מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת חייב להכריזו פושט רגל - אישור כונס הרשמי והמנהל המיוחד

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בנצרת 21 אפריל 2019 פש"ר 61523-03-14 קוסוי נ' כונס נכסים רישמי מחוז חיפה והצפון ואח' בפני כב' השופטת עינב גולומב בעיניין: פקודת פשיטת הרגל (נוסח חדש) תש"ם-1980   הפקודה ובעניין: סבטלנה קוסוי, ת.ז. 311784490 החייבת ובעניין: ובעניין: אלון וולך, עו"ד כונס הנכסים הרישמי המנהל המיוחד הכונ"ר פסק דין
לפני בקשת החייבת להכריז עליה כפושטת רגל, לה מיתנגד המנהל המיוחד, המבקש לבטל את צו הכנוס שניתן בעיניינה ולבטל את ההליך.
יש לבחון כל מקרה לנסיבותיו, תוך איזון בין שתי תכליות ועקרונות; התכלית של הליך פשיטת הרגל שהנה בין היתר לאפשר לחייב שאין ביכולתו לשלם את חובותיו, לפתוח דף חדש בחייו, לצד העקרון הצבורי הכללי המעוגן בתקנת הציבור שלפיו אין חוטא יוצא נשכר.
...
על יסוד כל שפורט לעיל, סבורני כי בענייננו, ועל-אף קיומם של שיקולים נוגדים, הכף נוטה לקבל את בקשת החייבת ולהכריז עליה כפושטת רגל.
מבלי למעט בדבר מחומרת מעשיה של החייבת בגינם הועמדה לדין, הורשעה ונשאה את עונשה, סבורני כי במקרה דנן יש לתת משקל משמעותי לחלוף הזמן הרב מאז שבוצעו אותם מעשים, כאשר מקורותיה של החייבת במהלך השנים שחלפו עולה כי היא לא שבה לבצע מעשים פליליים כלשהם, השתקמה ותיקנה את דרכיה.
אני קובעת דיון המשך ליום 30.12.19 בשעה 9:00, לצורך בחינת אפשרות של קביעת תכנית פירעון לחייבת.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בנצרת 01 דצמבר 2021 פש"ר 3808-01-14 שלוקה נ' כונס נכסים רישמי מחוז חיפה והצפון ואח' בפני: כב' השופט העמית יוסף בן-חמו בעיניין: פקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], תש"ם-1980 הפקודה ובעניין: שלוקה אהרון ת.ז. 050138742 החייב ובעניין: שלוקה צביקה ת.ז. 055303879 צד ג' (המשיב) ובעניין: עו"ד יוסף ליעד המנהלת המיוחדת ובעניין: כונס הנכסים הרישמי הכונ"ר פסק דין
ביום 3.12.14 מונתה הנאמנת כמנהלת מיוחדת לנכסי החייב ובכללם לנכסים אותם ירש החייב מאביו המנוח- מר בנימין שלוקה ז"ל, אשר הלך לעולמו ביום 19.12.1999 (ראו העתק צוואה וצו קיום הצוואה אשר צורפו על ידי הנאמנת לבקשה).
החייב הוכרז כפושט רגל על פי פסק דין שניתן ביום 28.9.16.
במסגרת התצהיר שצורף לבקשה טען צבי כי רכש את החנות "בתאריך 28.10.2002, לפני 17 שנים, ומאז אני מחזיק ומשתמש בנכס עד עצם היום הזה והנכס הנ"ל הנו בבעלותי הבלעדית ואין כל סיבה לפקפק בעיסקה". לתמיכה באמור צירף צבי את מסמכים הכוללים בין היתר את הסכם המכר, ייפוי כוח בלתי חוזר, שטר מכר, בקשה לרישום הערת אזהרה, הצהרה על מכירת זכות במקרקעין והצהרת החייב על המכירה.
...
אוסיף, כי בהתאם לאמור איני נדרש לבחון את תחולת סעיף 7 לחוק ההתיישנות על עניינו של החייב, אולם מקובלת עלי עמדת הנאמנת כי לא מן הנמנע כי אף הוא חל בעניינינו.
סוף דבר, אני דוחה את טענת צבי להתיישנות הדרישה לתשלום עבור החנות.
אני סבור גם שלבית המשפט של הפש"ר יש סמכות עניינית לדון בנושא זה. לנוכח כל האמור אני מקבל את הבקשה ומורה לצבי לשלם לקופת הפש"ר את הסכומים הבאים: סך של 50,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.3.03 ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בבאר שבע בפני: כב' השופט גיל **** 08 אוגוסט 2021 פש"ר 17172-07-17 בעיניין: פקודת פשיטת הרגל התש"ם – 1980 להלן: "הפקודה" ובעניין: פימה ציון להלן: "החייב" ובעניין: ובעניין: הכונס הרישמי עו"ד זיאד דבאח להלן: "הכונ"ר" להלן: "המנהל המיוחד" החלטה
כך גם עלה כי במסגרת אותן "עבודות מזדמנות" החייב קיבל תשלומים מלקוחות, ולמעשה פעל כעצמאי, ללא היתר של בית המשפט בהליך פשיטת הרגל וללא מתן דיווח כמתחייב לרשויות המס.
