]השופט א' שטיין:
לפנינו עתירה למתן צו על תנאי נגד המשיב 1, בית הדין הרבני הגדול (להלן: בית הדין הגדול), ונגד המשיב 2, בית הדין הרבני האיזורי ברחובות (להלן: בית הדין האיזורי), אשר יורה להם לבוא וליתן טעם מדוע לא יבוטלו פסקי הדין שניתנו על ידיהם ביום 28.3.2019 וביום 21.8.2018, בהתאמה.
ביום 28.3.2019, בית הדין הגדול נתן פסק דין בו דחה את כל טענותיה של העותרת באומרו כי "כל טענות[יה] מתגמדות אל מול הודאה מפורשת של המערערת בפני בית הדין קמא בחתימתה וחתימת אימה על המסמכים שהגיעו לבית הדין בבלגיה". לכך הוסיף בית הדין הגדול כי "טענות (העותרת דכאן – א.ש.) קלושות ללא תשתית ראייתית ועיקרן הטחת האשמות בכל הנקרה בדרכה [...]. בית הדין מתרשם כי המערערת פעלה בחוסר תום לב מובהק בהגשת ערעור זה שאין בו תשתית ראייתית ובהתחמקות מהודאתה בפני בית הדין". בית הדין הגדול אף היתייחס לטענות העותרת בכל הנוגע לסמכותו לידון בצו הירושה מלכתחילה, וקבע כי בתי הדין הרבניים מוסמכים לפעול לפי סדרי הדין שנקבעו על ידיהם.
העותרת מפרטת וטוענת, כי כתב ההסתלקות איננו בגדר תצהיר חוקי; כי סמכותם של בתי הדין הרבניים בישראל מוגבלת לשטח המדינה; כי בית הדין האיזורי לא היה מוסמך לידון בבקשה לצוו ירושה; כי כתב ההסתלקות היה ועודנו חסר כל תוקף משפטי בבלגיה; כי לא בוצעה המצאה כדין של הבקשה לצוו הירושה וההזמנה לדין; כי כתב ההסתלקות מעולם לא הומצא לידי העותרת; וכי תיק העזבון המקורי בוער בנגוד לכללים אשר חלים בכגון דא.
מנגד, טוען המשיב 3 במסגרת תגובתו המקדמית כי כל טענותיה של העותרת כבר נדונו ונדחו לגופן בפסקי הדין קמא.
...
לאחר עיון בעתירה ובנספחיה וכן בתגובה המקדמית מטעם המשיב 3, הגעתי למסקנה ברורה כי עתירה זו היא עתירת סרק שדינה להידחות על הסף.
הלכה היא עמנו מקדמת דנא כי בית משפט זה לא יתערב בפסק דינו של בית דין דתי אלא במקרים צרים ומוגדרים, בהימצא אחד הפגמים כדלקמן: (1) חריגה מסמכות; (2) סטייה ברורה מהוראות חוק המכוונות אל בית הדין הדתי שניתן לראות בה חריגה מסמכות או טעות בדין גלויה ומוכחת על פני הפסק, שהיא כמוה כחריגה מסמכות (ראו בג"ץ 7/83 ביארס נ' בית הדין הרבני האזורי חיפה, פ"ד לח(1) 673 (1984); בג"ץ 187/54 ברייה נ' קאדי בית הדין השרעי המושלמי, עכו, פ"ד ט 1193 (1955); בג"ץ 202/57 סידיס נ' הנשיא וחברי בית-הדין הרבני הגדול, ירושלים, פ"ד יב 1528 (1958); וכן מאמרו של הפרופסור המנוח מנשה שאווה, "האם סטייה או התעלמות של בית דין דתי מהוראת חוק חילונית המופנית אליו במיוחד, כמוה כ'חריגה מסמכות'" הפרקליט כה 299 (תשל"ב-תשל"ג)); (3) פגיעה בעקרונות הצדק הטבעי; וכן (4) כאשר בית משפט זה מגיע לידי מסקנה כי יש להושיט לעותר סעד מן הצדק שאיננו בסמכותו של בית משפט או של בית דין אחר (ראו, למשל: בג"ץ 7395/07 פלוני נ' בית הדין הרבני הגדול, פסקה 11 לפסק הדין והאסמכתאות הנזכרות שם (21.1.2008)).
לאור המקובץ, העתירה נדחית, והעותרת תחויב בהוצאות לטובת המשיב 3 בסך כולל של 5,000 ₪.