מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת יחיד להפטר לאלתר על רקע מצב רפואי

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

היחיד סובל ממגוון מחלות: מחלת כלי דם, מחלת ריאות, סכרת, מחלת לב, מחלות פסיכיאטריות ופסיכונוירוטיות והפרעה אקטיבית על רקע שימוש באלכוהול.
לכן כלל האחים הסתלקו מחלקם בעזבון האב המנוח לטובת האח הנ"ל. אי מתן הפטר לאלתר ליחיד פוגמת באפשרות היחיד לספק את צרכי מחייתו הבסיסיים ועשויה להוביל לפגיעה חמורה בבריאותו ולהתמכרות חוזרת לאלכוהול.
כמו כן, פורטה רשימת השיקולים (רשימה שאינה סגורה) אותם נידרש בית המשפט לשקול, טרם יורה על החלת ההפטר על חוב המזונות: "כושר הפרעון הנוכחי של החייב, ועד כמה הוא צפוי להשתנות בעתיד; קיומם של נכסים בבעלותו; גילו ומצב בריאותו; מצבו האישי והמשפחתי; נסיבות הווצרות החוב; אם המדובר בחוב לעבר בלבד, או בחוב שוטף שממשיך להיצבר; חלוף הזמן מעת יצירת החוב, בשים לב לשאלת 'תרומתו' של החייב להתמשכות ההליכים בעיניינו, כדי למנוע מצב שבו יעדיף חייב להישתמט מתשלום במשך זמן ממושך, על מנת שבסופו של יום יופטר ממנו; אם החייב עשה מאמצים לפרוע את החוב מיוזמתו, או שמא החוב נפרע במקצתו רק בעקבות הליכים שנקטו הזכאים; אם החייב עודנו חב בסיפוק צרכי המחייה השוטפים של הזכאים למזונות, ובפרט קטינים, לעומת מצב שבו החוב נוגע לעבר הרחוק, שאז חוב המזונות הפסוק מאבד מאופיו המקורי ומתקרב יותר במהותו לחוב כספי רגיל; מצבם הכלכלי הנוכחי של הזכאים למזונות; האם תפגע זכותם של החייב או של הזכאים לקיום מינימאלי בכבוד; אם החייב מיצה את האפשרויות העומדות לרשותו בגדרי הליכי ההוצאה לפועל, ואם יהיה באלה כדי להביא תועלת ממשית לנושים; ועמדותיהם של בעלי התפקידים בהליך פשיטת הרגל. יושם אל לב כי רשימה זו עודנה חלקית והושמט ממנה שיקול מרכזי, הוא עיקרון תום הלב, שהדיון בו ייערך בנפרד בהמשך". ואכן ביחס לתום הלב של היחיד: "נקבע, כי בבחינת בקשה שעניינה חוב מזונות לעבר יש ליתן משקל "למידת אי-ההגינות, או חוסר-המוסריות, שדבק בהתנהלותו של החייב, כלפי הזכאים למזונות ממנו, אשר פרנסתם היתה (וייתכן שעודנה) עליו". .
...
אני מורה על מתן צו הפטר לאלתר ליחיד, בהתאם לסעיף 167 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי.
על כן ובהתאם לסמכותי על פי סעיף 175(ב) לחוק חדלות פרעון, אני מורה כי הסדר הקיזוז בשיעור של 10% מקצבאות היחיד המשולמות על ידי המל"ל, ימשיך להתבצע לשם סילוק יתרת חוב המזונות למל"ל, למשך תקופה מוגבלת, וזאת עד הגיעו של היחיד לגיל 62.
אני מאשרת תשלום שכר השגחת הממונה וכן את שכר טרחת נאמן, מע"מ והוצאות בסך 500 ₪ בהתאם לתקנות החברות (כללים בדבר מינוי כונסי נכסים ומפרקים ושכרם), תשמ"א-1981 ובהתאם להנחיות הממונה, לפי הגבוה מביניהן.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת היחיד להחיל את צו הפטר לאלתר על חוב המזונות שצבר למשיב מס' 3, המוסד לביטוח לאומי.
רקע : ביום 22/10/20 ניתן ליחיד צו לפתיחת הליכים, לפי בקשתו.
"כושר הפרעון הנוכחי של החייב, ועד כמה הוא צפוי להשתנות בעתיד; קיומם של נכסים בבעלותו; גילו ומצב בריאותו; מצבו האישי והמשפחתי; נסיבות הווצרות החוב; אם המדובר בחוב לעבר בלבד, או בחוב שוטף שממשיך להיצבר; חלוף הזמן מעת יצירת החוב, בשים לב לשאלת 'תרומתו' של החייב להתמשכות ההליכים בעיניינו, כדי למנוע מצב שבו יעדיף חייב להישתמט מתשלום במשך זמן ממושך, על מנת שבסופו של יום יופטר ממנו; אם החייב עשה מאמצים לפרוע את החוב מיוזמתו, או שמא החוב נפרע במקצתו רק בעקבות הליכים שנקטו הזכאים; אם החייב עודנו חב בסיפוק צרכי המחייה השוטפים של הזכאים למזונות, ובפרט קטינים, לעומת מצב שבו החוב נוגע לעבר הרחוק, שאז חוב המזונות הפסוק מאבד מאופיו המקורי ומתקרב יותר במהותו לחוב כספי רגיל; מצבם הכלכלי הנוכחי של הזכאים למזונות; האם תפגע זכותם של החייב או של הזכאים לקיום מינימאלי בכבוד; אם החייב מיצה את האפשרויות העומדות לרשותו בגדרי הליכי ההוצאה לפועל, ואם יהיה באלה כדי להביא תועלת ממשית לנושים; עמדותיהם של בעלי התפקידים בהליך פשיטת הרגל". כמו כן, נקבע בפסק הדין סלימאן כי בשיקולים המרכזיים שעל בית המשפט לבחון מופיע תום ליבו של החייב בתקופה שבטרם הגשת הבקשה לפשיטת רגל.
...
הממונה סבר כי דין הבקשה להידחות מאחר והיחיד אינו עומד בקריטריונים שנקבעו בפסיקת בתי המשפט למתן הפטר מחובות המזונות, למרות נסיבותיו האישיות.
לאחר ששקלתי את הכללים הנ"ל ביחס ליחיד, הגעתי למסקנה כי יש לדחות את הבקשה ואפרט.
לאור כל האמור, משנקבע חוסר תום לב מתמשך ביצירת החוב למשיב 3, אין מקום לקבל את בקשת היחיד להחלת סעיף 175(ב)(2) לחוק חדלות פירעון על חוב המזונות ואני דוחה אותה.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

