ביום 06.04.2017 הוכרז החייב כפושט רגל, ולאור המלצת בעלי התפקיד בדו"ח המסכם, ניתן לחייב צו הפטר חלוט לנוכח נסיבותיו.
לאור מצבו של החייב, בין היתר, בשל גילו (68), מצבו הבריאותי וכושר הישתכרותו המוגבל, נקבע כי התועלת שתיצמח לנושים מהמשך ניהול ההליך הינה שולית מאד ועל כן ניתן לחייב צו הפטר חלוט לאלתר.
יחד עם האמור ובהיתחשב באמור בע"א 5033/18 קרן מקפת מרכז לפנסיה ותגמולים א.ש. בע"מ נ' לוי ואח' (02.02.2020), החלטתי להפעיל שיקול דעתי ולהורות על העברת מחצית מסכום הכספים הבלתי מוגנים שקבל החייב לידיו לקופת הפש"ר. במסגרת שקילת השיקולים המתבקשים בנסיבות העניין ציינתי, כי "מחד שקלתי את נסיבותיו האישיות של החייב שעמדו בבסיס מתן צו הפטר חלוט – גילו המבוגר, מצבו הרפואי, מצבו הכלכלי, כושר הישתכרותו המוגבל, ומצבה הרפואי של רעיית החייב שאף היא היתה חייבת בתיק; ומאידך גיסא שקלתי את העובדה כי החייב לא דייק בבקשתו שהוגשה לחברת מנורה, כאשר ציין שם כי הוא מבקש למשוך את כל כספי הפיצויים הצבורים על שמו, בעוד שבבקשתו שהוגשה לבית המשפט ציין מפורשות כי הוא מבקש למשוך רק את הכספים המוגנים. משכך ולאור העובדה כי לחייב היה חלק לכאורה ביצירת הטעות שבעטיה הועברו מלוא הכספים לידיו, מצאתי בנסיבות העניין להורות לחייב להעביר מחצית מכספי הפיצויים שהועברו לידו שעל-סך 18,995 ₪, לקופת הפש"ר" (סעיף 12 להחלטה הנ"ל).
בהתאם להודעה מטעם המנהל המיוחד מיום 30.08.2020, החייב לא העביר לקופת הכנוס את הסך של 9,497 ₪ בהתאם להחלטה מיום 17.06.2020, ועל כן ביקש המנהל המיוחד להורות על ביטול הכרזת החייב כפושט רגל לרבות צו ההפטר.
...
יחד עם האמור ובהתחשב באמור בע"א 5033/18 קרן מקפת מרכז לפנסיה ותגמולים א.ש. בע"מ נ' לוי ואח' (02.02.2020), החלטתי להפעיל שיקול דעתי ולהורות על העברת מחצית מסכום הכספים הבלתי מוגנים שקיבל החייב לידיו לקופת הפש"ר. במסגרת שקילת השיקולים המתבקשים בנסיבות העניין ציינתי, כי "מחד שקלתי את נסיבותיו האישיות של החייב שעמדו בבסיס מתן צו הפטר חלוט – גילו המבוגר, מצבו הרפואי, מצבו הכלכלי, כושר השתכרותו המוגבל, ומצבה הרפואי של רעיית החייב שאף היא היתה חייבת בתיק; ומאידך גיסא שקלתי את העובדה כי החייב לא דייק בבקשתו שהוגשה לחברת מנורה, כאשר ציין שם כי הוא מבקש למשוך את כל כספי הפיצויים הצבורים על שמו, בעוד שבבקשתו שהוגשה לבית המשפט ציין מפורשות כי הוא מבקש למשוך רק את הכספים המוגנים. משכך ולאור העובדה כי לחייב היה חלק לכאורה ביצירת הטעות שבעטיה הועברו מלוא הכספים לידיו, מצאתי בנסיבות העניין להורות לחייב להעביר מחצית מכספי הפיצויים שהועברו לידו שעל-סך 18,995 ₪, לקופת הפש"ר" (סעיף 12 להחלטה הנ"ל).
בקשת החייב לעיון חוזר שהוגשה ביום 22.06.2020, נדחתה בהחלטתי מאותו יום בגדרה קבעתי כי: "החלטתי ניתנה והאמור בבקשה נשקל. יש לזכור כי מדובר בכספים בלתי מוגנים המוקנים לקופת הפש"ר. אף על פי כן מתוך התחשבות במצבם של החייבים, הפעלתי שיקול דעתי והוריתי (על) מימוש חלקי של הסכומים. הבקשה נדחית מבלי לדרוש עמדת המשיבים".
החייב לא ערער על ההחלטה.
נטען כי לא נטען בבקשה לנתונים חדשים המצדיקים להיעתר לבקשה לעיון חוזר, שכן כל הנתונים אודות החייב הונחו בפני בית המשפט בעת מתן ההחלטה מיום 17.06.2020 ומיום 22.06.2020.
לאחר שעיינתי בטיעוני הצדדים ונתתי דעתי לנימוקיהם נחה דעתי כי דין הבקשה להידחות.
בשל טעות, הכספים הבלתי מוגנים לא הועברו לקופת הפש"ר, אלא לידי החייב ועל כן, ניתנה ההחלטה מיום 17.06.2020 המורה על העברת מחצית מהכספים לקופת הפש"ר.
נוכח האמור לעיל, לא מצאתי כל מקום לעיין בהחלטותיי מיום 17.06.2020 ומיום 22.06.2020 ועל כן בקשת החייב נדחית בזאת.