כפי שנקבע בפסק הדין בע"א 3382/17 בעיניין צימבר הנ"ל, בפיסקה 15, "אין תימה כי חובת תום הלב המוטלת על החייב היא אינהרנטית והכרחית להכרזתו פושט רגל, וכי היתנהלות המלמדת על כך שהחייב מבקש לנצל לרעה את ההליך תימנע הכרזה כאמור". במקרה שלפנינו מדובר במכלול של נושאים המצדיקים ביטול ההליך, המלמדים על שימוש לרעה מצד החייב בהליך, נוכח העידר שתוף פעולה והיעדר שקיפות, להם נוספו מחדלים של העידר הגשת דוחות בתקופות מסוימות והיעדר אכפתיות לגבי גובה תביעות החוב ואפשרות חלוקת דיבידנד לנושים.
...
לאחר שניתנו לחייב התראות רבות ואורכות חוזרות ונשנות, לפעול כפי חובותיו בהליך, אולם לא עשה כן, וכאשר ברור כי החייב מתנהל בחוסר תום לב בהליך ובחוסר אכפתיות לחובותיו הגבוהים כלפי נושיו, עולה המסקנה כי יש לדחות בקשת החייב להכרזתו כפושט רגל וכיוצא מכך, דין ההליך להתבטל.
הצטברותם של כלל הטעמים המפורטים לעיל, מטה את הכף למסקנה בדבר ביטול ההליך.
על כן, אני מורה על ביטול ההליכים בתיק.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי מרכז-לוד פש"ר 31755-03-14 ברוך נ' כונס נכסים רישמי תל אביב ואח' פש"ר 31768-03-14 ברוך נ' כונס נכסים רישמי תל אביב ואח' פש"ר 31745-03-14 ברוך נ' כונס נכסים רישמי תל אביב ואח' לפני כבוד השופטת יסכה רוטנברג בעיניין: פקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980 ובעניין: החייבים: אלברט ברוך קלודין איטלה ברוך חן יוסף ברוך המשיב: 1.כונס נכסים רישמי תל אביב 2.שי סימון (מנהל מיוחד) החלטה
היתנהלות שלושת החייבים בהליכים תקינה, החייבים משתפים פעולה עם המנהל המיוחד, משלמים את התשלומים החודשיים, מגישים דוחות, ממציאים מסמכים כפי הנידרש ואף פעלו להעברת החזרי מס לקופת הפש"ר. לכאורה מכלול הנתונים האמורים מצדיקים העתרות לבקשת החייבים להכריז עליהם פושטי רגל ולאשר תכנית פרעון.
...
לאחר שבחנתי את מכלול הנסיבות הגעתי למסקנה כי הכף נוטה לטובת החייבים ויש לקבל הצעתם שזכתה גם לאישור כנ"ר. איני סבורה כי יש לקבל את עמדת המנהל המיוחד ולאשר את התכנית המוצעת כהסדר נושים.
לאור האמור אני מקבלת את בקשת החייבים ומורה כדלקמן: א. מכריזה על שלושת החייבים כפושטי רגל.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בבאר שבע בפני: כב' השופט גיל **** 06 יולי 2019 פש"ר 24170-12-12 בעיניין: פקודת פשיטת הרגל התש"ם – 1980 להלן: "הפקודה" ובעניין: ניסים כהן להלן: "החייב" ובעניין: ובעניין הכונס הרישמי עו"ד עופר שפירא להלן: "הכונ"ר" להלן: "הנאמן" החלטה
בבקשה לביטול ההליך עמד המנהל המיוחד על כך שהחייב הציג פסק דין לגירושין משנת 2014, אולם בפועל בני הזוג לא נפרדו, והם מנהלים משק בית משותף ומתנהלים כבני זוג לכל דבר.
לפיכך, הכונס הרישמי הבהיר בתשובתו, כי בהיעדר אישור של בית המשפט להסכמה הנטענת, על החייב לשלם את חוב הפיגורים במלואו.
חובת תום הלב המוטלת על החייב בהליכי פשיטת רגל מעוגנת בסעיף 18ה(א)(2) לפקודת פשיטת הרגל הקובע כי בית המשפט רשאי לדחות את בקשת החייב להכרזתו כפושט רגל "אם שוכנע כי הוגשה שלא בתום לב, במטרה לנצל לרעה את הליכי פשיטת הרגל". החובה המוטלת על החייב לנהוג בתום לב משתרעת על פני שתי תקופות: התקופה בה נוצרו חובותיו והתקופה בה מיתנהל הליך פשיטת הרגל בעיניינו.
...
כאשר לא ניתן לתת כל אמון בחייב, וכאשר אין לנושים תועלת בהליך, הרי שהמסקנה המתחייבת הינה כי יש לבטל את ההליך.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו