מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

בקשת הפטר עם חוב מזונות למל"ל ושיקום כלכלי

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

בהליך לא הוגשו תביעות חוב והיחיד הודיע בדיון שבכוונתו להגיש בקשה להחיל את צו ההפטר על חוב המזונות למל"ל. הבקשה ותגובות הצדדים: ביום 21/8/22 הוגשה בקשת היחיד להחיל את ההפטר על חובת המזונות למל"ל, שהנו חוב עבר.
דיון והכרעה : סעיף 175(א)(3) לחוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, תשע"ח- 2048 (להלן- החוק) קובע כי ההפטר לא יחול על חוב מזונות שהחבות בו היא בהתאם לפסק דין.
...
הממונה סבר כי דין הבקשה להידחות מאחר והיחיד אינו עומד בקריטריונים שנקבעו בפסיקת בתי המשפט למתן הפטר מחובות המזונות, למרות נסיבותיו האישיות.
לאחר ששקלתי את הכללים הנ"ל ביחס ליחיד, הגעתי למסקנה כי יש לדחות את הבקשה ואפרט.
לאור כל האמור, משנקבע חוסר תום לב מתמשך ביצירת החוב למשיב 3, אין מקום לקבל את בקשת היחיד להחלת סעיף 175(ב)(2) לחוק חדלות פירעון על חוב המזונות ואני דוחה אותה.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

ביום 31/10/22 היתקיים דיון בבקשה למתן צו שקום כלכלי ובאותו היום ניתן ליחיד צו שקום כלכלי ובמסגרתו צו הפטר לאלתר מחובות ברי הפטר.
ביום 3/3/23 הגיש היחיד בקשה להחלת צו ההפטר על חוב המזונות למל"ל. הבקשה ותגובות הצדדים: היחיד פירט בבקשתו כי הוא בן 56, מוכר על ידי המל"ל כנכה בשיעור 75% לצמיתות ונקבעה לו דרגת אי כושר בשיעור 100%.
...
לאחר ששקלתי את הכללים הנ"ל ביחס ליחיד, הגעתי למסקנה כי יש לדחות את הבקשה ואפרט - אין מקום להחיל עליו את צו ההפטר מאחר וקיים חוסר תום לב ביצירת החוב, שנצבר משנת 2008, ממש בסמוך למועד תחילת החיוב הפסוק במזונות.
לאור כל האמור, אין מקום לקבל את בקשת היחיד להחלת סעיף 175(ב)(2) לחוק חדלות פירעון על חוב המזונות ואני דוחה אותה.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לטענתו, אין תועלת להותיר את חובות המזונות למל"ל, שהנם חובות שנצברו בשנים 1998-2006, וכן את החובות למג"ק. נטען שאין באפשרותו לשלם את חובות המזונות שיוותרו בסיומו של ההליך והותרתם יכולה להוביל לבקשה למימוש זכויותיו בדירת המגורים עם סיום הליך החדל"פ. היחיד פירט בבקשתו כי הוא מכלכל שני ילדים קטינים מנישואיו הנוכחיים וצבירת חוב המזונות למל"ל לא באה מתוך כוונה להישתמט אלא בנסיבות חיים וחוסר יכולת כלכלית.
"בעיקר רלבאנטית במקרים כגון-דא השאלה: באילו נסיבות נימנע החייב מתשלום חוב המזונות הפסוק? כך, למשל, יש לברר האם הייתה לחייב מניעה אמיתית לעמוד בתשלום המזונות, לאחר שנקבעו, או שמא הוא השתמט במכוון מתשלום החוב הפסוק, חרף יכולתו הכלכלית לעשות זאת? במישור זה יש לזכור כי פסיקת המזונות נעשתה על ידי ערכאה שיפוטית לאחר בחינת יכולתו הכלכלית של החייב לעמוד בתשלום דמי המזונות, וכי עומדת לרשות החייב האפשרות לפנות לבית המשפט לעינייני מישפחה בבקשה להפחית את תשלום המזונות במקרה של שינוי נסיבות המצדיק זאת. מכאן, שבהעדר פניה לבית משפט כאמור – קמה חזקה בדבר יכולתו הכלכלית של החייב לעמוד בתשלום המזונות, אשר הנטל לסתור אותה ולשכנע כי לא היה בידיו לעמוד בתשלום החוב הפסוק – מוטל על החייב". ההלכה הנ"ל והקריטריונים שנקבעו בפסיקה בהליכי פשיטת רגל תקפים אף לאחר חקיקת חוק חידלות פרעון ושקום כלכלי.
לאחר ששקלתי את הכללים הנ"ל ביחס ליחיד, הגעתי למסקנה כי יש לדחות את בקשתו ואין להחיל את צו ההפטר על חוב המזונות למל"ל. קיים חוסר תום לב ביצירת החוב, שנצבר משנת 1998 ועד 2006, שתחילתו בסמוך למועד אישור הסכם הגירושין שבו חיוב המזונות.
בשלב זה, לאחר שנדחתה בקשת היחיד, עומדת לבחינה הצעת הממונה בדיון שנערך ביום 25/6/23 להורות על ביטול הצוו לפתיחת הליכים על בסיס סעיף 286(א) לחוק, שכן לפי כל מתוה שיקבע נראה כי היחיד יוותר להיתמודד עם סיום ההליך עם חובות בסכום משמעותי שאינם ברי הפטר.
...
המסקנה מכל האמור היא שלבית המשפט אין סמכות להורות על הכללת החוב עונשי שנגבה על ידי המג"ק בצו ההפטר.
לאחר ששקלתי את הכללים הנ"ל ביחס ליחיד, הגעתי למסקנה כי יש לדחות את בקשתו ואין להחיל את צו ההפטר על חוב המזונות למל"ל. קיים חוסר תום לב ביצירת החוב, שנצבר משנת 1998 ועד 2006, שתחילתו בסמוך למועד אישור הסכם הגירושין שבו חיוב המזונות.
לאור כל האמור, אין מקום לקבל את בקשת היחיד להחלת סעיף 175(ב)(2) לחוק חדלות פירעון על חוב המזונות ולמג"ק ואני דוחה אותה.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום באר שבע נפסק כדקלמן:

בתיק שלפניי נידרשות שתי הכרעות: האחת לעניין בקשת היחיד לכך שההפטר יחול גם עם חוב המזונות למל"ל; השנייה, לעניין צו לשיקומו הכלכלי של היחיד או מתן הפטר לאלתר, בכפוף לפידיון הזכויות בנכס.
...
אחרי ששקלתי בעניין אני סבור שבעניינו של היחיד לא נכון לקבוע צו תשלומים ונכון ליתן לו הפטר לאלתר, בכפוף לפידיון הנכס, מנימוקים אלה: ראשית, התרשומותו של המוטב מהיחיד ומגבלותיו היא שמדובר במוגבלות קשה; שנית, אני מקבל את טענת היחיד שהוצאותיו הגבוהות של היחיד על ביגוד נובעות, בין היתר, מכך שלאור מוגבלותו נאלץ המטפל שלו, לעיתים, לגזור את בגדיו מעליו שכן לעיתים לא ניתן להוריד את הבגדים שלו באופן רגיל.
רביעית, אני סבור שלאור מצבו הבריאות של היחיד נכון להותיר לו את המעט הכנסה פנויה שנותרת לו לצורך רווחתו.
סיכום לאור כל האמור ובכפוף לתשלום הגרושה בגין פידיון הנכס ולמעט לעניין חוב המזונות (כפי שפורט מעלה), ניתן הפטר לאלתר היחיד בגדרו של הליך זה בכפוף לאמור לעיל ובתנאים הכלליים שיפורטו להלן.

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2024 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

בהחלטה מיום 27/7/23 נדחתה בקשת היחיד להחלת צו ההפטר על חובות המזונות וחובות למג"ק. בסופה של ההחלטה נקבע כי משנדחתה הבקשה נותרה עומדת לבחינה הצעת הממונה לביטול ההליך על בסיס הוראות סעיף 286(א) לחוק שכן נראה שהיחיד יוותר להיתמודד בסיום ההליך עם חובות בסכום משמעותי שאינם ברי הפטר.
ליחיד חובות למל"ל (מזונות), למג"ק ולמע"מ (בגין קנסות), שהנם חובות שאינם בני הפטר לפי סעיף 175(א) לחוק בסכום כולל של כ- 300,000 ש"ח. בהחלטה מיום 27/7/23 נדחתה, כאמור, בקשת היחיד למתן צו הפטר מהחובות למג"ק ולמל"ל. בנוגע לחוב הנוסף בגין קנסות למע"מ, היחיד לא פעל להקטנתם / ביטולם למרות שעמד לו פרק זמן ממושך לעשות כן והוא אף אינו מתייחס לחוב זה בתגובתו.
לאור זאת ובהתייחס לאופן יישום הוראות סעיף 286 לחוק, קבע בית המשפט כי הנטייה היא לשאוף להעניק הפטר מחובות בני הפטר, במקרים מתאימים ובמבחנים המקובלים לצורך מתן צוי הפטר, שכן הדבר עשוי לקדם את שקומו הכלכלי של היחיד.
...
המסקנה כי יש לבטל את ההליך מתחזקת נוכח הנקבע בהחלטה מיום 27/7/23 כי חוב המזונות נוצר בחוסר תום לב (סע' 27 להחלטה).
בעחדל"פ 22132-09-22 רפאל נ' שלמה הנדל (נאמן) ואח' (פורסם במאגרים, 22/11/23) נפסק כי בשעה שנקבע כי חוב המזונות נצבר בחוסר תום לב, אין מקום להמשיך ולנהל את הליכי חדלות הפירעון ביחס לחובות אחרים שלא נוצרו בחוסר תום לב. אומנם במקרה זה חוב המזונות גבוה בהיקפו מיתר החובות של המערער, שלא כפי בתיק שלפניי, ואולם המסקנה כי אין מקום להמשיך ולנהל את ההליך אינה משתנה לאור הסכום המשמעותי של חוב המזונות, המצטרף לחובות נוספים שאין עליהם הפטר.
התוצאה - אני מורה על ביטול הצו לפתיחת הליכים בעניינו של היחיד.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו