץ ההתיישנות אינו מתחיל כל עוד הצדדים נשואים, וכי בהינתן קיומה של חובת גילוי החלה על בן זוג כלפי משנהו הרי שיש לברר התקיימותה של עילת תביעה זו.
במסגרת ההליך שהתקיים לפני בית משפט קמא עתר המערער, בין השאר, לגילוי תיעוד רפואי של המשיבה עובר לנישואיהם, וזאת על מנת להוכיח את טענותיו באשר לעברה הרפואי.
בצד זה בעניינים שונים שאינם נוגעים בהכרח לתחושותיו האינטימיות והילכי מחשבתו של בן הזוג, מצאנו פסיקה בערכאות הנמוכות בהן סבר בית המשפט כי אי גילוי של מום מהותי לבן הזוג עולה כדי אי עמידה בחובת גילוי בין בני זוג, וממילא, אף יש בה להקים את עילת הרשלנות במקרה של הוכחת נזק כתוצאה מכך.
רושם זה מתחזק בהינתן שהמשיבה היא זו שהגישה את תביעת הגירושין והמערער לא נעתר לה על אתר.
אם רעות ושדופות היו שנים מדוע לא הפסיקן באחת אלא המתין עידן עד שזקנו הוא ורעייתו? שוב יש בדבר ללמד על אפסותה וקלישותה של התביעה גם אם נמצא בה עילת תביעה רעיונית כזו או אחרת, ואין אנו סבורים כך.
ערים אנו לכך כי מלכתחילה סבר בית המשפט קמא כי כתב התביעה על פניו מגלה עילה ראויה לבירור ומשום כך דחה את בקשתה הראשונה של המשיבה למחיקת התביעה על הסף ובחר להיעתר לבקשה רק עתה, לאחר שהתחוור לו כי אין בידי המערער ראיות כל שהן להוכחת תביעתו.
סבורים אנו, כי בית המשפט קמא צעד כברת דרך עם המערער, ריסן עצמו בזהירות המתבקשת ואף למעלה מכך, על מנת לאפשר למערער לבסס תביעתו, שלטעמנו, עילתה הייתה קלושה, אם לא אפסית, אף מלכתחילה.
מחיקתה של התביעה אף קודם סיום הליכי ההוכחות היא אקט דיוני שעל אף היותו חריג ביותר, היא בסמכותו של השופט מכוח תקנות סדר האזרחי, כפי שהבאנו לעיל, ומהווה כלי מכלי ארגז הכלים המצוי ברשותו בניהול ההליך המשפטי, במיוחד עת עסקינן בערכאת המשפחה, נוכח הבהרת התקנות כי מטרתו של שופט המשפחה היא, בין השאר, להביא למיצוי ההליכים בין בני זוג ולהביא ל"צמצום ההתדיינות השיפוטית בין בעלי דין שהם בני משפחה" (תקנה 2 (א) לתקנות בית המשפט לענייני משפחה (סדרי דין) תשפ"א – 2020), מתוך שכך ומכלל האמור אנו סבורים כי מחיקת התביעה מנימוקיה נעשתה בדין.
סוף דבר
הערעור נדחה.