מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת זימון לעדות והמצאת מסמכים מרשות הגנת הפרטיות

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת התובע לזמן לעדות את עו"ד טל נהיר, מפקחת ברשות להגנת הפרטיות (להלן: "הרשות") ולהורות לה להמציא את המסמכים כדלקמן: א. המכתב מיום 21/7/2019 אשר נשלח על ידי בא כוח הנתבע לרשות, בשם הנתבע ומטעמו, במענה לפניית הרשות מיום 7/7/2019 ואשר מופיע בסימוכין למכתב החתום על ידי עו"ד נהיר מיום 5/1/2020 (נספח "5" לתצהיר מר עדו רוזנבלט).
...
יחד עם זאת, בשלב זה , סבורני כי אין לזמן את עו"ד נהיר למתן עדות בתיק, ובמקום זאת יינתן צו המופנה לרשות להגנת הפרטיות להגשת תעודת עובד ציבור מטעמה בה יפורטו השתלשלות הדברים בשני אירועי הפיקוח שאוזכרו ויצורפו מלוא המסמכים הרלוונטיים לעניין.
אשר ל- "חשיפת מכתבים דומים למכתב אשר שלחה עו"ד נהיר לנתבע ואשר נוסחו על ידה במהלך עבודתה ברשות להגנת הפרטיות בהם הודיעה על סגירת התיק ללא קביעת הפרה, תוך פירוט אם הגוף בעניינו התנהלה החקירה יוצג על ידי בא כוח הנתבעת; הבקשה נדחית.
הליך זה אינו האכסניה המתאימה לבירור טענות התובע במישור זה. לסיכום בקשת התובע - נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

למען הנוחות, דרישות המסמכים ימוספרו באותיות (כבקשה עצמה), תוצג טענת המבקשים, תשובת המשיבה והכרעה לגבי כל מיסמך או זימון עד. מבוקש לגלות את המסמכים שלהלן: העתק מכל מיסמכי הבקשות לרשוי מוסך קרסו בחיפה (מ.ר. 7217) משנת 1992 ועד לשנת 2022, וכן העתקים מרישיון המוסך בכל שנה בתקופה זו. העתק מכל מיסמכי בקשות הרשוי של המוסכים בבעלות המשיבה בראשון לציון ובירושלים ובכל המוסכים בהם המשיבה בעלת הרישיון ממשרד התחבורה.
תביעת איגור קונדה הוגשה נגד המבקשים והמשיבה (ראו פירוט בכתב ההגנה המתוקן) וכל המסמכים של התיק נמצאים ברשות המבקשים לכן דרישתם לא ברורה ולא ידוע למשיבה על תביעה אחרת שהוגשה נגדה.
לגבי פריט יז טוענת המשיבה כי אין בנמצא הצעות רלוואנטיות לבל"מ נשוא תביעה זה. לגבי הסכם היתקשרות עם הפחחים החדשים, טוענת כי מדובר במציצנות לשמה ודרישה לחשוף פרטים החוסים תחת הגנת הפרטיות.
ככל וקיימים ברשות המבקשים מסמכים כאלו יומצאו לתיק.
...
הכרעה: בהעדר סיכם ישיבה הבקשה נדחית.
הבקשה נדחית.
בהעדר הנמקה ובשים לב לפגיעה בפרטיות בני המשפחה שאינם צד להליך הבקשה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

טענות הנתבעים בכתב הגנתם בתמצית המדובר בתביעה נוספת לתביעה שהגישו התובעים לפני 4 שנים לבית המשפט המחוזי ה"פ 25431-08-19 (להלן: התביעה הראשונה), אשר נמחקה מחוסר מעש ביום 28.1.2021, ובקשת המבקשים לבטלה נדחתה בהחלטה מיום 3.3.2021, אשר קבעה כי אין לחדש התביעה, אף מהנימוק כי היא אינה מתאימה להתברר בהליך של המרצת פתיחה.
אין מקום לקבלת בקשת התובעים אשר משמעה פגיעה בפרטיות הנתבע.
ככל שסברו התובעים כי חל שינוי בחתימת הנתבע, יכלו לבקש המצאת מסמכים מוקדמים יותר מהחתימה על ההסכם ההבנות, ועליהם חתימותיו של הנתבע, ולא להיזדקק לסעד דראסטי של המצאת מידע רפואי באשר למצבו של הנתבע.
תקנה 178 לתקנות סדר הדין האזרחי משלימה סעיף זה, וקובעת כי "אם נקבע תאריך לדיון בתובענה, רשאי בית המשפט, לבקשת בעל דין, להזמין עד, אם למתן עדות ואם להצגת מסמכים". גישת הפסיקה היא כי הסמכות לסרב להזמין עד צריכה להיות מופעלת בזהירות רבה ולעיתים נדירות (ראו: רע"א 4868/15 בנק לאומי לישראל בע"מ נ' מגי גלזר, פס' 7 והאסמכתאות שם (29.07.2015) (להלן: עניין בנק לאומי)).
סעיף 36(ב) לכללים קובע סייג, לפיו עורך דין אינו חייב לחדול מלייצג את לקוחו, כאשר נקרא להעיד בידי בעל דין יריב, או בעיניין שהוא טכני או ברשות בית המשפט או ברשות הוועד המחוזי.
...
על כן אני מקבלת את בקשה לזימון עדים.
סוף דבר בקשת התובעים לתיקון כתב תביעה כמו גם הבקשה לזימון עדים מתקבלת.
התובעים ישלמו הוצאות הבקשות בסך של 10,000 ₪.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

דיון והכרעה בסוגיית המצאת מסמכים על ידי העד לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ובמכלול נסיבות העניין באתי לידי מסקנה שבהקשר זה אין מקום לתן רשות ערעור ודינה של הבקשה להדחות.
כפי שכבר נקבע, כבר במועד זה היה על המבקש לפרט את כל בקשותיו בנוגע לעד זה, ובכלל זה אופן חקירתו והדרישה כי יתייצב עם מסמכים, ככל שהזימון נעשה למטרה זו. הדרישה מעד להציג מסמכים היא חלק מן הטעם לזימונו ועליה להיות מפורטת בד בבד עם הבקשה לזימון עד. המבקש מילא פיו מים בהקשר זה עד לאחר ישיבת קדם המשפט המסכם, וזמן קצר יחסית בטרם העדות ואף הכביר והמתין כ- 60 יום נוספים עד להגשת בקשת רשות העירעור.
לגופו של עניין, עיון בהחלטות שניתנו בהליך על ידי הערכאה המבררת וערכאת העירעור, מעלים שערכאת העירעור קבעה שעל בית המשפט קמא, לידון בטענות המבקש בכתב ההגנה בהקשר של תוקף המחאות הזכות בלבד, הגם שאין בידו את הסמכות לתן סעדים אחרים בהקשר זה. כך לדוגמא, במסגרת ההחלטה מתאריך 13/6/22 קבע בית המשפט קמא, שזימון עדים לצורך הטענה שעו"ד ג'אבר מבריח כספים, מייצר חובות פקטביים ושקוע בחובות, אינו נידרש לצורך הכרעה במחלוקת בתיק.
הטענה של המבקש שהמדובר במסמכים בודדים, אינה מתיישבת עם ההקף הנרחב של המסמכים שדרש, שחורג הרבה מעבר למחלוקות בהליך, שאינו מוצדק כשלעצמו ושאכן יש בו פוטנציאל משמעותי להכביד על העד ולפגוע בפרטיותו.
...
בנסיבות שפורטו דינה של הבקשה להידחות במלואה ואין מקום "לבור מוץ מתבן". בהינתן שהמבקש הגיש הליך באיחור משמעותי ובלתי סביר אין גם מקום לברר את הדברים עם העד, דבר שעשוי לסכל את דיון ההוכחות הקבוע.
סוף דבר: לאור האמור לעיל ניתנת רשות ערעור והערעור מתקבל כמפורט לעיל רק בסוגיית אופן חקירתו של עו"ד ג'אבר, בכך שנקבע שהמבקש יוכל לחקור את העד בחקירה נגדית.
בעניין הצגת המסמכים, הבקשה נדחית בכפוף להבהרות שניתנו לעיל.

בהליך בע"מ (בע"מ) שהוגש בשנת 2024 בעליון נפסק כדקלמן:

בהמשך לכך, ביום 1.1.2024 ביטל בית המשפט לעינייני מישפחה את ההחלטה הראשונה, מן הטעם שלא עלה בידי המבקש להצביע על כל "ראשית ראיה" לביסוס טענת ההגנה שלה טען בדבר "אמת דברתי"; ולנוכח החשש לפגיעה בפרטיות המשיבים, הכרוכה בהמצאת המסמכים המבוקשים (להלן: ההחלטה השנייה).
טענות הצדדים המבקש טוען כי בנגוד לקביעתו של בית המשפט המחוזי, ההחלטה השנייה אינה החלטה שעניינה קבלת בקשה לביטול החלטה הנכללת בגדר סעיף 7(1) לצוו, אלא, דחיית בקשה להורות על המצאת מסמכים, אשר מוחרגת מתחולתו של הצוו בהתאם לסיפא של סעיף 1(5) לצוו (המאפשר מתן רשות ערעור על "החלטה על דחיית בקשה לזמן עד או להגיש ראיה").
...
אולם, כאשר נדחית בקשה לביטול החלטה שניתנה על רקע טעמים דיוניים, כגון, עקב אי הגשת סיכומים – "התוצאה היא שלא יתקיים דיון לגופו [...] והפגיעה הדיונית בצד שלא התייצב [...] חמורה יותר", ומכאן, "קמה הצדקה להתיר רשות ערעור" (שם).
חרף כל האמור, וכפי שצוין לעיל, משעה שבית המשפט המחוזי הוסיף ודחה את הבקשה הנ"ל אף לגופה – אין במסקנה האמורה כדי לשנות מהתוצאה שאליה הגעתי, שלפיה המקרה דנן אינו מצדיק מתן רשות ערעור ב"גלגול שלישי" (ומטעם זה אף אין בטענתו של המבקש כי ההחלטה השנייה באה בגדר החריג שנקבע בסעיף 1(5) לצו כדי להועיל לו).
סוף דבר: הבקשה נדחית מכוח סמכותי לפי תקנה 148א לתקנות, אשר הוחלה גם על בקשות רשות ערעור בענייני משפחה, מכוח תקנה 44 לתקנות בית המשפט לענייני משפחה (סדרי דין), התשפ"א-2020.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו