בפסק ההכרזה נקבע ,בין היתר, כי על הנאמן לדאוג לרישום הערה מתאימה (ככל שלא נרשמה), בדבר הליך פשיטת הרגל, על זכויות החייב בדירת הוריו המנוחים שבה הוא מתגורר ברח' מיכאל 50 חיפה, בגוש 10868 חלקה 120, תת חלקה 13 (להלן-"הדירה"), והערה זו לא תמחק עד להשלמת תכנית הפרעון .
החייב לא עמד בהוראות החלטותי ולא שילם תשלום כלשהוא לקופת הכנוס, אך הגיש בכל זאת בקשה להותרתו בהליך הפש"ר,נוכח הליכי המו"מ המתנהל עם המשיב למכירת חלקו בדירה , ואכן בהודעה שהגיש הנאמן ביום 24.2.20 צוין כי הוחלט כי אחיו של החייב ירכוש את הדירה בתמורה לסך 623,200 ₪ ובהתאם חלקו של החייב בתמורת המכירה יהיה מעל הסכום הכולל של תוכנית הפירעון שנקבע כתנאי למתן הפטר חלוט.
החייב טען גם כי שילם לקופת הכנוס סך של 300,000 ₪ במקום 230,000 ₪ כפי שנידרש בתכנית הפרעון וכי די בעובדה זו כדי לדחות את בקשת המשיב , אלא שאין בטיעון זה ממש מהטעם שמהסכום שהופקד בקופת הכנוס הופחתו בהתאם להוראות הפסיקתא והחלטות אחרות של בית המשפט לעינייני מישפחה חובות שונים של העזבון והוצאות הליך ובפועל נותר להעברה על חשבון תכנית הפרעון סך של כ-240,000 ₪ בלבד.
בעיניין זה אפנה לסעיף 71(א) לפקודה הקובע כך:"חוב וחבות קיימים או עתידים, ודאים או מותנים, החלים על החייב ביום מתן צו הכנוס, או שיחולו עליו לפני הפטרו עקב התחייבות מלפני מתן הצוו, יהיו חובות בני תביעה בפשיטת רגל. חוב וחבות במטבע חוץ יחושבו לפי ערכם במטבע ישראלי ביום מתן הצוו."
בהתאם להוראת סעיף 71(א) לפקודה, המועד הקובע לקיומו של "חוב בר- תביעה" הוא מועד צו הכנוס וחוב ש"נוצר" לאחר מכן, אינו נחשב, בדרך-כלל, חוב בר-תביעה ואין מניעה שהנושה יגיש בגינו תובענה לבית המשפט [ראו גם שלמה לוין, אשר גרוניס, פשיטת רגל (מהדורה שלישית, 2010) בעמ' 226].
...
ראשית, אני סבור כי עיקרון השוויון בין נושי החייב , ועיקרון השמירה על הוראות הפקודה הינם עקרונות מהותיים שסטייה מהם צריכה להיות במשורה , ורק במקרים חריגים במיוחד, ובמקרה שלפנינו הענות לבקשת המשיב מחייבת חריגה מהותית ביותר מהעקרונות לעיל הן בעצם מתן אפשרות למשיב להיפרע מנכסי החייב המוקנים לקופת הפש"ר, ללא זכות של "נושה מובטח", ומכח חוב שאינו "בר תביעה" בהליך, והן בכך שהמשיב יקבל את מלוא חובו , זאת בניגוד ליתר נושי החייב שיקבלו רק את חלקם היחסי בקופת הכינוס שתיוותר לאחר ניכוי הוצאות ההליך , ולאחר שחוב החייב אליהם הופחת בהתאם להוראות הפקודה.
בכל מקרה , גם אם אקבל את הטענה העקרונית שלפיה המשיב הקדים עבור נושי החייב את מועד תשלום הדיבידנד במספר חודשים , עדיין אין בכך כדי להצדיק מתן עדיפות למשיב על פני נושי החייב לקבלת דמי שימוש ראויים בגין חלקו בדירה לתקופה של כ-3 שנים !!!!, ולכל היותר ניתן היה להצדיק החזר סמלי לנושה בגין תקופה מצומצמת , אלא שלאור חשיבות העקרונות של שמירה על הוראות הפקודה והשוויון בין הנושים , ומכלול הנסיבות שפורטו לעיל , אינני סבור כי עלה בידי המשיב להצביע על אותן נסיבות חריגות ומיוחדות המצדיקות סטייה מהעקרונות הנ"ל.
הבקשה החילופית לאשר את חובו של החייב למשיב כחלק מחובות החייב בהליך:
המשיב מבקש כבקשה חליפית לכלול את חוב החייב אליו במסגרת חובות ההליך , אלא שגם בקשה זו דינה להידחות.
סיכומו של דבר,בקשת המשיב נדחית ובהתאם הנאמן רשאי להעביר את יתרת התמורה ממכירת חלקו של החייב בדירה (סך של כ- 240,000 ₪) לקופת הכינוס ולאחר העברת הכספים, יהא החייב זכאי למתן צו הפטר חלוט בהתאם לתנאים שנקבעו בהחלטתי מיום 5.9.19.