מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת חייב לשחרור החזרי מס לאחר הפטר

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2018 בעליון נפסק כדקלמן:

בנוסף, ציין הנאמן כי סעיף 19(ד) לדו"ח המסכם מטעם הנאמן שהוגש לבית המשפט קמא (להלן: "הדו"ח המסכם") קובע מפורשות כי "כל נכס, כספים וזכויות השייכים לחייב מכל מקור שהוא (לרבות כספים בחב' בטוח, זכויות להחזרי מס וכד') ולא דווחו על ידי החייב במהלך הליכי פשיטת הרגל, יועברו לקופת פשיטת הרגל במלואם מיד עם גילויים, בין אם התגלו לאחר אישור תכנית הפרעון או לאחר סיום ביצועה ואף לאחר קבלת הפטר חלוט". משכך, הוזהר המבקש מבעוד מועד כי כל נכס יועבר לקופת פשיטת הרגל מיד עם גילויו.
אכן, מועד מתן ההפטר אינו בהכרח מועד סיום הליכי פשיטת הרגל של החייב, אלא סיום ההליכים ייקבע מעת שהנאמן ישלים את פעולותיו וישוחרר מתפקידו (ראו: סעיפים 67 ו-167 לפקודה; לוין וגרוניס, עמ' 199).
...
דין הערעור להתקבל, וזאת מהנימוקים המפורטים להלן.
משאלו הם פני הדברים, לא היה מקום להיעתר לבקשתו של הנאמן שתפקידו בהליך זה הושלם.
אשר על כן, בנסיבות העניין יש לקבל את הערעור ולבטל את החלטתו של בית המשפט קמא.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

" בעניינינו, בקשת הנאמן הוגשה לאחר שתמו ההליכים, החייב הופטר מחובותיו, הנאמן חילק דיבידנד, שכר טירחתו שולם והוא שוחרר מתפקידו.
עצם העובדה, שהחייב פעל לקבלת החזר ממס הכנסה לאחר קבלת ההפטר החלוט, היא המלמדת על כוונת המכוון לפעולה בחוסר תום לב הטומנת בחובה העלמת נכסים מקופת הכנוס ובסופו של יום מהנושים.
...
החייב מוסיף וטוען, כי יש להבין מהתצהיר התומך בבקשתו שהנאמן מוכן היה להיעתר לבקשתו, אולם לפתע שינה טעמו ופנה בבקשה מושא החלטה זו לבית המשפט.
הנאמן, בתשובה לטענה כי המתמחה מטעמו התחייב להיעתר לבקשת החייב, טוען כי דברי המתמחה, ככל שנאמרו, נאמרו בחוסר סמכות, שכן זו מסורה לבית המשפט.
המסקנה הנובעת מהתנהלות החייב היא, כי בעודו בהליך בחר, ביוזמתו, שלא לפעול למול מס הכנסה להגשת דוחות וקבלת החזרים, אלא המתין עד לקבלת ההפטר החלוט ואזי פעל לקבלת ההחזר בניסיון להעלימו מהנושים.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

ב"כ הכונ"ר לא היתנגד בדיון אך ביקש לקבל את עמדת המל"ל. בית המשפט הורה על הפסקת התשלומים העיתיים ועל קבלת עמדת המל"ל ומאז הוגשו בקשות ותגובות, כאשר החייב פעל בנתיים לשיחרור כספי הפיצויים לטובת הקופה.
צו עיכוב היציאה מן הארץ, יבוטל בחלוף 21 יום ממועד צו זה. אם קיימים נכסים השייכים לחייב והניתנים למימוש או נכסים עליהם לא דיווח החייב במהלך הליכי פשיטת הרגל (לרבות כספים בחב' ביטוח או במוסדות פינאנסיים אחרים, זכויות להחזרי מס, ירושה וכד'), ימומשו הם לטובת קופת פשיטת הרגל, בנוסף לתכנית הפרעון או המתוה להפטר שאושרו לחייב, ואף לאחר קבלת הפטר, אלא אם נקבע אחרת בהחלטות קודמות.
...
אינני מקבל את טענת החייב באשר לנסיבות יצירת החוב.
נזכיר כי הנטל להראות כי מתקיימים התנאים החריגים להיעתר לבקשה, מוטל על החייב.
סוף דבר – צו הפטר נוכח כל האמור, בקשת החייב לכלול את חוב המזונות במסגרת ההפטר נדחית.
בהמשך לדיון מיום 15.2.2021, ניתן להורות על ההפטר כעת ועל כן אני מורה כדלקמן: לפטור החייב מהליכי פשיטת הרגל בכל הנוגע לחובות ולחיובים שצמחו עד ליום מתן צו הכינוס- 2.4.2021 בכפוף להוראות סעיף 69(א) בפקודה.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ב"כ החייב והחייב בעצמו: אנו מסכימים לתוכנית הפרעון אך מבקשים להאריך אותה לתקופה של 60 חודשים ובנוסף מבוקש ליתן צו המורה למגדל חברה לביטוח בע"מ לשחרר הכספים בידיה לקופת הכנוס כאשר כספי הפנסיה יהיו על חשבון תוכנית הפרעון ויביאו לקיצור התקופה ואילו פצויי הפיטורין, ככל שקיימים, יתוספו לתוכנית הפרעון.
כל נכס, כספים וזכויות השייכים לחייב מכל מקור שהוא (לרבות כספים בחב' בטוח, זכויות להחזרי מס וכדומה) ולא דווחו על ידי החייב במהלך הליכי פשיטת הרגל, יועברו לקופת פשיטת הרגל במלואם מיד עם גילויים, בין אם התגלו לאחר אישור תוכנית הפרעון או לאחר סיום ביצועה ואף לאחר קבלת הפטר חלוט.
...
מנימוקי הבקשה, לאור עמדת הכונ"ר והמנהל המיוחד ובהעדר התנגדות מטעם נושי החייב אשר לא התייצבו לישיבת בית המשפט שנוהלה בעניינו של החייב, אני מקבלת את הבקשה ומכריזה כי החייב פושט רגל.
לאחר שעיינתי בדוח המסכם מטעם בעלי התפקיד, אני מאמצת את תוכנית הפירעון המוצעת בדוח בעלי התפקיד בכפוף לכך שבמקום הוספת סך של 54,000 ₪ תוך 54 חודשים יוסיף החייב סך של 54,000 ₪ תוך 60 חודשים.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לפני בקשה מטעם החייב להורות על שיחרור החזרי מס המגיעים לו מרשות המיסים, כך שיועברו לרשותו ולא יוקנו לקופת הכנוס.
החייב ידע, או שלמצער, היה עליו לדעת כי קיימת לו זכאות כלשהיא לקבלת החזרי מס. אף אם נניח כי החייב לא ידע על כך, אין לכך כל נפקות שכן, בצו ההפטר נקבע מפורשות כי הכספים המגיעים לחייב מכל מקור שהוא, אף אם נתגלו לאחר קבלת הפטר חלוט, יועברו לקופת הכנוס מיד עם גילויים.
...
לסיכום, סבור הנאמן כי כספי החזרי המס שייכים לקופת הכינוס ויש להורות לרשוית להעבירם אליה.
מסקנה זו מתיישבת אף עם התכלית העומדת בבסיס העברת נכסי פושט הרגל לנאמן, להעמדת כל פוטנציאל הפירעון שיש לפושט הרגל בידי הנאמן, המאגד את האינטרסים הלגיטימיים הן של פושט הרגל והן של הנושים.
אשר על כן, בקשת החייב להורות על שחרור החזרי מס המגיעים לו מרשות המיסים לידיו, נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו