ביום 30.11.2022 היתקיים במעמד באי כח הצדדים דיון בגדרי קדם משפט ראשון, במהלכו איש מהצדדים לא עתר לפסילת מותב זה מלדון בתובענה, או כפר בסמכות בית משפט זה לידון בה. אדרבא, הצדדים, כולם ללא שיור, בקשו :"אנו מעוניינים כי התיק ישמע לאחר הגשת תצהירי עדות רשאית של כל עדי הצדדים". בהתאם, הוריתי לצדדים להקדים ולהגיש תצהירי עדות ראשית, התובע תוך 60 ימים, והנתבעים תוך 60 ימים לאחריו.
ביני וביני הוגשו בקשות להארכת מועד להגשת תצהירי התובע, וביום 08.02.2023 הודעה מטעמו וזו לשונה:" היות ועיקר עובדות התביעה התבררו כבר בין הצדדים בביהמ"ש נכבד זה בת"א 466-06-18, יתבקש (צ.ל. – יבקש, ס.ג'.) בהוכחת טענותיו בתיק זה גם על קביעת כב' ביהמ"ש בתיק הראשוןוגם על הראיות שהובאו והתבררו באותו תיק. על כן יתבקש ביהמ"ש לאפשר לתובע להגיש כחלק מראיותיו בתיק זה גם את פסק הדין וגם את הראיות שהוגשו בתיק הראשון". עוד ביקש לזמן לעדות ראשית שני עדים שלטענתו לא הסכימו לחתום על תצהיר וכן לזמן עדי הזמה.
...
כאשר הטענות כנגד שופט מקורן בדברים שאמר מחוץ לכותלי בית המשפט, יש בדבריו אלה כדי לפסול אותו אם הם כה קיצוניים עד כי מתבקשת מהם המסקנה שדעתו של השופט "נעולה" בכל הנוגע למשפט שלפניו ואין טעם להמשיך בו. כך סוכמה ההלכה בארצות-הברית: ,court but in regard to court proceedings-of-court statements, are not indication of improper bias unless coments or remarks made out-like in Mined-j. Shaman, s. Lubet, j. Algini, judicial conduct they are so extreme that they show that a judge has become close) about the pending case .
דומה גם שהדברים שנאמרו שם, בפסק הדין, מיד ובהמשך ובאותו עמוד (26 ש' 27) מהם מתעלמים ג'רייס וסלאם, ובהתייחס לסלאם, אשר לא הייתה צד לאותה התדיינות, מדברים בעד עצמם ושומטים את הקרקע מתחת לטענות ג'רייס וסלאם, גם בהקשר זה. וכך ציינתי בפסק הדין:
"לצד זאת אדגיש, כי אין בקביעתי, לפיה יש לדחות את עתירת התובע (ג'רייס, ס.ג') לביטול ההסכם, כדי לאיין את זכויותיה של סלאם בדירה, ככל שיש לה כאלו. קביעתי זו נסובה אך ורק על מערכת היחסים בין התובע לנתבע".
באשר לטענה בדבר מראית פני הצדק, מדובר גם כאן בתפיסתם ותחושתם הסובייקטיבית של המבקש וסלאם, וביחס לטענה זו אפנה גם ל-ע"פ 5/17 חסן אלגדאמין נ' מדינת ישראל (09.01.2017):
"מראית פני הצדק נדחתה בפסיקה כמבחן מוביל כאשר דנים בפסלות שופט, והיא אינה יכולה להוות תחליף לחשש אובייקטיבי ממשי למשוא פנים (עניין ידיד, פסקה 4 לפסק דינו של הנשיא ש' אגרנט). רק מקרים חריגים ביותר, בהם קיים מצג אובייקטיבי קשה היוצר חשש ממשי לנראות ההליך, עלולים להצדיק פסלות שופט מהטעם העיקרי של מראית פני הצדק".
כך גם אני דוחה את טענות המבקש וסלאם לפיהן מן הראוי שההתדיינות הנוכחית תתקיים לפני מותב אחר במצוות פסיקת בית המשפט העליון בבג"ץ 4057/00 ישקר בע"מ נ' בית הדין הארצי לעבודה, משום שהתוצאה שם אינה תומכת בטענות המבקש וממילא נסיבות המקרה שנדונו שם שונות מאלה שלפניי.
סופו של דבר, על יסוד כל האמור לעיל, הבקשה נדחית.