היחיד מבקש שינתן לו הפטר לאלתר על רקע מצב רפואי וקביעת נכות זמנית במל"ל. רקע צו פתיחת הליכים בעיניינו של היחיד ניתן ביום 1.9.2020.
...
הכרעה לאחר שבחנתי את עמדות הצדדים, אני סבור שיש להעניק ליחיד להפטר לאלתר.
עובדה זו, בשילוב הספק שהוצג לעיל אם יש הצדקה מלכתחילה לקבוע צו שיקום כלכלי ליחיד, מובילים אותי למסקנה שיש להסתפק במצב הקיים ולסיים את ההליך הנוכחי בהפטר לאלתר.
אני מורה לשלם לנאמן שכר בהתאם להוראות תקנה 106ד לתקנות חדלות פירעון ושיקום כלכלי, תשע"ט-2019.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בעקבות כך, ביקש היחיד כי יינתן לו הפטר לאלתר.
במסגרת הדיון טען היחיד כי קיים קשר בין אופן יצירת חובותיו לבין הנכות שנקבעה לו בהקשר זה. טענה זו הועלתה על רקע טענת הנאמן שלפיה קיים קושי באופן יצירת החובות על ידי היחיד, וכי החובות נוצרו בפזיזות ומבלי שהיה ליחיד יכולת להחזירם.
לאחר שבחנתי את מכלול הנסיבות, ואף שלא נעלם מעיניי מצבו הרפואי של היחיד והעובדה שהוא מוכר בדרגת אי כושר יציבה בשיעור של 100%, הגעתי לכלל מסקנה כי יש מקום להורות על ביטול צו פתיחת ההליכים שניתן בעיניינו של היחיד.
היתנהלות זו אינה עולה בקנה אחד עם חובת תום הלב אשר חלה על יחידים המבקשים הפטר מחובותיהם; ואף חותרת תחת אפשרותו של הנאמן לערוך בירור אמת לגבי מצבו הכלכלי של היחיד.
...
בשל נסיבות הקשורות למצב החירום שחל על רקע המלחמה, הדיון התקיים בסופו של דבר בחודש פברואר 2024.
לאחר שבחנתי את מכלול הנסיבות, ואף שלא נעלם מעיניי מצבו הרפואי של היחיד והעובדה שהוא מוכר בדרגת אי כושר יציבה בשיעור של 100%, הגעתי לכלל מסקנה כי יש מקום להורות על ביטול צו פתיחת ההליכים שניתן בעניינו של היחיד.
כך או כך, גם בחודש ינואר 2020 היחיד כבר היה בהליך חדלות הפירעון, וממילא גם אילו ההכנסה הייתה מתקבלת בחודש זה – ואני סבור כי הוכח ברמת הוכחה מספקת שלא כך הדבר – חובה היה על היחיד לדווח עליה.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

מונחת לפניי השאלה אם לתת ליחיד הפטר לאלתר כבקשתו, או שמא לאמץ את המלצת הנאמן וב"כ הממונה לצוו שקום כלכלי.
ברקע הדברים צוין מצבו הבריאותי הקשה של היחיד המתמודד עם תחלואים שונים.
עוד נטען, כי הליך קודם בוטל בשל אי עמידת היחיד בתנאי ההליך, נוכח היתדרדרות במצבו הבריאותי, למרות שלטענתו שילם במסגרת ההליך הקודם כספים רבים לקופת הנשייה.
...
סכום זה הופחת ל-600 ₪ לחודש לאחר שהיחיד ביקש הפחתתו מהממונה וזה נעתר לבקשה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו